ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הכן תוכוניך לחורף...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
sshhaayy
ביצה
ביצה

הכן תוכוניך לחורף...

שליחה על ידי sshhaayy »

שלום לכולם. לקראת החורף החלטנו לבנות ללהקה שלנו כלוב שעשוי מ-2 מדפים גדולים מעץ. הכלוב שאמור להיות פתוח רק בחזית מתוכנן כבר לפרטי פרטים ובסופו של דבר הלהקה אמורה לעבור לבית תענוגות חדש, מפואר ועם כל תוספת אפשרית... כרגע עומדות על הפרק 4 בעיות עיקריות: 1) מכיוון שמדובר במדפים שעברו הסבה הם צבועים בלכה. יש בזה סכנה ללהקה?
2) הדופן האחורית של הכלוב עשוייה מדיקט יש סכנה שהתוכונים יכרסמו אותו עד למצב של בריחה?
3) כרגע יש 5 זוגות דוגרים (לרובם זהו מחזור שני) אפשר להעביר גם אותם או שעדיף להמתין עד לבקיעה או עזיבת הקן?
4) הכלוב הנוכחי בנוי מברזל על משטח עץ כך שהוא נייד עם עגלת משטחים והכלוב החדש כבר ישב על לפחות 2 משטחים, הפטנט עבד מצויין כשהיה צריך לצאת לשמש שגם עשתה פלאות לשמחת החיים בלהקה אבל הבנתי שיש בעה עם ניוד של הכלוב (למרות שמנסיוני אין שום בעיה אם עושים את זה בזהירות ולאט לא קורה כלום לביצים) אז מה עדיף נייד לשמש או מקובע בתוך המבנה?
למה לדחות למחר את מה שאפשר לדחות למחרתיים?!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הכן תוכוניך לחורף...

שליחה על ידי eli_lea »

1. רעיל מאוד ומסוכן ביותר.
2.יש מצב שיכרסמו עד כדי בריחה , תמגן עם רשת חיצונית או פנימית.
3.אין בשום אופן להעביר זוגות שדוגרים על ביצים לכלוב אחר.
4.מקובע במבנה ללא סיכונים מיותרים וללא שינוי מיקום שבטח לא אהוב על התוכי שחייםפ בלהקה ומתרבים.
sshhaayy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sshhaayy »

שיוף בנייר זכוכית יעזור? ומה לגבי קצת שמש?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כדי להוריד שיכבת לכה תצטרך להגיע לעץ, שיוף לא יעזור לך .
יש פיתרונות שונים לאור יום , שינוע הכלוב כשההורים דוגרים או מטילים זה לא לעניין וחבל.אתה יכול להתקין תאורה מתאימה במידה והתוכים נמצאים במבנה סגור ללא אור יום.

דיון בנושא תאורה..
מנורה עם ויטמין די המדמה את אור השמש
sshhaayy
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sshhaayy »

אז לוותר על הרעיון או שיש משהו שכן ניתן לעשות? אחרי הכל מדובר על כלוב גדול פי 2 ויותר. לגבי השמש כל העניין מסתכם בלהזיז את הכלוב עם עגלת משטחים כמה מטרים על משטח חלק בלי טלטולים ורעידות, אני עושה את זה עם הכלוב הנוכחי על בסיס יומיומי כמעט והלהקה צוהלת,שמחה וגודלת. אם אני אצליח אני אנסה להעלות סרטון של זה אני חושב שלא הרבה פעמים יוצא לראות להקת תוכונים שיוצאת לשמש בכלוב גדול בבת אחת... האפקט מיידי.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כלוב גדול פי שניים אבל רעיל לתוכונים...הבחירה אני חושב ברורה .ישנם מסירי צבעים שיכולים לעשות את העבודה ולהסיר את הלכה אבל אני משער שהם יספגו בעף וזה לא פחות רעיל לתוכים, אני הייתי מנסה למצוא פיתרון עם לוחות אחרים שאינם מצופים.
לגבי העברת הכלוב, אם אתה מנוסה בהעברת הכלוב לשמש אז אין בעייה. הבעייה אינה רק בטילטול הביצים אלא גם בשינויי מיקום אפילו אם הוא זמני, בתוכים קטנים הדבר פחות משפיע , אם התוכים מסתדרים עם זה אין בעייה.
סמל אישי של משתמש
אדיר_10
גוזל
גוזל
שם פרטי:: אדיר

שליחה על ידי אדיר_10 »

מסכים עם אלי
עדיף לך לחכות שהתוכים יסיימו כולם את המחזור להוציא את התאי הטלה ולבנות כלוב חדש מפלטות רשת או מעץ אחר שלא רעיל
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”