ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קיצוץ נוצות תעופה בעד/נגד? וכל כמה זמן קוצצים?
מנהל: מפקחים
Re: קיצוץ נוצות תעופה בעד/נגד? וכל כמה זמן קוצצים?
תוכים לפעמים מתנגדים טיפה כי בוא נגיד ככה לא הכי נוח שמחזיקים אותם פורסים להם את ההכנף ומקרבים אליהם מספריים שזה "חפץ זר"להם
אצלי לדוגמא רוב התוכים האכלות יד לא מראים התנגדות
הפתרון האידיאלי זה בזמן שהתוכי צעיר ובמיוחד בהחתמה להרגיל אותו למגע בכל הגוף כולל בכנפיים וככה בגזירות אין בעיות
ג'וני אצלי אין איתו בעיות אני פורס לו את הכנף וגוזר לו
למשל תוכים שזה גזירה ראשונה שלהם נלחצים קצת ויכולים להיכנס לדיכאון אחרי זה ולכן חשוב לשבח את התוכי הרבה אחרי הגזירה
כמו שמשבחים ילד קטן שהיה אצל הרופא
אם התוכי מתנגד אפשר לכסות אותו במגבת וזה מרגיע אותו וככה לגזור
לתוכים פרא כמו שיניב אמר אין טעם לגזור וזה אפילו התעללות כי זה תוכי שכל חייו יחיה בתוך כלוב
אצלי לדוגמא רוב התוכים האכלות יד לא מראים התנגדות
הפתרון האידיאלי זה בזמן שהתוכי צעיר ובמיוחד בהחתמה להרגיל אותו למגע בכל הגוף כולל בכנפיים וככה בגזירות אין בעיות
ג'וני אצלי אין איתו בעיות אני פורס לו את הכנף וגוזר לו
למשל תוכים שזה גזירה ראשונה שלהם נלחצים קצת ויכולים להיכנס לדיכאון אחרי זה ולכן חשוב לשבח את התוכי הרבה אחרי הגזירה
כמו שמשבחים ילד קטן שהיה אצל הרופא
אם התוכי מתנגד אפשר לכסות אותו במגבת וזה מרגיע אותו וככה לגזור
לתוכים פרא כמו שיניב אמר אין טעם לגזור וזה אפילו התעללות כי זה תוכי שכל חייו יחיה בתוך כלוב

התוכי שלי קצת מתנגד מכיוון שזה לא נוח להם זה לא כואב אבל זה לא נוח לתוכי אז לרוב יש התנגדות.
התוכי שלי מבין שזה דבר שחייב בכללי כשאני פותח לו את הכנפיים הוא לא מפחד אז ככה גם כשאני גוזר לו ואחרי זה הוא מקבל ליטופים וצ'ופרים ונשאר איתי בחדר קצת יותר מהרגיל כדי שיתרגל לזה שהוא לא יכול להתעופף
התוכי שלי מבין שזה דבר שחייב בכללי כשאני פותח לו את הכנפיים הוא לא מפחד אז ככה גם כשאני גוזר לו ואחרי זה הוא מקבל ליטופים וצ'ופרים ונשאר איתי בחדר קצת יותר מהרגיל כדי שיתרגל לזה שהוא לא יכול להתעופף
בנק ישראל הולך להוציא מטבע חדש כדי להנציח את זכרו של אריאל שרון. ערך המטבע יהיה 17 ש"ח - כמעט ח"י
-
אוהבת_תוכים
- גוזל

לפרא ברור שלא גוזרים כי הם בכלוב במילא.
ותודה על ההסברים
ותודה על ההסברים
-
jhony_bravo
- פוקח עיניים

- שם פרטי:: יש כינוי
לקיצוץ יש יתרונות וחסרונות
למי שלא יכול להשגיח על התוכי שלו ולא יכול להפוך את הבית לבטוח לתוכי כדאי מאוד לקצץ
מאחר וזו הדרך היחידה לוודא שהתוכי לא יסתבך בצרות או יברח יסכן או יסכן את עצמו בצורות שונות ומשונות
אני אישית לא קצצתי מעולם לאף תוכי שלי את הכנפיים ולא ברח לי אף תוכי האכלת יד למרות שלא היו קצוצים
אבל כאשר התוכים היו משוחררים הדלת הייתה נעולה והחלונות היו סגורים ועליהם משהו שיאפשר לתוכי לראות אותם
חדרים שבהם כבלי חשמל חשופים היו סגורים ובמידת האפשר נעולים וכל מי שהיה בבית ידע שהתוכי בחוץ ולא פותחים דלת בלי להכניס אותו לכלוב
אישית אני מעדיף שהתוכי יעוף זה יותר בריא לו הוא מקבל פעילות גופנית חשובה כך ומכאן יכול להגיע לחיים ארוכים ומאושרים יותר
מעבר לעובדה שהיכולת לעוף תורמת לבריאותו הוא נראה יותר יפה ולרוב יותר כיף לשחק איתו
מאחר וקניתי בעל חיים שיכול לעוף נראה לי טיפשי לא לתת לו לעוף תוכי שעף הרבה יותר מרשים מתוכי שמדדה על הרצפה
והבהרה לכולם אם אתם לא יכולים לעשות מה שאני עשיתי תקצצו את הכנפיים של התוכי עדיף תוכי קצוץ מתוכי מת או אבוד
למי שלא יכול להשגיח על התוכי שלו ולא יכול להפוך את הבית לבטוח לתוכי כדאי מאוד לקצץ
מאחר וזו הדרך היחידה לוודא שהתוכי לא יסתבך בצרות או יברח יסכן או יסכן את עצמו בצורות שונות ומשונות
אני אישית לא קצצתי מעולם לאף תוכי שלי את הכנפיים ולא ברח לי אף תוכי האכלת יד למרות שלא היו קצוצים
אבל כאשר התוכים היו משוחררים הדלת הייתה נעולה והחלונות היו סגורים ועליהם משהו שיאפשר לתוכי לראות אותם
חדרים שבהם כבלי חשמל חשופים היו סגורים ובמידת האפשר נעולים וכל מי שהיה בבית ידע שהתוכי בחוץ ולא פותחים דלת בלי להכניס אותו לכלוב
אישית אני מעדיף שהתוכי יעוף זה יותר בריא לו הוא מקבל פעילות גופנית חשובה כך ומכאן יכול להגיע לחיים ארוכים ומאושרים יותר
מעבר לעובדה שהיכולת לעוף תורמת לבריאותו הוא נראה יותר יפה ולרוב יותר כיף לשחק איתו
מאחר וקניתי בעל חיים שיכול לעוף נראה לי טיפשי לא לתת לו לעוף תוכי שעף הרבה יותר מרשים מתוכי שמדדה על הרצפה
והבהרה לכולם אם אתם לא יכולים לעשות מה שאני עשיתי תקצצו את הכנפיים של התוכי עדיף תוכי קצוץ מתוכי מת או אבוד
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
בעד קיטום נוצות.
אני חושבת שההתעללות היא לא לגזור לו. כל מיני תאונות עלולות לנבוע מכך כמו נפילה לתוך סיר רותח, התנגשות בשמשה ובריחה מהחלון. הרבה אנשים לא גוזרים ואחרי שהתוכי שלהם בורח הם מתחרטים.
בנוסף תוכי שברח ולא נמצא ע"י מישהו, ייתכן כי לא ישרוד בטבע מכיוון שהוא לא יודע להסתדר לבד. עד עכשיו הוא גדל עם בני אדם שדאגו לו להכל- לאוכל, למים, ועכשיו הוא צריך לחפש בעצמו?
בנוסף לא חסרים בחוץ עורבים ונשרים שיאכלו אותו לארוחת צהריים (שלא נדע..!)
אני גוזרת לתוכית שלי כשזה גודל לה שזה בדרך כלל 3-4 חודשים. היא מתנגדת, אבל אני מעדיפה שהיא תתנגד קצת מאשר שאני אשאיר אותה לא גזורה ומי יודע מה יקרה..

אני חושבת שההתעללות היא לא לגזור לו. כל מיני תאונות עלולות לנבוע מכך כמו נפילה לתוך סיר רותח, התנגשות בשמשה ובריחה מהחלון. הרבה אנשים לא גוזרים ואחרי שהתוכי שלהם בורח הם מתחרטים.
בנוסף תוכי שברח ולא נמצא ע"י מישהו, ייתכן כי לא ישרוד בטבע מכיוון שהוא לא יודע להסתדר לבד. עד עכשיו הוא גדל עם בני אדם שדאגו לו להכל- לאוכל, למים, ועכשיו הוא צריך לחפש בעצמו?
בנוסף לא חסרים בחוץ עורבים ונשרים שיאכלו אותו לארוחת צהריים (שלא נדע..!)
אני גוזרת לתוכית שלי כשזה גודל לה שזה בדרך כלל 3-4 חודשים. היא מתנגדת, אבל אני מעדיפה שהיא תתנגד קצת מאשר שאני אשאיר אותה לא גזורה ומי יודע מה יקרה..

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
אני קניתי את הפראים שלי חוץ מהפינקים קצוצים אבל זה כי ביקשתי מיניב לא יודע למה אני מתחרט על זה והשני כי בחנות קצצו להם אני כבר לא קוצץ כבר צומחות להם מחדש צריך לקצוץ להאכלת יד חבל שיאבד או יקרה לו משהו רע שסתם יכאב לו הרבה לפרא אל תגזרו זה סתם חבל לתוכים
-
אוהבת_תוכים
- גוזל

כן לפרא למה לגזור הם גם כך בכלוב
סליחה על השאלה אבל לא אכזרי לשים בכלוב חיה שרגילה לעוף חופשי????????????????
זה כמו לסגור אדם בחדר????? תחשבו על זה אי אפשר לדעת כמה הציפור סובל.
אם זה אפשרי תשחררו אותם ניתן לקנות אותם ציפורים ותוכים אכלת יד!!
נראה לי שלציפור או תוכי שהיה רגיל להיות חופשי עדיף לסבול רעב וקור אך לעוף חופשי מאשר להיות בכלוב עם אוכל!
זה כמו לסגור אדם בחדר????? תחשבו על זה אי אפשר לדעת כמה הציפור סובל.
אם זה אפשרי תשחררו אותם ניתן לקנות אותם ציפורים ותוכים אכלת יד!!
נראה לי שלציפור או תוכי שהיה רגיל להיות חופשי עדיף לסבול רעב וקור אך לעוף חופשי מאשר להיות בכלוב עם אוכל!
-
אוהבת_תוכים
- גוזל

כן גם לי נראה אכזרי כלוב או קיטום נוצות בגלל זה אני שואלת
קיטום נוצות זה דבר הכרחי לתוכים שיוצאים מהכלוב הייתה לי את ציפי עד לפני שבוע וקצת תוכונית פראית ומקסימה שאילפתי בהרבה השקעה יחד עם בן זוגה בלילה האחרון שלה אצלי הכנתי כבר את המספריים וישבתי מולם שעה שלמה מתלבט אם לקצץ להם שוב (אחרי הפעם הראשונה היא התעלמה ממני 4 ימים)בסוף ויתרתי ובבוקר שלמחרת מצאתי את עצמי עם תחתונים בחנייה של הבניין מנסה למצוא את ציפי שנעלמה תוך כמה שניות. הכי מייסר אותי שהיא לא ברחה היא פשוט התעופפה אחרי שזרקה את כל מה שהיה על השולחן והשתעממה וכנראה לא ידעה את הדרך חזרה. מי שמכיר אץ ההרגשה שבאה אחרי שתוכי בורח יודע בדיוק על מה אני מדבר וזה לא רק לאבד אותו ולהתנחם בזה שלפחות עכשיו הוא חופשי, תוכים קטנים ובנוניים לא יעברו שעתיים בטבע בלי הגנה של להקה כמה שזה כואב הם עפים ישר אל סופם ומי שחושב שלא משלה\מנחם את עצמו!
למה לדחות למחר את מה שאפשר לדחות למחרתיים?!