התמונה לא הכי ברורה אבל זה נראה לי כמו קוניור דאסקי
תמונה מתוך הגלרייה:
קוניור דאסקי - Dusky-headed Conure/
לא יודעת אם המחיר סביר.
אם אתה מתכוון שהם בכלובים נפרדים אבל קרובים זה לזה - אם הכנריות שקטות ולא שורקות/מצייצות כל היום, זה לא יפגע..
אם הן מצייצות אולי הוא יחקה את הציוצים שלהן אבל זה גם לא אמור לפגוע..
הדיבור שלו תלוי אך ורק במגדל, בזמן, ביחס, בתקשורת, בלימוד... ותלוי גם בתוכי, אני יודעת שרוב הקוניורים הם לא נחשבים דברנים
טובים, אז אל תפתח ציפיות שהוא יהיה דברן. זה לא אומר שאתה לא צריך לנסות, ההיפך, גם אם הוא לא ילמד לדבר - הוא ילמד את
המשמעות של המילים ויבין מה אתה רוצה ממנו וזה מספיק טוב.
תהיה עיקבי ותדבר אליו תמיד בהקשר לפעולה שאתה מבצע או שהוא מבצע, למשל בכל בוקר בפעם הראשונה שאתה רואה אותו תאמר
"בוקר טוב", בכל לילה תגיד "לילה טוב", כשאתה מסמן לו לבוא אליך תגיד "בוא", שכאתה מביא לו צ'ופר תשאל "רוצה צ'ופר" וכד'.
חשוב לחזור על המילה באופן זהה, כלומר לא להגיד פעם אחת ליייייילה טוב, ולמחרת לומר לילה טווווווווב. זה יקשה עליו לזכור את המילה.
אם התוכי מחפש לנשוך זה לא טבעי, בן כמה הוא? הוא גוזל גמול או שהוא בוגר?
קודם כל תמנע ממנו להגיע לאצבעות, כשאתה רוצה הוא יעלה על היד מהכלוב, תחזיק צ'ופר ביד אחת, ותשים את היד השנייה בינו
לבין היד עם הצ'ופר, ותגיד "עלה" כלומר כדי שהוא יגיע לצ'ופר הוא צריך לעלות על היד שלך. כשהוא עלה תגיד "כל הכבוד" בטון מתלהב
(אבל לא לצעוק..) ותתן לו את הצ'ופר. אח"כ תקח אותו לסטנד (מקל) להמשיך את התרגולים (עדיף לא לתרגל על הכלוב)
תשים את היד ליד המקל כך שהמקל יהיה מול הבטן של התוכי ותגיד "רד", כשהוא עובר למקל תגיד "כל הכבוד".
אם הוא לא עובר למקל לבד ומנסה לנשוך את האצבעות שלך כשהוא עומד עליהן - תטה מעט את היד ותחזיר אותה מהר למקום (אם אתה
לא מבין את הפעולה ותרצה סרטון לראות למה אני מתכוונת, תגיד לי אני אמצא לך סרטון..)
הטיית היד גורמת לו לאבד את שיווי המשקל לשניה, ולעזוב את העניין שהוא עסוק בו באותו רגע (ללעוס את האצבעות שלך)
בכל פעם שהוא על היד ומנסה לנשוך או לגעת ביד מצבעים את ההטייה הקטנה הזו - תוכי לא אוהב תחושת אי יציבות, זה מערער אותו,
לכן כדי לא להרגיש את זה שוב הוא ילמד לא לגעת באצבעות יותר. עם זאת, הפעולה הזו היא חוויה שלילית לתוכי, לכן אף פעם אל תחזיר
את התוכי לכלוב אחרי שהוא עובר חוויה כזו, תמיד תסיים מפגש עם התוכי בחוויה חיובית - קבלת צ'ופר, שבחים (תוכי טוב) וליטוף אם הוא
מאפשר ללטף.
אם הוא לא נושך אבל עדיין לא עובר למקל בעצמו - פשוט מראים לו צ'ופר ואומרים "רד", הוא ירד כדי להגיע לצ'ופר, משבחים אותו.
ממשיכים לתרגל עלה/רד, למשך 5 דקות, ומחזירים אותו לכלוב. תתרגל ככה כל יום, ותזכור להטות את היד לשנייה אם הוא מנסה לנשוך,
זה אמור להפסיק את הרגל הנשיכות.
לגביי המקור, זה בהחלט אפשרי, המקור של התוכי צומח בדומה לציפורניים שלנו, הוא גדל כל הזמן. לכן התוכי צריך מקל טבעי בכלוב
(מעץ אקליפטוס/זית/עצי פרי הדר) כדי לשייף עליו את המקור והציפורניים שצומחות למשך כל חייו.
אם נראה לך שיש סדק לא נורמלי, אתה מוזמן לצרף תמונה ברורה שנראה במה מדובר.
בכל מקרה מומלץ להעשיר את התזונה של התוכי במזונות המכילים ויטמין A: פפאיה, פסיפלורה, גזר, דלעת, תרד, פלפל חריף אדום,
ברוקולי, קיווי... ויטמין A עוזר לבנות מחדש ולחזק את המקור.
מידע לגביי תזונה נכונה לתוכי:
פירוט מרכיבי מזון לתוכים
תזונה נכונה לתוכי
תתחדש