ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גוזל שלא אוכל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
refael608
בקיעה
בקיעה

גוזל שלא אוכל

שליחה על ידי refael608 »

שלום
יש לי גוזל של קוקטייל שיצא אצלי מהקן ביום חמישי(09.06.11)
הוא שוקל 54.
אמור לאכול 5-6 מ"ל
מנוצה מעט.
אז זו הבעיה : הוא לא מוכן לאכול, הזפק שלו נראת כמלאה אבל אני חושב שהיא לא מלאה באוכל
אלה רק באוויר ...
הוא גם לא מגיב טוב ,סוגר את העיניים, המצב לא ניראה כל כך טוב...
יכול להיות דבר כזה שזה מלא באוויר או שזו האטה בזפק?
בכל מקרה איך אני מטפל בו /גורם לו לאכול??
בבקשה מהר..
תודה לעוזרים..
ALMOGINO
ביצה
ביצה

Re: גוזל שלא אוכל

שליחה על ידי ALMOGINO »

בס"ד

שלום!!

בן כמה הגוזל?
אתה מזחיק אותו באומנת? אם כן שים 32 מעלות אם הוא בין שבועיים לחודש

יכול להיות שהדיסה לא חמה מדי

הדייסה צריכה להיות סמיכה ובחום של 41 מעלות (אם אין לך מדחום אתה יכול לקנות מדחום של בשר עולה 59 ש"J אתה יכול לבדוק באתר זאפ)

או שאתה מטפטף על היד בצד החיצוני ומרגיש אם זה חם מידי או סביר (כמו מטרנה לתינוק)

בהצלחה!
סמל אישי של משתמש
ben.m
גוזל
גוזל
אזור מכירה: צפון
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי ben.m »

בן כמה הוא?
מה הכוונה 'יצא אצלי מהקן' אתה מוציא אותו כדי להחתים או שהוא כבר גמול ויצא לבד?
תמונה
refael608
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי refael608 »

סליחה ההיתי בטוח שרשמתי את גילו , הוא בן שלושה שבועות ,והאומנת נמצאת כרגע על חום של 31 מעלות, ואני דואג שהאוכל יהיה די חם..
ואני מחתים אותו.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה שיש לתוכי שלך זה גזים בזפק , הגזים (נפיחות אויר) נוצרים ממגוון סיבות וביניהן מזון ישן או שאינו בתוקף, אי שמירה על ניקיון כלי האכלה בצורה טובה , מתן מזון חם מידי ויצירת כוייה בדופן הפנימי של הזפק וכתוצאה מדך התפתחות של פיטרייה .
בעיות בעיכול המזון ומתן מזון על מזון יכולים גם הם לגרום לתסיסה בזפק ולגרום להאטה ונפיחות. אני אסביר בקצרה למה אין לתת מזון כשיש עדיין מזון בזפק, כשמאכילים גוזל האוכל נשמר בזפק שהוא מעין שק עור שמכיל את המזון, לוקח בדרך כלל לתוכי מספר שעות לעכל את המזון, לאחר מספר שעות נניח שנותר מעט אוכל 1-2 ML שמתחיל להחמיץ , בשלב זה אטם אתה מכניס שוב מזון טרי (שאמור להחזיק מספק שעות בזפק מבלי להחמיץ) נוצר מצב שהמזון הטרי מתערבב עם המזון שהחמיץ ובילה כבר מספר שעות בזפק , נוצר מצב שהמזון החדש כבר מתחיל להחמיץ, לאחר שעתיים הוא כבר מפתח חיידקים ומתחיל לתסוס מכאן מתחילה להיווצר האטה בעיכול ובעיות בזפק.

במצב של הגוזל שלך אתה חייב טיפול וטרינרי מיידי. מה שאתה יכול לעשות כרגע זה לא לתת מזון אלא לקחת תה בבונג 1ML תה 2 ML מים
ולתת בטמפרטורה של 40-41 מעלות.
לאחר מכן להתחיל לבצע עיסוי בזפק בעדינות רבה ובסיבובים . לאחר 4 שעות לחזור על הפעולה שוב ולראות כיצד הזפק מתנהג, השיפור אם יהיה או לא תלוי יותר במצבו של התוכי . אם הנפיחות ירדה והזפק נראה טוב יותר אפשר להתחיל במתן דייסה ביחס של 1:6 מים , בסביבות 4ML .
אם עדיין אין שיפור אפשר לתת שוב תה או אם יש שיפור קטן לתת גרבר תפוחים טבעי ביחס של 1:2 (אחד גרבר 2 מים ) הגרבר ישמש במתן ויטמינים ומצד שני יעזור להניע מחדש את הזפק. בשלב זה רצוי גם לשלב טיפול תרופתי כגון נסטטין רדי מיקס בטיפות במינון שהוטרינר יקבע לאחר שקילת הגוזל .

שוב, הטוב ביותר זה לקחת לוטרינר לטיפול , וטרינר יכול לקחת דגימה מהזפק ולבדוק במה מדובר מה שאנחנו לא יכולים לעשות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”