ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
טיפול בגוזל תוכון שנפל מהקן
מנהל: מפקחים
טיפול בגוזל תוכון שנפל מהקן
נסעתי עם חבר ואמא שלו למקום שנקרא "ציפורי ציפורי" כדי לקנות אוכל לתוכי האכלת יד, לגוזל.
בדרך, החבר סיפר שיש להם גוזל תוכון בן איזה 3 שבועות מנוצה, שנפל מהקן, החזירו אותו לקן והוא נפל שוב ומהבוקר הוא מסתובב בכלוב.
כתוצאה מהנפילות, הגוזל הולך עקום ונופל. לפני כמה דקות האמא של החבר האכילה אותו, והוא אכל יפה.
עכשיו הוא נמצא בקופסאת קרטון, בלי כל התוכים שהיו איתו בהתחלה.
אם זה חשוב - הגוזל נפל פעמיים מגובה של 1.40 בערך.
מה לעשות בנוגע לרגליים? הוא כן עולה על היד והוא לא ממש מפחד מבני אדם, אבל עדיין..
מה לעשות? זה ממש דחוף..
בדרך, החבר סיפר שיש להם גוזל תוכון בן איזה 3 שבועות מנוצה, שנפל מהקן, החזירו אותו לקן והוא נפל שוב ומהבוקר הוא מסתובב בכלוב.
כתוצאה מהנפילות, הגוזל הולך עקום ונופל. לפני כמה דקות האמא של החבר האכילה אותו, והוא אכל יפה.
עכשיו הוא נמצא בקופסאת קרטון, בלי כל התוכים שהיו איתו בהתחלה.
אם זה חשוב - הגוזל נפל פעמיים מגובה של 1.40 בערך.
מה לעשות בנוגע לרגליים? הוא כן עולה על היד והוא לא ממש מפחד מבני אדם, אבל עדיין..
מה לעשות? זה ממש דחוף..
Re: עזרה דחופה - טיפול בגוזל שנפל מהקן
אין לנו אפשרות כרגע.
פיתרון יותר עכשיווי, יש?
פיתרון יותר עכשיווי, יש?
- שלומי כהן
- גוזל

- אזור מכירה: נרכז
- שם פרטי:: שלומי כהן
Re: טיפול בגוזל שנפל מהקן
אין משהו אחר.
ויטרינר יכול לקבוע מה בגורלו של הגוזל.
תפזרו לו תערובת במקומות שונים בארגז אולי הוא יתחיל לאכול.
מחזיק לכם אצבעות
בהצלחה
ויטרינר יכול לקבוע מה בגורלו של הגוזל.
תפזרו לו תערובת במקומות שונים בארגז אולי הוא יתחיל לאכול.
מחזיק לכם אצבעות

בהצלחה

Re: טיפול בגוזל תוכון שנפל מהקן
האמא של החבר האכילה את הגוזל דייסה? או הביאה לו דוחן והוא אכל?
אני מציעה כמו ששלומי אמר, לדאוג למזון ונוזלים (דוחן/דייסה)
לא לשים אותו על סורגים או מקל עמידה, כלומר או שתשימו נייר (כמו של הדפסה) בתחתית הכלוב, או שתשימו בד כותנה (לא צמר או סינטטי
כי הציפורניים שלו יתקעו בבד) או שישאר בקרטון אבל שהגג יהיה פתוח שיהיה לו אויר
גם הקוקטיילית שאימצתי לא הלכה טוב בהתחלה, היא הלכה על המרפקים שלה במקום על הרגליים
וכיום היא עומדת יציב והולכת ללא בעיה
יכול להיות שהוא לא הולך טוב כי הוא צעיר ולאו דווקא מדובר בשבר..
אולי גם מהנפילה יש לו נקע או משהו דומה וזה מסתדר לבד
בהצלחה

עריכה: ביום תשימו את הכלוב/קרטון חצי בשמש וחצי בצל, ככה הוא יבחר אם להיות בשמש וזה יחמם אותו
וכדאי לרסק כופתיות לחתיכות קטנטנות אם הוא יאכל זה יחזק אותו
אני מציעה כמו ששלומי אמר, לדאוג למזון ונוזלים (דוחן/דייסה)
לא לשים אותו על סורגים או מקל עמידה, כלומר או שתשימו נייר (כמו של הדפסה) בתחתית הכלוב, או שתשימו בד כותנה (לא צמר או סינטטי
כי הציפורניים שלו יתקעו בבד) או שישאר בקרטון אבל שהגג יהיה פתוח שיהיה לו אויר
גם הקוקטיילית שאימצתי לא הלכה טוב בהתחלה, היא הלכה על המרפקים שלה במקום על הרגליים
וכיום היא עומדת יציב והולכת ללא בעיה
יכול להיות שהוא לא הולך טוב כי הוא צעיר ולאו דווקא מדובר בשבר..
אולי גם מהנפילה יש לו נקע או משהו דומה וזה מסתדר לבד
בהצלחה

עריכה: ביום תשימו את הכלוב/קרטון חצי בשמש וחצי בצל, ככה הוא יבחר אם להיות בשמש וזה יחמם אותו
וכדאי לרסק כופתיות לחתיכות קטנטנות אם הוא יאכל זה יחזק אותו

נפל או שנזרק תחשבו חגי
באותה חנות שהיינו, "ציפורי ציפורי", האמא של החבר שלי סמכה יותר על בעל החנות, מכיוון שהוא מתעסק בנושא הרבה יותר שנים ממני.
הסברתי לה שכופתיות זה הרבה יותר בריא מתערובת. שתערובת זה ג'אנק פוד. שזה כמו שהיא תאכיל את הילד שלה כל היום רק בשוקולדים.
היא האמינה לי, אבל בעל החנות אמר אחרת. היא שאלה אותו מה זה כופתיות והאם זה באותו ערך תזונתי כמו התערובת. הוא אמר לה מה זה כופתיות (לא ממש שמעתי את זה) אבל מה שכן שמעתי זה שהוא אמר "כן, תערובת וכופתיות זה אותו דבר".
כל כך מעצבן אותי שאנשים לא מבינים מה הם אומרים, ואז מטעים מגדלים אחרים
בכל מקרה, לא ממש התעדכנתי לאחרונה מה עם הגוזל, אבל הוא היה נראה לי דווקא בסדר גמור כשראיתי אותו היום.
וכמובן שירלי - האכלנו אותו בדייסה.
אעדכן את הנושא מחר. תודה לכולם

הסברתי לה שכופתיות זה הרבה יותר בריא מתערובת. שתערובת זה ג'אנק פוד. שזה כמו שהיא תאכיל את הילד שלה כל היום רק בשוקולדים.
היא האמינה לי, אבל בעל החנות אמר אחרת. היא שאלה אותו מה זה כופתיות והאם זה באותו ערך תזונתי כמו התערובת. הוא אמר לה מה זה כופתיות (לא ממש שמעתי את זה) אבל מה שכן שמעתי זה שהוא אמר "כן, תערובת וכופתיות זה אותו דבר".
כל כך מעצבן אותי שאנשים לא מבינים מה הם אומרים, ואז מטעים מגדלים אחרים
בכל מקרה, לא ממש התעדכנתי לאחרונה מה עם הגוזל, אבל הוא היה נראה לי דווקא בסדר גמור כשראיתי אותו היום.
וכמובן שירלי - האכלנו אותו בדייסה.
אעדכן את הנושא מחר. תודה לכולם