ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קניתי תוכון, ככל הנראה לא מוחתם...ואני בבעיה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

Re: קניתי תוכון, ככל הנראה לא מוחתם...ואני בבעיה

שליחה על ידי דקל »

זה שזה הצליח זה לא אומר שהתוכי לא נכנס לסטרס.
לקחת תוכי פרא ולגזור לו את הנוצות ולעשות אותו האכלת יד זה בפירוש התעללות.
תמונה
אלי13
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי אלי13 »

אתה יכול להביא לו נקבה אבל אם אתה רוצה קשר עם התוכי אתה יכול להרגיל אותו אליך, למרות שעדיין הוא לא יהיה כמו תוכי מוחתם.
קודם כל תן לו שבועיים להתאקלם בבית החדש, להתרגל לכלוב לבית ואליך.
ככה הרגלתי את התוכונים שלי:
אחרי זה כל יום תכניס את היד לכלוב ל10 דקות, אל תזיז אותה ואל תנסה לדעת בתוכי, בהתחלה הוא ישתולל ויברח אבל אחרי כמה ימים שתמשיך לעשות את זה, הוא כבר יבין שגם הפעם לא תיפגע בו והוא יפסיק לברוח ולבזבז אנרגיה.
אחרי שהוא כבר לא בורח ממך (וזה יכול לקחת הרבה זמן, לי לקח שבועיים וקצת עד שהם הפסיקו לפחד מהנוכחות של היד שלי וכל יום הכנסתי את היד לכלוב פעמיים כל פעם 10 דקות) תנסה להתקרב אליו, אם הוא בורח על תתקרב עוד, כל יום תתקרב אליו קצת יותר עד שתיגע לו בחזה.
אחרי שאתה כבר יכול לגעת לו בחזה בלי שהוא יברח בכלל, הוא ינסה לעלות על האצבע שלך, זה קטע כזה שהתוכים תמיד רוצים להיות גבוהים יותר, ההיררכיה בטבע היא שמי שיושב על ענף גבוה יותר הוא חזק יותר.
אם הוא לא מנסה לעלות לך לאצבע תנסה לפתות אותו עם גרעין, בהתחלה תן לו את הגרעין כמה פעמים, אחרי זה שים לו אצבע ותחזיק את הגרעין ליד האצבע ככה שכדי להגיע אליו הוא יהיה חייב לעלות על האצבע.
התהליך לוקח הרבה זמן אולי כמה חודשים, התוכונים שלי נותנים לי לגעת בהם אבל הם עדיין מעדיפים שאני לא אלטף אותם.
אתה יכול להביא לו נקבה ולהרגיל את שניהם, ככה גם תוכל לפתח איתם קשר והם גם יוכלו להתרבות ולהיות אחד עם השני, וזה ממש כיף לראות אותם ביחד.
ושוב אני מזכיר תהליך ההרגלה הוא ארוך מאוד, כל תוכי והזמן שלו, אל תרוץ עם זה מהר כי אחרת זה לא יעבוד!
בהצלחה!
avioo
ביצה
ביצה

שליחה על ידי avioo »

תשמע דקל אני לקחתי תוכון פרא בכוונה כדי לחברת אותו לא גזרתי לו את הכנפיים ותוך שבוע הוא כבר לא ברח פשוט הוא נשאר על הכלוב עכשיו הוא כבר יודע פרי פלייט למרחק של 15 מטר ואני לא מגזים....
אלי13
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי אלי13 »

אתה סתם מטעה, זה לא הגיוני אפילו, תוכון פרא לא יתרגל לבני אדם בשבוע, גם כזה עם כנפיים גזורות.
לתוכי פרא לא כדי לגזור את הכנפיים. אל תפתח יותר מידי ציפיות, תוכי פרא יהיה תמיד תוכי פרא ברמה מסוימת. הוא אולי יעלה לך לאצבע ולא כלכך יברח ממך אבל ההבדל מזה להאכלת יד הוא ענקי.
(ולחברת זה מילה נוספת ללהחתים)
Korozya
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Korozya »

אז החזרתי אותו, ולקחתי אחד שהוא האכלת יד ואתם צודקים, עולם אחר לגמרי.
עכשיו יש בעיה אחרת..

התוכון החדש, אני חושב שהוא לא אוכל..
גם כשאני מנסה לתת לא ישירות מהיד הוא מחזיק את הגרגיר לשניה ומפיל אותו.
יכול להיות שהוא אוכל כשאני לא רואה?
או שבאמת יש איזושהי בעיה.

האוכל ששמתי לו נקרא nutriBird B14
בחנות אמרו לי שזה הסוג הכי טוב
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

שמחה לשמוע שאתה מסתדר עם התוכי המוחתםתמונה
תפתח בבקשה נושא חדש לגביי התזונה