ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גזרנו לתוכי את הנוצות ומאז הוא קצת מבואס

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
erezsh123
ביצה
ביצה

גזרנו לתוכי את הנוצות ומאז הוא קצת מבואס

שליחה על ידי erezsh123 »

שבת שלום לכולם :)
לפני בערך שלושה שבועות נעזרנו בוטרינר שיקצוץ לתוכי את הכנפיים, ומאז התוכי פחות רוצה לצאת מהכלוב,
פעם ביום אולי הוא יוצא על הגג ואז לפעמים נותן להרים אותו.
חוץ מזה התוכי אוכל ומצייץ (קצת פחות) ולא נראה חולה, לא ישן ברצפת הכלוב וכו וכו וכו...

השאלה היא כמה זמן לוקח לתוכי לחזור למצב הקודם שלו? ואם זה נורמלי שהוא מתנהג ככה או שהוא לא אמור?

נ.ב. - מה המחיר הממוצע של גזירת כנפיים וציפורניים?

תודה רבה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גזרנו לתוכי את הנוצות ומאז הוא קצת מבואס

שליחה על ידי eli_lea »

באיזה סוג תוכי מדובר?

הכל תלוי באופי של התוכי ובגישה של הוטרינר שגוזר, לעיתים הגזירה עצמה נעשית בחוסר סבלנות ותוך הפעלת כוח לא סביר והתוכי מתנהג בהתאם.
גם תוכי שמוחתם היטב יכול להיכנס לסטרס כתוצאה מקיטום נוצות, האחיזה בתוכי של אדם זר עלולה לגרום לתוכי לחץ מאחר והוא אינו מכיר את האדם האוחז בו ואינו יודע מה כוונותיו.

שלושה שבועות בהחלט זה הרבה זמן ואם התוכי היה קודם לכן חברותי ולא חשש יש סיבה לחשוב שאולי מדובר במשהו מעבר לכעס וצריך להמשיך ולעקוב אחר סימנים מחשידים, במידה ויופיעו לחזור לוטרינר.

לגבי מחירים, כל וטרינר גובה סכום שונה , פשוט מתקשרים ל 2-3 מרפאות ובודקים את המחירים.
SayZoR
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי SayZoR »

כשאני גזרתי לקוקטייל שלי את הכנפיים הוא גם היה מבואס עליי כמה דקות ועבר לו.
לגבי המצב שלך נשמע די מוזר,לגבי המחיר.. יש כאלו שיקחו 100 ויש כאלו שגם יקחו סכום סימלי של 20 ש"ח.
לדעתי שקל יותר מ50 זה פשוט גנבה.יש וטרינרים שמנצלים את תמימותם של האנשים והדאגה שלהם לתוכי שלהם ולוקחים מחירים באמת לא מובנים..
"אהבה אמיתית לכאב נולדה"
erezsh123
ביצה
ביצה

שליחה על ידי erezsh123 »

תודה על התגובות
מדובר בתוכי קוקוטייל ואני חושב שהוא לאט לאט חוזר לעצמו..
אתם חושבים שאפשר להחזיר אותו להיות יותר חברותי כמו פעם?
אה ועוד שאלה - זה נכון שאסור להיות בחדר כשהוטרינר קוטם לו את הנוצות?
תודה שוב!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין לזה השפעה ישירה אם אתה נמצא או לא, אפשר לגזור נוצות לתוכי שלך מבלי שיכנס ללחץ, צריך לדעת לעשות זאת נכון ובפעם הראשונה לראות איך גוזרים כמה ואיפה ולאחר מכן לגזור לבד ברוגע .
חשוב להרגיל את התוכי למגע בכנפיים ובנוצות כדי שלא ירתע לאחר מכן.
erezsh123
ביצה
ביצה

שליחה על ידי erezsh123 »

הבנתי , ואתה חושב שהוא יחזור להיות כמו פעם?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכי לא ברוגז שלושה שבועות, הוא יכול להתנהג כך כתוצאה מפחד אך ביכולתך לשנות זאת, תגרום לו להאמין בך ואל תכפה עליו מגע, תן לו צ'ופרים ותבחן את ההתנהגות, אם הוא מגיב בסדר תנסה שוב להעלותו על היד , הנח את היד למטה קרוב לרגליו ונסה להעלותו שוב, במידה והוא חושש תנסה שוב מאוחר יותר מבלי לחץ. נסה לאפשר לו לצאת אל מחוץ לכלוב ומשם להעלותו על היד, במקום שאין לתוכי לאן לפנות קל להעלותו על היד, אם הוא עולה ליד אל תלחץ יותר מידי ולאחר מספר שניות תחזיר אותו ראש הכלוב ותשבח אותו.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”