ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אילוך למשמעת-תוכי קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
306Alona97
ביצה
ביצה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: אלונה

אילוך למשמעת-תוכי קוקטייל

שליחה על ידי 306Alona97 »

שלום לחברי הפורום,
קוראים לי אלונה ואני מגדלת תוכי קוקטייל כבר יותר מחצי שנה.
יש לי רק קוקטייל אחד ואין לי תוכים אחרים, גם בעבר לא היה לי ניסיון עם תוכים, זה התוכי הראשון שלי.
לקוקטייל שלי קוראים פיטר, הוא בן שנה(וקצת), הוא תוכי מסוג קוקטייל קינמון.קניתי אותו מחנות חיות אז הוא לא מוחתם...
יש לו כלוב במיוחד לקוקטיילים והוא ממש אוהב אותו! בגלל שבהתחלה הוא פחד החלטנו לא לקצוץ לו את נוצות התעופה.
לקח לו בערך חודש להיסתגל לבית. בהתחלה הוא פחד אבל אחרי חודש היה אפשר להאכיל אותו מהידיים,ולהוציא אותו מהכלוב.
מאז ממש התחברנו, הוא אוכל מהידיים,הוא יוצא מכלוב ומטייל ונראה כי הוא מבסוט מהחיים תמונה
גם עכשיו, אנחנו לא קוצצים לו את נוצות התעופה כי הוא התרגל לעוף וקארתי שכשאר בשבי יש לתוכים את היכולת לעוף יש להם יותר ביטחון.
הצלחתי ללמד אותו לבוא כשאומרים לו "פיטר בוא אליי" והוא גם עולה על היד כשמקרבים אותה אליו, וגם לימדתי אותו מנגינה של שריקות
והוא שר(שורק) אותה בצורה ממש נחמדה וברורה, וכשהוא שומע מוזיקה הוא בדרך כלל שר(שורק).

שאלות:

1. למרות שהוא אוכל מהידיים הוא לא נותן לנו ללטף אותו, רק לעיתים ממש נדירות, אבל כאשר הוא ראוה שמתקרבות אליו אצבעות הוא נסוג,
בגלל זה עם רוצים שהוא יעשה על היד צריך לאסוף את האצבעות לצורת אגרוף.
ניסינו כבר הכול, נתנו לו להריח, להסתקל, קירבנו אליו אצבע באיטיות ובזהירות אבל גם אם הוא לא נסוג והאצבע נוגעת בו הוא מתרחק ולא נותן
שילטפו אותו. ואנו לא מפחדים ממנו או לחוצים לידו, 'אנחנו מנסים להעביר לו אנרגיה רגועה ושלווה' (חחח)
אנחנו לא מסתקלים לו בעיניים במבט מפחיד אלא נמסים לדבר איתו להרגיע אותו בשקט.
אבל שום דבר לא עובד.......
מה אפשר לעשות?

2.כידוע קוקטיילים אוהבים מאוד לשחק אז נסיתי לתת לו מגוון רחב של משחקים, בכלוב יש לו 3 מקלות אחיזה, נדנדה עם חרוזי עף גדולים שניתן להזיז, יש לו סולם, יש לו שם מראה ממתכת משוייפת עם פעמון גדול מתחתיה(בעיקרון המראה הזאת מיועדת לתוכים ג'דולים יותר אבל את המראה הקודמת הייתה מפלסטיק וכזוכית הוא הרס- וו התליה והחור שבו היה הוו נשברו אז קנינו לו משהו עמיד וחזק יותר), ויש לו עוד צעצוע שזה מין מקל מתכת ועליו מושחלים חרוזים וחתיכות של עור(עור אמיתי כמו של נעליים). מחוץ לכלוב יש לו גם צעצועים, כדור גומי חישוקים, ועוד כל מיני דברים שהוא מחשיב לצעצועים כמו שלטים לטלויזיה, כבלים וכל מיני דברים אחרים שאסור לו לגעת בהם-אבל הוא נוגע.
גם במקרה הזה ניסינו ללמד אותו שאסור לגעת בדברים מסוימים, עם כמה שיטות- בהתחלה היינו אומרים לו "לא" או " אסור" בקול תקף, לא היינו צועקים או מפחידים אותו אלא רק אומרים "לא"! בהתחלה הוא הקשיב אבל אז הייו תקופות שהוא היה מקשיב ואחרי כמה דקות שוב חוזר לכרסם משהו שאסור, ואחרי כמה זמן הוא בכלל לא הגיב ל"לא". אז החלטנו לעשות רעשים 'מפחידים' כל פעם שהוא מכרסמם משהו אסור, היינו מוחאים כף ואז הוא היה נבהל והולך משם, אבל גם השיטה הזאת דעכה, עכשיו כשאנחנו מוחאים כף הוא מפסיק, נסוג ואז חוזר.
אז יוצא שכשהוא מטייל צריך לכסות את הכבלים ולהביא את השלטים.
מה ניתן לעשות כדי לגרום לו להפסיק?

3. כמובן שעכשיו,בקיץ חם ופיטר הוא חובב מים אז אני פעם הייתים עושה לו מקלחת בכך שהייתי משפריצה עליו מים מבקבוק השפרצה,
הוא מאוד אוהב את זה הוא נותן למים להגיע אליו, אחרי כמה התזות הוא מתנער ומתחיל לנקות את עצמו, הוא ממש אהב את זה.
אבל לפני כמה זמן קראתי שעדיף לא לעשות מקלחת 'השפרצות' לתוכי מסוד קקדו(וקוקטייל זה סוג הקקדו הכי קטן שקיים) כי הם מייצרים הרבה(יחסית) אבק נוצות וההשפרצות לא יועילו. האם זה נכון? יש לנו גם צמחי בקבוק בבית (ובמבוק אינו רעיל לתוכים) אז הוא לפעמים נכנס אל תוף הוואזה של הבבמבוקים(דורך על האבנים שמפנים) ומשפריץ על עמצו מים. חשבתי לעשות לו יותר בנוח ומילאתי צלחת קעוקה במים(הצלחת ממש נמוכה אם הוא נכנס פנימה המים מכסים רת חצי מגובה הרגל שלו), אבל נראה כי הוא לא מעוניין, הוא מסתקל על התלחת אבל נסוג ממנה כאילו הוא מפחד. איך אפשר להרגיל אותו לצלחת?

4. לגבי קיצוץ נוצות תעופה. אני חוזרת ואומרת-התוכי לא ממש אוהבת שנוגעים בו אז אם נלך לוטרינר הוא יוכל לגצוץ לו את הכנפיים?
והאם זה עדיף עכשיו? אחרי שהוא כבר התרגל לעוף?

5.חשבתי להביא לו חבר\חברה. רציתי להביא קוקטייל נוסף אבל שהקוקטייל ההוא יהיה מוחתם.
אם אני אביא קוקטייל נוסף שהוא מוחתם פיטר(הקוקטייל הנוכחי) גם יתן לנו לטף אותו ולגעת בו, או שלהך ההחתמה של הקוקטייל החדש
תהפוך לגרועה?

תודה על העזרה, אקבל כל תשובה בשמחה רבה!
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: אילוך למשמעת-תוכי קוקטייל

שליחה על ידי שירלי87 »

שלום אלונה, ברוכה הבאה תמונה

1. כמו שכתבת פיטר הוא לא מוחתם, הוא לא הורגל למגע מגיל צעיר ולכן הוא נרתע כשמתקרבים ללטף אותו.
במצב כזה כמו שודאי ידוע לכם - אסור בשום אופן לכפות מגע, זה רק יגרום לריחוק.
מה אפשר לעשות? להמשיך לתת יחס טוב, לתת צ'ופר\מזון אהוב, לדבר אליו הרבה. עם הזמן ייתכן והוא ירצה מגע ויוריד את הראש כדי
שילטפו אותו. סבלנות משתלמת

2. קודם כל חשוב מאוד למנוע גישה לחוטי חשמל - זה סכנת מוות!
הדרך הכי יעילה - תמנעו גישה לחפצים שהוא יכול להרוס, ובמקביל תספקו צעצועים ותעסוקה מגוונת.
אם אתם צועקים או עושים רעשים הוא יכול להתעלם או לקבל את זה כמשחק\אינטרקציה, ולהמשיך עם ההתנהגות הלא רצויה כדי לקבל
מכם יחס.
שנית, אני מצרפת לך קישורים לשני מאמרים שמומלץ לקרוא:
העשרת חיי התוכי בשבי
בנייה עצמית - צעצועים וסטנדים

3. שפריצר מתיז טיפות קטנטנות של מים, ובעצם ההרטבה מדביקה את הנוצות והאבק לכן עדיף לקלח את התוכי עם קערת מים או בברז,
כשמתיזים עליו טיפות בזרם חלש. אני מצרפת לך קישור לדיון שבו מפורט לגביי מקלחת ואופן הרגלה: Re: עזרה עם מקלחת לג'אקו

4. חייבים לגזור נוצות תעופה, לטובת התוכי. כשיש לו יכולת לעוף הוא חשוף לאינספור סכנות.
אם אתם לא יודעים לגזור - תלכו לוטרינר, אם אתם יודעים לגזור או מוכנים לבצע בעצמכם לאחר שתקבלו הדרכה כאן באתר - עדיף
שאתם תגזרו כי אצלכם התוכי מרגיש בטוח ואולי הוא יפחד פחות. הנסיעה לוטרינר, מגע של אדם זר - זה מכניס את התוכי ללחץ מיותר.

5. לדעתי יעזור להביא קוקטייל מוחתם, מניסיון אישי שלי זה רק יגרום לפיטר להיות חברותי ובוטח יותר.
חשוב שההיכרות ביניהם תהיה בהשגחה ובסבלנות, קודם כל תתנו לה להתרגל אליכם, תשימו אותה בכלוב נפרד
לאחר שהיא הסתגלה לבית והתרגלה אליכם - תכירו אותה לפיטר ותשגיחו על השניים..
אני בטוחה שתראו לאט לאט שינוי חיובי בהתנהגות שלו.

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

שלום אלונה וברוכה הבאה.

לפי הזמן שבו לקח לו להתרגל אליכם ולצאת מהכלוב הוא אכן לא מוחתם (אין לזה קשר ישיר להיותו מחנות).
כשתוכי אינו מוחתם אלא מורגל כמו במקרה שלכם כל תהליך לשינוי הוא תהליך עם סטרס מיותר לתוכי והסיכוי שיגיע לרמה שבה את מבקשת (כמו ליטופים לפי רצון, אילוף כללי להתנהגות וכו') שואף ל-0. יחד עם זאת הרמה שהצלחת להגיע עם תוכי שאינו מוחתם או לחילופין מוחתם "מקולקל" \ מוחתם ברמה גרועה הוא מצויין ולכן אענה על השאלות בלי לסכם מראש ש"הכל אבוד".

1. אין יותר מידיי מה לעשות, כמו שציינתי כשתוכי אינו מוחתם כל תהליך הינו סטרס מיותר. התהליך שעשית איתו הוא מכובד מאוד ולכן נשאר לך להמשיך ולנסות בסבלנות כפי שעשית עד עתה. לתוכי שאינו מוחתם קשה לבטוח בבני אדם, צריך לזכור זאת ולוודא שלא עושים כל תהליך שהוא לא רצוי על התוכי ובכך תגרמי להרחקתו ותהרסי תהליך ארוך שעברת איתו. תמשיכי לדבר איתו בכל רגוע, תקשרי איתו כמה שיותר ופשוט לקוות....

2. צעקות של "לא" או כפיים או כל דבר אחר זה פשוט הפחדת התוכי, הסחת הדעת שלו ע"י בהלה. לא אפקטיבי כלל. בתחילה כמו שאצלך, התוכי נבהל ועוזב.. לאט הוא מתרגל, דעתו מוסחת לזמן מה והוא חוזר לשלו. במקום להפחיד אותו בהסחה שכבר לא אפקטיבית ובדרכים שליליים עשו זאת בצורה חיובית, דעתו להסיח את דעתו עם דברים שהוא אוהב. ואם יש צורך לקחת אותו למקום בו הוא יוכל להתעסק בדברים שמותר או לחילופין להזיז דברים שאסור אז עוישם זאת. "לא" לא יפתור דבר. אל ברור למה לשים אותו במקום בו יש כבלים, שלטים, או כל דבר אחר שמושך אותו ומסקרן אותו ואז לצעוק "לא"...

3. אין בעיה לקלח תוכי מבקבוק השפרצה (של עציצים), תוכי לא צריך להרטב עד העצם וזה בהחלט יכול לעשות את העבודה. יש לעשות מקלחת לתוכי בדרך בה הוא אוהב ואם הוא אוהב ומשתף פעולה אני אל רואה בעיה. אגב, קוקטייל אכן מזני הקקדו, יחד עם זאת קוקטייל אינו קקדו ובטח שלא מייצר אבק נוצות כמו קקדו.

להרגיל להתקלח למים בכלי זו שיטה שבה התוכי "מתרגל לבד". הכוונה, ששמים את הכלי ולאט לאט התוכי יתעניין בו ויתקלח בו. יש לשים כלי רחב, עם מים שאינם עמוקים (2 סנטימטר יספיקו).

4.אומנם בדרך כלל לא הייתי ממליץ לתוכי שאינו מוחתם לקטום נוצות, אך כיוון שהתוכי משחורר ומתעופף עדיף. וטרינר או מגדל מנוסה יוכל לקטום נוצות גם לתוכי שלא ממש חפץ בכך.

אגב,
אנחנו לא קוצצים לו את נוצות התעופה כי הוא התרגל לעוף וקארתי שכשאר בשבי יש לתוכים את היכולת לעוף יש להם יותר ביטחון.
בטחון למה? להכנס בקיר? חלון? להכנס לתוך סיר? להשרף מהגז? לברוח? יש יותר בטחון שהתוכי ימות או יברח. זה הבטחון היחיד שיש כשלא קוטמים נוצות לתוכי מוחתם.

5. גם ככה אין ממש החתמה לתוכי הזה. אם תצרפו לו חברה, יש סיכוי שמה שיש לא יהיה אותו דבר. בנוסף, גם לשמור על תוכי שהוא מוחתם כאשר מצרפים לו בן זוג זה לא דבר של מה בכך. במיוחד אם הם מגיעים למצב של ריבוי ואז לא משנה כמה מגדל טוב אתה, ישנה בעיה ואותו דבר זה לא יהיה. לחלופין יכול להיות שצרוף של תוכי מוחתם יאפשר לו לבטוח יותר, אך עם התהליך שעברת אני בספק.

לסיכום:
לקחתם תוכי שככל הנראה מורגל ועשיתם איתו דרך מכובדת. אני לא רואה "בעיה" אלא רק ההפך. יחד עם זאת, אני מבין את הרצון "ליותר" ככל שנקשרים אנו רוצים יותר יחס וזה מובן. אני לא חושב שאפשר לצפות את זה מהתוכי. אפשר לקוות אך לא לצפות.

כמו שאני רואה את זה, אלו האפשרויות שלכם: אם אתם רוצים תוכי "ללא הגבלות" וללא סימני שאלה אתם צריכים להביא תוכי שהינו מוחתם כראוי ועם הסבלנות והאהבה שלכם (שבהחלט רואים אותה מתגובתך) לא תהיה בעיה. או לומר "נקשרנו לתוכי, ברור לנו שהוא מורגל ואנו ננצל את מה שיש תוך תקווה שנתקדם יותר".

בהצלחה
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
306Alona97
ביצה
ביצה
שם פרטי:: אלונה

שליחה על ידי 306Alona97 »

תודה לכם, מאוד עזרתם לי!
שלח תגובה