אז יש לי זוג קוקטיילים שדוגרים על 2 ביצים.
בעיקרון שניהם היו אוכלים אוכל מאוד מגוון שכולל כופתיות (רוב הזמן), ירקות, שקדים, ביצה קשה,... בדגש על כך שאם היתי שם להם כופתיות (נוטריבירד) הם היו אוכלים אותם, אבל בד''כ רק אחרי שהם מבינים שלא הולך להגיע שום דבר אחר.
הבעיה עכשיו היא שלקראת מחזור הרבייה שמתי להם תערובת זרעים/גרעינים (versele laga) מתוך הנחה שעדיף שהם יאכלו בתקופה רגישה כזאת בצורה וודאית יותר.
הזכר - נהיה ממש מפונק וקשה, לא נוגע בכופתיות בכלל, ובקושי בכל דבר אחר שאני שם לו, חוץ מתירס וביצה קשה שעליהם הוא מתחרע... אבל כמה אפשר להאכיל אותו תירס? בנוסף על כך הוא צועק וצווח כל בוקר וכל ערב כשהוא רואה או שומע אותי, עד שבסוף אני נשבר ומביא לו קצת דוחן. אני מבין שאני מרגיל אותו ככה לא לאכול את הכופתיות כי הוא יודע שאח"כ הוא מקבל גרעינים, אבל אני מרגיש שהוא יורד במשקל (קל כמו נוצה כשהוא עומד לי על היד).
הנקבה - גם לא נוגעת בכופתיות מי יודע מה. השאלה היא אם כדאי להתעקש איתם ולשים רק כופתיות עד שהם יתייאשו ויאכלו אותם?
למשל, אני יודע שבבוקר הם אמורים לאכול בתאבון, אבל על הבוקר הצצתי וראיתי את הנקבה פשוט יושבת ולא ממש חושבת על אוכל. הכנסתי לה פרוסה קטנה של מלפפון דרך הסורגים והיא אכלה אותה ונכנסה חזרה לתא הטלה.
שוב חפרתי.
אז מה הייתם ממליצים?
אגב, שמעתי ממישהו שהתוכים שלו אוכלים כופתיות של פריטי בירד וממש נהנים מזה. אולי כדאי לנסות?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
צריך עצה באסטרטגית האוכל אצל זוג קוקטיילים ברבייה
מנהל: מפקחים
Re: צריך עצה באסטרטגית האוכל אצל זוג קוקטיילים ברבייה
דגירה זוהי תקופה מאוד רגישה ולכן תמיד כשיש הטלות אני לא ממליץ ליצור לחצים מיותרים, תוספות אפשר לתת אבל לשנות מזון באופן דרסטי לא . הצעתי אליך היא כזאת :
מאחר והתוכים כבר אכלו כופתיות בעבר וזה לא חדש להם תדאג לכלי בו יהיו כופתיות במשך כל היום, יתכן שלא יגעו בכופתיות אבל רק כדי שיהיו להם מול העיניים .תשאיר את הכופתיות במשך היום כאשר בערב תתן תוספת של תערובת זרעים .
כהכנה לקראת בואם של הגוזלים אני ממליץ לתת השרייה/הנבטה כאשר אתה מפזר על ההשרייה מזון ביצים (מומלץ של חברת בנלוקס).
כופתיות של פריטי בירד הינם כופתיות מעולות, כמעט כל מגדל שמשתמש בהם אומר שהתוכים אוכלים ללא בעייה .בקיצור מומלץ.
מאחר והתוכים כבר אכלו כופתיות בעבר וזה לא חדש להם תדאג לכלי בו יהיו כופתיות במשך כל היום, יתכן שלא יגעו בכופתיות אבל רק כדי שיהיו להם מול העיניים .תשאיר את הכופתיות במשך היום כאשר בערב תתן תוספת של תערובת זרעים .
כהכנה לקראת בואם של הגוזלים אני ממליץ לתת השרייה/הנבטה כאשר אתה מפזר על ההשרייה מזון ביצים (מומלץ של חברת בנלוקס).
כופתיות של פריטי בירד הינם כופתיות מעולות, כמעט כל מגדל שמשתמש בהם אומר שהתוכים אוכלים ללא בעייה .בקיצור מומלץ.