ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
השריה מוציאה ריח לא טוב לאחר הפשרה
מנהל: מפקחים
השריה מוציאה ריח לא טוב לאחר הפשרה
שלום...
קניתי תערובת השרייה והכנתי לפי המדריך שלי אלי ולאה...
חילקתי למנות והקפאתי, אבל אחרי שאני מפשיר את המנה היא מוציאה ריח לא כלכך טוב...
ועוד משהו, כל התערובת יחסית רכה אבל התירס עדין קשה...
יכול להיות שעשיתי משהו לא נכון ? (6 שעות במסננת עד גובה ההשריה ולאחר 6 שעות החלפתי את המים והשארתי ל6 שעות נוספות)
קניתי תערובת השרייה והכנתי לפי המדריך שלי אלי ולאה...
חילקתי למנות והקפאתי, אבל אחרי שאני מפשיר את המנה היא מוציאה ריח לא כלכך טוב...
ועוד משהו, כל התערובת יחסית רכה אבל התירס עדין קשה...
יכול להיות שעשיתי משהו לא נכון ? (6 שעות במסננת עד גובה ההשריה ולאחר 6 שעות החלפתי את המים והשארתי ל6 שעות נוספות)
Re: השריה מוציאה ריח לא טוב לאחר הפשרה
אני אף פעם לא מקפיאה השרייה מוכנה, אני מקפיאה את התערובת כמו שהיא ומוציאה להשרייה\הנבטה ומגישה לתוכים..
אז אני לא יכולה להגיב לגביי הריח לאחר הפשרה
אני משרה את התערובת 24 שעות, ועדין התירס יחסית קשה, זה בסדר..
אני מגישה לתוכים חצי ומשאירה חצי להנבטה. לתערובת אחרי השרייה אין ריח רע, אבל כשהתערובת נובטת יש ריח שלא הייתי מגדירה
כ"ניחוח ורדים".. אבל עדיין זה לא ריח ממש רע
אחרי שהוצאת מהמקפיא שטפת את התערובת? צריך לשטוף קצת במים, לסנן ולהגיש
עוד משהו, בהשרייה אני שמה מים פי 2 מכמות התערובת, ככל שיהיו יותר מים ככה קטנים הסיכויים שהזרעים יחמיצו
אז אני לא יכולה להגיב לגביי הריח לאחר הפשרה
אני משרה את התערובת 24 שעות, ועדין התירס יחסית קשה, זה בסדר..
אני מגישה לתוכים חצי ומשאירה חצי להנבטה. לתערובת אחרי השרייה אין ריח רע, אבל כשהתערובת נובטת יש ריח שלא הייתי מגדירה
כ"ניחוח ורדים".. אבל עדיין זה לא ריח ממש רע
אחרי שהוצאת מהמקפיא שטפת את התערובת? צריך לשטוף קצת במים, לסנן ולהגיש
עוד משהו, בהשרייה אני שמה מים פי 2 מכמות התערובת, ככל שיהיו יותר מים ככה קטנים הסיכויים שהזרעים יחמיצו
הריח שאתה מדבר אני מאמין שזה הריח של ההנבטה (אבל אצלך זה אחרי הפשרה) זה ריח די חזק של הנביטה ,וכן אפשר להקפיא את השריה אני עושה את זה אחרי התהליך של ה6 שעות וה-6 שעות . רק לא יותר מדי זמן במקפיא והכל בסדר (:
- uzibu
- ניצוי מלא

- אזור מכירה: מרכז
- שם פרטי:: עוזי
- איש קשר:
צריך לשים יותר מים ולא בגובה ההשריה. כמו כן 6 שעות זה הרבה זמן להחלפה של מים במיוחד בהחלפות הראשונות.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
תודה רבה על התגובות... הבנתי מה לעשות
יתכן שהזרעים לא הכי טובים, כל הזרעים צריכים להתרכך ביחד, המים צריכים לעבור את גובה ההשרייה ולכסות אותם, אני שם את ההשרייה/הנבטה
בשקיות בהקפאה גם שבוע ואין שום ריח מלבד הריח המוכר של הזרעים , מפשיר תחת מים בכל פעם שקית שבה כמות לזוגות ומגיש.
אין שום בעייה להקפיא את ההשרייה , שירלי את מוזמנת לנסות , לאחר הפשרה של דקה תחת מים זורמים זה נראה ממש כמו לפני ההכנסה להקפאה.
בשקיות בהקפאה גם שבוע ואין שום ריח מלבד הריח המוכר של הזרעים , מפשיר תחת מים בכל פעם שקית שבה כמות לזוגות ומגיש.
אין שום בעייה להקפיא את ההשרייה , שירלי את מוזמנת לנסות , לאחר הפשרה של דקה תחת מים זורמים זה נראה ממש כמו לפני ההכנסה להקפאה.
התכוונתי שאני לא מקפיאה אף פעם כי אני לא מכינה כמות גדולה (מתוך הרגל..), אני יודעת שאפשר להקפיא 

אם נוח לך להכין בכל פעם כמות קטנה זה בסדר, אצלי הכמויות הנצרכות מן הסתם גדולות וקשה לי להכין על בסיס יום יומי כמעט, ההכנה של כמות גדולה והקפאתה חוסכת לי זמן יקר.מה שבטוח שזה לא יוצר ריח או מתקלקל.
גם אני לא מקפיא פשוט עושה כל פעם טרי וחדש.
לדעתי זה יותר טוב מאשר להקפיא.
אבל כל אחד לפי איך שהוא חושב
לדעתי זה יותר טוב מאשר להקפיא.
אבל כל אחד לפי איך שהוא חושב