ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תזונה לג'אקו - איך להרגיל ג'אקו לאכול כופתיות?
מנהל: מפקחים
-
yardenk119
- ביצה

תזונה לג'אקו - איך להרגיל ג'אקו לאכול כופתיות?
שלום יש לי ג'אקו בן 3 וחצי חודשיים והוא רק גרעינים לא מוכן לגעת בכופתיות איך אני מרגיל אותו לאכול רק כופתיות ?
[title][/title]
[title][/title]
Re: תזונה לג'אקו
היי ירדן, ברוך הבא.
הבעייה העיקרית היא להרגיל את התוכי כאשר תהליך הגמילה שלו לא מבוסס על כופתיות או לא מסבוסס על כופתיות בצורה נכונה.
מאחר ומדובר בתוכי צעיר העברתו לכופתיות יכולה להיות יחסית פשוטה יותר מאשר תוכי בוגר.
בכל מקרה לפני מענה חשוב שאדע מה הוא אוכל במהלך היום ובאיזה שעות.
הבעייה העיקרית היא להרגיל את התוכי כאשר תהליך הגמילה שלו לא מבוסס על כופתיות או לא מסבוסס על כופתיות בצורה נכונה.
מאחר ומדובר בתוכי צעיר העברתו לכופתיות יכולה להיות יחסית פשוטה יותר מאשר תוכי בוגר.
בכל מקרה לפני מענה חשוב שאדע מה הוא אוכל במהלך היום ובאיזה שעות.
-
yardenk119
- ביצה

אלי שלום :
שמתי לתוכי בשלושה ימים האחרונים רק כופתיות בכלוב הייתי חוזר מהעבודה והיו ימים שהוא היה הופך את כול הכלי אוכל והיו ימים שהייתי רואה אותו מעיף עם המקור את כול הכופתיות לצד, בימים שהייתי רואה שהוא ממש מסרב העדפתי לתת לו דייסה מאשר גרעינים ובכול זאת השארתי לו את הכופתיות וכשהיה מכניס את הכופתיות לפה זה אחרי התרגיל שכיאלו אני אוכל ואז הוא מתעניין שגם אותם הוא ניסה לפצח ושהוא מבין שזה לא גרעינים הוא מוציא אותם מהפה מה אני עושה אני חושב על לנסות להחליף לו כופתיות לסוג צבעוני אולי זה יעניין אותו ויסקרן אותו יותר
בתודה ירדן
שמתי לתוכי בשלושה ימים האחרונים רק כופתיות בכלוב הייתי חוזר מהעבודה והיו ימים שהוא היה הופך את כול הכלי אוכל והיו ימים שהייתי רואה אותו מעיף עם המקור את כול הכופתיות לצד, בימים שהייתי רואה שהוא ממש מסרב העדפתי לתת לו דייסה מאשר גרעינים ובכול זאת השארתי לו את הכופתיות וכשהיה מכניס את הכופתיות לפה זה אחרי התרגיל שכיאלו אני אוכל ואז הוא מתעניין שגם אותם הוא ניסה לפצח ושהוא מבין שזה לא גרעינים הוא מוציא אותם מהפה מה אני עושה אני חושב על לנסות להחליף לו כופתיות לסוג צבעוני אולי זה יעניין אותו ויסקרן אותו יותר
בתודה ירדן
לא יודע כמה זה יעזור שתחליף את סוג הכופתיות, אני מציע שלא תמלא את קערות האוכל בכופתיות כדי שיישליך כמה שפחות, במקביל אל תן לאכול תוספות בכלל, תן לו דייסה בערב או בלילה (20-25ML) למשך מספר ימים, התוכי יאכל את הכופתיות לאחר שלא תישאר ביד'יו ברירה, אם יש לך משקל כדאי לשקול אותו, במהלך הניסיון להעבירו לכופתיות הוא יכול לרדת עד 10% מהמשקל ההתחלתי אבל לא יותר, אם הוא יורד יותר מ 10% צריך להפסיק לשבועיים ולהתחיל מחדש, מניסיוני זה עובד כמעט ב100% אם באמת לא נשברים ונותנים מזון חילופי.
אתה יכול גם לנסות לתת לו לאכול מהיד כדי לדרבן אותו לאכול, לעשות את עצמך אוכל את הכופתיות כדי לאשר לו שמדובר במזון בטוח, לתת לגוזל שבכלוב ליד להוות לו דוגמא לאכילת כופתיות, לרוב כשהם רואים את בני מינם אוכלים אז הם מצטרפים.
תעדכן איך מתקדם, לדעתי לא תהיה בעייה.
תעדכן איך מתקדם, לדעתי לא תהיה בעייה.
-
daniel3593
- ביצה

Re: תזונה לג'אקו - איך להרגיל ג'אקו לאכול כופתיות?
זה הבן אדם שפתח את האשכול פשוט רק עכשיו פתחתי משתמש פה
ניסיתי את כול מה שאמרתה אבל ללא הצלחה אני יודע שעברו רק יומיים אבל אני רואה שהוא מנסה לאכול את הכופתיות אבל הן נופלות לו חשבתי אולי לקנות לו סוג אחר אולי קצת יותר גדול כי להבדיל לגוזל בכלוב השני שמכניס לפה הרבה כופתיות בבת אחת התוכי השני מכניס רק אחת אחת מנסה לפצח אותה ואם היא לא נפלה בתהליך אז הוא מכניס אותה לפה וגם הוא עושה עכשיו דבר חדש הוא מחכך את המקור התחתון עם העליון ויוצר רעש דומה לחריקת שיניים אולי זה בסדר ואולי לא אני לא יודע אבל מה שכן שאת כול הציוצים שהוא עושה נפסקים כמעט לחלוטין אחרי שאני נותן לו את הדייסה בערב מה שיוכול להיות נובע מרעב ?
ניסיתי את כול מה שאמרתה אבל ללא הצלחה אני יודע שעברו רק יומיים אבל אני רואה שהוא מנסה לאכול את הכופתיות אבל הן נופלות לו חשבתי אולי לקנות לו סוג אחר אולי קצת יותר גדול כי להבדיל לגוזל בכלוב השני שמכניס לפה הרבה כופתיות בבת אחת התוכי השני מכניס רק אחת אחת מנסה לפצח אותה ואם היא לא נפלה בתהליך אז הוא מכניס אותה לפה וגם הוא עושה עכשיו דבר חדש הוא מחכך את המקור התחתון עם העליון ויוצר רעש דומה לחריקת שיניים אולי זה בסדר ואולי לא אני לא יודע אבל מה שכן שאת כול הציוצים שהוא עושה נפסקים כמעט לחלוטין אחרי שאני נותן לו את הדייסה בערב מה שיוכול להיות נובע מרעב ?
ירדן למה לא התחברת בשם משתמש הקודם ופתחת משתמש חדש? משתמש לא רשום לא יכול להגיב . תפנה אלי לפרטי להסדיר את שמות המשתמשים.
בשביל הסדר, הגוזל השני שאוכל כופתיות זה גוזל שרכשת ממני אני מבין והגוזל השני נרכש ממקום אחר .
כופתיות גדולות או קטנות זה ממש לא חשוב לעניין אכילת הכופתיות כרגע, הגוזל לא הורגל נכון לאכילת כופתיות ולכן אני שוב אומר תן לו להתמודד עם המזון הקיים, יתכן שהוא רעב מאחר והוא יאכל רק כמות קטנה של כופתיות בהתחלה וימתין שתגיש לו מזון כגון דייסה ודברים נוספים. אם תישבר בשלב זה התוכי לא יאכל כופתיות בעתיד וחבל.
פשוט לא לתת לאורך כל היום מזון מלבד כופתיות, בערב אתה יכול לתת לו דייסה בכמות של 20ML , תמשיך באותו אופן מספר ימים רק אז תוכל לקבל תוצאות.
תעדכן.
בשביל הסדר, הגוזל השני שאוכל כופתיות זה גוזל שרכשת ממני אני מבין והגוזל השני נרכש ממקום אחר .
כופתיות גדולות או קטנות זה ממש לא חשוב לעניין אכילת הכופתיות כרגע, הגוזל לא הורגל נכון לאכילת כופתיות ולכן אני שוב אומר תן לו להתמודד עם המזון הקיים, יתכן שהוא רעב מאחר והוא יאכל רק כמות קטנה של כופתיות בהתחלה וימתין שתגיש לו מזון כגון דייסה ודברים נוספים. אם תישבר בשלב זה התוכי לא יאכל כופתיות בעתיד וחבל.
פשוט לא לתת לאורך כל היום מזון מלבד כופתיות, בערב אתה יכול לתת לו דייסה בכמות של 20ML , תמשיך באותו אופן מספר ימים רק אז תוכל לקבל תוצאות.
תעדכן.
-
daniel3593
- ביצה

סוף סוף הגיע הרגע לו ייחלתי דגאלס הזאקו שלי התחיל לאכול כופתיות קניתי לו P-15 של נוטריברד והוא לא מפסיק לאכול
תודה רבה אלי וכולם על כול הטיפים וההדרכה הסבלנות משתלמת
תודה רבה אלי וכולם על כול הטיפים וההדרכה הסבלנות משתלמת
יופי שמח לשמוע, תמשיך להקפיד על כך שהכופתיות יהיו כ75%-80% מהמנה היומית שלו ואל תתפתה לת לו תחליפים או תוספות בכמות שתגרום לו להימנע מלאכול את הכופתיות.
בהצלחה.
בהצלחה.