ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נוסעים ולחופשה ואת התוכי משאירים אצל חברים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
306Alona97
ביצה
ביצה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: אלונה

נוסעים ולחופשה ואת התוכי משאירים אצל חברים

שליחה על ידי 306Alona97 »

ערב טוב לחברי הפורום,
יש לי כמה שאלות לגבי השארת התוכי אצל חברים בעקבות נסיעה לחופשה קצרה\לחו''ל.

לפני הכל-אני מגדלת תוכי קוקטייל בן שנה וכמה חודשים.. הוא לא מוחתם אלא מורגל
אבל בכל זאת הוא זוכה להרבה תשומת לב ממני והוא מטייל מחוץ לכלוב כל יום במשך כמה שעות טובות...

1. קודם כל, בנובמבר אני נוסעת עם המשפחה לטבריה ל-3 ימים ואין אפשרת לקחת את התוכי
(נסיתי לברר ולשכנע את ההורים אבל אין אפשרות כזאת, זה ייצור רק בעיות ולדעתי עדיף לחסוך את זה מהתוכי..), אז אני משאירה את התוכי
אצל חברה טובה שלי, שכבר מכירה את התוכי ואין לה בעיות איתו(...)
היא תספק לו מזון,מים,חברה ותשומת לב אם זה באמת שאין בעיה(אני סומכת עליה)
הבעיה היחידה בזה שפיטר(התוכי שלי..) ישהה אצלה במשך התקופה הזאת היא שחברה שלי לא תוכל
להוציא אותו מהכלוב ולתת לו לטייל מחוץ לכלוב(וזאת מטעמי בטיחות בלבד, היא לא מנוסה בכל הקשור לשיחרור התוכי ואני באמת חוששת שמשהו חס וחלילה יקרה משהו,פיטר יכול גם להחליט לא להקשיב לה ואז יווצרו עוד בעיות-אז החלטנו שהוא נשאר בכלוב כאשר אני או בני המשפחה שהוא רגיל אליהם אינם בסביבה). רציתי לשאול- האם תיהיה בעיה שהוא ישאר סגור בכלוב במשך 3-4 ימים? הוא לא יתחיל להשתגע?למרוט?

2. חוץ מ-3 הימים בטבריה אנחנו מתכננים לנסוע לחו''ל בחופשת הפסח (אני יודעת שזה עוד הרבה זמן אבל אני רוצה להתחיל לחשוב על הבעיה ה'קטנה' הזאת כבר עכשיו.. כדי לפתור אותה כמה שיותר מהר).אז ככה, כנראה שבפסח אנחנו נטוס לחו''ל ל-3 שבועות.
בפסח שעבר השארנו את פיטר אצל אותה חברה טובה שלי, אבל באותה תקופה הוא לא היה מי יודע מה רגיל אלינו
ולא היה זוכה להרבה יציאות מן הכלוב, אז הוא שרד את זה בסדר(לא ישתגע\מרט הכל עבר בסדר).
אבל אחרי החזרה מהנסיעה ההיא התחלתי באמת לאלף אותו והוא נקשר אלי יותר ובגלל זה הוא גם מטייל בחוץ יותר.
אם אני אשאיר אותו אצל חברה שלי למשך 3 שבועות (שוב עם הצרכים שהוא צריך חוץ מ'חופש' מחוץ לכלוב)
יווצרו בעיות?מריטת נוצות?
הפיתרון שחשבתי עליו הוא לקחת אותו איתנו לח''ול, אבל אין לי שום מושג בזה,מאיפה וממי לקבל אישור או את כל ההסברה על העברת בע''ח לחו''ל.ומצד שני חשבתי-אולי עדיף לחסוך את זה מהתוכי? זה יוכל לגרום לו לטראומה?שוק?

מה אתם חושבים? יש רעיות נוספים? טיפים?
כל עזרה\רעיונות יתקבלו בברכה!

(סליחה מראש על אורך המכתב...)

תודה וחג שמח!
אלונה,
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: נוסעים ולחופשה ואת התוכי משאירים אצל חברים

שליחה על ידי eli_lea »

1. אני לא רואה בעייה, חשוב לאבזר לתוכי את הכלוב במשחקים אהובים. את יכולה כבר עכשיו לשים צעצועים שיכולים לשוך אותו ולתת לו תעסוקה ובמידה ואת רואה שיש התעניינות להוציא את המשחק ולשים בצד, לאחר העברתו לחברה להתקין את המשחק שוב בכלוב, הצעצוע יהיה מוכר לו והוא ימשיך להתעסק עימו.

2. לגבי חופשת פסח שהיא ארוכה יותר, האמת שאני לא רואה בעייה אם התוכי נמצא בסביבה מוכרת, אני ממליץ כבר מעכשיו להרגילו בהדרגה לשהות ממושכת בכלוב, אני לא יודע כמה הוא מבלה כרגע מחוץ לכלוב אבל להאריך את השהות בכלוב כך שלקראת הנסיעה הוא יתרגל לשהות ממושכת בתוך הכלוב. חשוב שהכלוב יהיה מרווח ויאפשר לו מספיק חופש תנועה כך שגם אם תאבזרי את הכלוב בצעצועים ובגירויים שונים עדיין הוא לא ירגיש חנוק.

לגבי לקיחתו לחו"ל , לתקופה המדוברת אני הייתי מוותר על הרעיון, הטילטול של התוכי יכול להיות הרבה יותר קשה לו מאשר להישאר בכלוב המוכר ובחברת החברה.

מעבר לזה לדאוג שנוצות התעופה גזורים היטב ואין לו כושר תעופה, את יכולה לנסות ולתת לחברה להוציאו ולהחזירו מהכלוב , לא חושב שהחברה תתקשה וברגע שבהיא תנסה ותצליח היא תתגבר על החשש, תגידי לה שתנסה ושהיא לא חייבת אם היא לא תרגיש בטוחה אבל תהיה לה את האופציה להחליט האם כן או לא.

בהצלחה ונסיעה טובה.
סמל אישי של משתמש
306Alona97
ביצה
ביצה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: אלונה

שליחה על ידי 306Alona97 »

תודה רבה אלי, עזרת לי מאוד D:
אני באמת אאריך לאט לאט את שהותו בכלוב, עכשיו לו כמה צעצועים בכלוב שהוא משחק איתם יופי! הוא ממש מתעסק בהם כל יום-נראה שהוא ממש אוהב אותם.
שמתי לה שהוא מואד אוהב כךל מיני שרשראות וחוטים,בכלוב יש לו:
סולם,נדנדה,מראה ממתכת שמחוב אליה פעמון ושני עצועים שאני הכנתי והם בעצם כמו
שרשראות כאלו ממתכת, כל שרשרת מחוברת לכלוב בצדדים שונים-קצת קשה להסביר איך הן מחוברות אבל אני אנסה להסביר בכל זאת:
קצה אחד של הרשרת מחובר לחלק האחורי של הכלוב והקצה השני לחלק הקדמי כך שבעמצע אפשר לתלון מין 'תליון' כזה (לא תליון אמיתי של שרשרת כמובן...) אז בכך ששרת יש
לו תליון אחד ממתכת ואחד מפלסטיק קשיח-ואיתם הוא מתעסק כמעט כל הזמן שהוא בכלוב..
(אני מקווה שלא בילבלתי אתכם...)

בקיצור,להשאיר לו את הצעוצים האלה או לקנות לו כמה חדשים ולהחליף כשאנחנו נוסעים?
מה אתם מציעים?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כל הצעצועים שיש לו הם לא בדיוק ניתנים לפירוק, אני מצרפת לך קישור למדריך יש שם הרבה רעיונות
הוא צריך צעצועים שהוא יכול לפרק, זה יעזור לו לשייף מקור וגם לפרוק מתחים ואנרגיות, ממליצה להחליף קצת ולהוסיף צעצועים כאלו
בנייה עצמית - צעצועים וסטנדים
בהצלחה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”