ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיות נשימה ותת משקל שנעלמו בפתאומיות אצל נקבת תוכון

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

בעיות נשימה ותת משקל שנעלמו בפתאומיות אצל נקבת תוכון

שליחה על ידי NATANCOHEN »

כבר שבוע שהנקבת תוכון כבר לא נכנסת לתא הטלה ופתאום היא עלתה במשקל עד עכשיו היא הייתה בתת משקל ועכשיו היא עלתה במשקל והיא לא בתת משקל היה לה קושי בנשימה וגם הוא נעלם בפתאומיות יש לה בעיה בכנף והיא אינה מסוגלת לעוף אבל אחרי שהנשימה שלה הסתדרה היא מנסה לעוף( מן הסתם ללא הצלחה כי הבעיה מראש בכנף ולא בנשימה) ומנופפת בכנפיים בחוזק כדי להתרומם ולא מצליחה עד עכשיו שהיא הייתה משתמש בכנפיים הכנפיים שלה היו נשמטות והיא הייתה נושמת רע למשך כמה שעות ועכשיו כבר לא (אבל עדיין היא לא מסוגלת לעוף ואני מאמין שהיא לא תוכל לעוף אף פעם) וכל זה נעלם ללא שום טיפול רפואי מסוג כלשהו לפני כשבוע התפתחו לה ברגע פיטריות עקב טפילי עור ואני השתמשתי בספרי נגד טפילים והפטריות כמעט נעלמו לגמרי והמצב משתפר למישהו יש הסבר איך היא פתאום הגיע למצב שכמה בעיות רפואיות נעלמו בלי טיפול?
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בעיות נשימה ותת משקל שנעלמו בפתאומיות אצל נקבת תוכון

שליחה על ידי eli_lea »

לא יודע להצביע על משהו ספציפי, הספרי נגד טפילים אינו קשור למקרה . יתכן שעשית שינוי בתזונה או שהתוכי התגברה על מחלה שנשאה.
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

התערובת התחלפה לתערובת של האגן מקודם התערובת הייתה של RIBOS אבל אני לא חושב שזה השפיע כי את התוספות שיש בתערובת של האגן(כופתיות פאפיה גזר מיובש ועוד כל מיני פירות וירקות מיובשים) ואין בRIBOS התוכים לא אוכלים(ככה שיוצא שנזרק הרבה אוכל פעם ראשונה ששנגמר יותר מחצי קילו ב4 ימים)
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אם היא הייתה בתת משקל זה הגיוני שהיה לה קשה להתאמץ פיזית והגיוני גם שהשרירים היו חלשים..
כשהגוף משלים את הפער וחוזר למשקל תקין הוא חזק יותר ומתמודד יותר טוב עם מאמץ פיזי.. זה מה שאני חושבת לגביי ההתנשפויות.

תת משקל לא נעלם בפתאומיות אלא עולה בהדרגה.. ככה היה עם פיצי הקוקטייל שאימצתי, הוא היה במצב שבקושי עומד ובקושי פוקח עיניים
ותראה אותו היום קופץ ומדלג ושר...

יכול להיות שהיא אוכלת מעט מהכופתיות ואתה לא שם לב.. אם תראה בתחתית הקערה פרורים סימן שהיא/הם כן אוכלים מהכופתיות
אל תשכח שתוכון הוא תוכי קטן ואוכל כמות קטנה יחסית
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

אני יודע שהם לא אוכלים את הכופתיות שבתערובת כי אני רואה אותם זורקים אותם על הריצפה והריצפה מלאה בהם ובעוד פרי מיובש בצבע כתום הם אוכלים מהתערובת רק את הזרעים ואת הפאפיה מהשאר הם מתעלמים /זורקים שאני אומר תת משקל אני מתכוון שהרוחב של הבטן שלה היה משהו כמו שמינית מזה של הבן זוג שלה ועכשיו הרוחב של הבטן שלהם כמעט זהה והיא כבר לא ניראת רזה מידי כמו מיקודם נראה לי שזה שהיא כבר לא בתא גרם לה לירידה במשקל ולא התערובת כי עד לפני כשבוע היא הייתה בתא ברוב היום והייתה יוצאת פעם אחת לאכול והיא היא ככה מאז ההטלה שהייתה לה (לא יוצאת מהתא)לפני כארבע חודשים (כל הגוזלים מתו בגיל שלושה שבועות ואחד כבר היה לקראת גמילה נפצע ומת) וזה פחות או יותר מסביר את העובדה שהיא הגיע למשקל כזה נמוך
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”