ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שני קוקטליים \ האחד - מוחתם \ השני - מוחתם "שהתקלקל"

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: שני קוקטליים \ האחד - מוחתם \ השני - מוחתם "שהתקלקל"

שליחה על ידי שירלי87 »

כמו שאמרתי, גם לדעתי זכר.. שריקות של זכר צעיר.. שומעים גם אחרי האמצע שהוא קצת מחקה את הציוצים של הציפור(?) ברקע

לגביי ה"ניסיון דיבור" - לא חושבת שזה ניסיון דיבור.. אצלי פיצי, הקוקטייל הזכר הכי צעיר בערך בגיל של שלג, יש לו קטעים שהוא נכנס למשחק
ומשמיע קול כזה.. מדי פעם "חוטף קריזה" ונושך את הצעצוע בכלוב או משהו אחר (כמו ששלג עושה כשהוא "מנקר" עם הראש), ומצייץ ככה.
וגם שאר הקוקטיילים שהם מרחיקים זה את זה הם משמיעים קול כזה, לדוגמה כמה פעמים סימבה עמד על הכניסה לתא של ג'וני, וג'וני היה בא
לגרש אותו, אז סימבה היה נשאר במקום ומנסה להתגונן והם היו משמיעים קול כזה תוך כדי שכל אחד "מנקר" עם מקור פתוח לכיוון הקוקטייל
השני.. כאילו מנסים להרחיק זה את זה. אז זה קול של התגוננות/חיכוך לדעתי.. כאילו הוא מתאמן איך לגרש יריב או להגן על עצמו
אולי אני טועה..זה הפירוש שלי בכל אופן
מה גם שהוא צעיר יחסית לדעתי בשביל להתחיל לדבר
אבל יכול להיות שקוקטייל יוכל לומר מילים ספורות, לחבר בפורום היה קוקטייל זכר מקסים שהיה אומר "תוכי טוב" ואת השם שלו...
אם תשקיע ותדבר אליו הרבה ויהיה לכם קשר טוב הוא יכול לדבר.
saharlevi
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי saharlevi »

אני מאוד רוצה שהוא ידבר , אבל זה די בעייתי , כי כאשר אני נמצא איתו בבית הוא לא מצייץ , לא משמיע קול ב-כ-ל-ל , רק שהוא בחוץ הוא משמיע קול , איך אני יוכל לגרום לו לדבר גם בתוך הבית ? או לחילופין , איך אוכל ללמד אותו לדבר בהתאם למצב ?
בנוסף , קוקו הזכר , הוא כבר בן שנה וחצי , יש סיכוי ללמד אותו לדבר ?
כי הוא דווקא כן משמיע קול בבית .
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כמה זמן הוא איתך בבית/כמה זמן אתה מבלה איתו? כל הזמן הזה הוא שקט? ומה האינטרקציה ביניכם? אתה מדבר אליו/מאלף/מלטף/..?
אם רוב הזמן הוא בחוץ זה יהיה קצת בעייתי לדעתי כי לפי מה שראיתי בסרטון, בחוץ יש לו גירויים - הוא שומע ציפורים מצייצות ומנסה לחקות
אותן. כלומר אם רוב היום הוא שומע ציפורים מצייצות, הוא ינסה לתקשר בצורה הזו ויחקה את הציוצים שלהם או ינסה לשרוק כדי לתקשר איתן.
אם לעומת זאת רוב היום הוא שומע אותך/אתכם מדברים ומתקשרים איתו בדיבור, זה יכול לעודד אותו לתקשר באמצעות דיבור.
לשרוק קל יותר מאשר לחקות דיבור אז כדאי כמה שפחות לחשוף את התוכי לשריקות או ציוצים כאלו.. והציפור ברקע ממש "חפרה"
אם הוא שומע את זה כל היום, ובקושי שומע אותך מדבר אליו, זה רק הגיוני שהוא יזכור יותר את הציוצים בחוץ.

כדי שתוכי ילמד לדבר - קוקו, שלג או כל תוכי - צריך שתהיה אינטרקציה עם התוכי במהלך היום, לגרום לו להרגיש שהוא "חלק מהלהקה",
אם יש קשר טוב עם המגדל, זה מעודד את התוכי לתקשר איתו בשפה שלו.
צריך לדבר אליו בקול ברור ורצוי בהקשר לפעולה או לזמן (להגיד בוקר טוב בבוקר, להגיד לילה טוב בלילה, להגיד ליטוף כשמלטפים וכד'..).
רצוי להימנע מלשרוק או מחשיפת התוכי לשריקות וציוצים כי לחקות שריקה זה יותר קל והוא יעדיף לתקשר בצורה הזו אם היא זמינה לו.

תקח בחשבון שקוקטייל זה לא תוכי דברן, וייקח זמן עד שתשמע אותו מפטפט או מנסה להוציא מילה - אם בכלל - שוב, הכל תלוי בסביבה
של התוכי ובהתנהלות שלך איתו.
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

תראי , שלג נמצא בבית הרבה יחסית , כל עוד אני בבית , גם הוא ..
בחופש , כמו עכשיו ? הוא רוב היום בבית איתי .
שאני לומד , אני איתו בערך שעתיים - שלוש כל יום .
מנגד , הציוצים ששמעת , אני גר בקומה 2 , כאשר מתחתיי יש גינה עם קנר זכר שורק כל היום .
בנוסף , הם שומעים הרבה ציפורים ...
ככה שביחס למה שאת אומרת , זה די בעייתי ..
אותי מעניין לדעת , מדוע הוא לא שורק בתוך הבית ?
זאת שאלה שמאוד חשובה לי , ואולי נוכל למצוא לה פתרון ... לא שזה בעיה כמובן ..
מה שכן , שמתי לב , שכאשר אני מכניס את קוקו הביתה , לא את שלג , את קוקו , שזה מה שהיה שלשום אם אני לא טועה , הם שורקים אחד לשני , קוקו שורק , שלג מחזיר , קוקו - שלג - קוקו - שלג .
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אז זה מה שאני מנסה לומר, שבחוץ יש גירויים אז הוא שורק/מצייץ, בבית אין לו את הגירויים האלה אז הוא שקט
כשקוקו שורק שלג מזהה את הצליל/התקשורת המוכרת ועונה לו, וההיפך...

כשהתוכי רגיל לשמוע ציוצים ושריקות הוא מאמץ את זה כצורת תקשורת, זה גם טבעי לו..
בגלל זה כשמגדלים תוכי מוחתם יש המלצה לא לשרוק לו, אלא לדבר, כדי להרגיל אותו לצורת תקשורת כזו,
וככה עם הזמן הוא מקשר בין המילה למשמעות ולומד לחקות אותה..
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אוקיי , תודה רבה !
בהמשך אני יעדכן ששלג קצת יגדל על מנת לוודא מין .
כרגע , לגבי קוקו , אני עכשיו רוצה להוציא אותו , לעבוד איתו על התהליך , הוא יצא , אני יודע שהוא יצא , הוא יצא ויוריד ראש לליטוף , אבל כמו שאני בטוח שהוא יצא , אני בטוח שבהמשך הוא ינשוך אותי חזק ולא יתן לי לגעת בו או להחזיר אותו .
שוב , נסכם את המצב :
קוקו מוכן לצאת , קוקו מוכן שילטפו אותו בראש בלבד .
לגבי שאר הפעולות , כגון : ליטוף באברים שונים , לשים אצבע על מנת שיעלה ליד , הוא לא נותן , תוקף .

ככה שאם אני מוציא אותו , מלטף , מגיע למצב שאני צריך לקחת אותו על היד , להחזיר לכלוב , אני לא יכול , כי הוא יתקוף .

אני יוציא אותו עכשיו , יקח איתי צ'ופרים וגרעינים , יהיה איתו קצת , עד שאני ירגיש שהוא מתחיל להלחץ ולהבין שהוא לא בכלוב ובסביבה שלו , ואני יכניס לכלוב , מקווה שאני לא אתקל בבעיית נשיכות שתמנע ממני להגיע למצב הזה , אני לבד בבית , רק אני ואחותי , ככה שאין מי שיעזור לי .
מנגד , זה טוב , אם כל פעם אני יצטרך לבקש עזרה בגלל בעיית הנשיכות , לא יצא לי מזה כלום ואני לא יתקדם .
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לא הבנתי, כשאתה מוציא אותו הוא לא עולה על היד? אז אתה תופס אותו ומוציא אותו? אם כן, זו לא הדרך.. תציע צ'ופר עם יד אחת ואת
היד השנייה תשים בינו לבין הצ'ופר, כדי שהוא יצטרך לעלות על היד שלך כדי להגיע לצ'ופר. זו הדרך הכי טובה שהתוכי יעלה על היד -
לא בכוח.

* שוב, הוא לא צריך להגיע למצב של נשיכות.. אל תלטף במקומות בגוף מלבד הראש - אם רק שם הוא נותן. אל תנסה להרגיל למגע בכל
הגוף כי לא זו המטרה.. המטרה היא שיתרגל אליך וירגיש נוח איתך/לידך, ואם תיגע בו במקומות אחרים אתה גורם לו להרגיש אי נוחות.

* אל תרחיק אותו מהכלוב שלו, תוציא, תלטף קצת ותחזיר.. תדבר אליו ותתן צ'ופרים. לאחר זמן מה שוב תוציא לזמן קצר.
מיום ליום תוציא אותו למשך זמן ארוך יותר.. הכל צריך להיות בהדרגה ולא בבת-אחת.
לא לגעת בו יותר מדי, אתה צריך לגרום לו להרגיש בנוח, ולא להיות "בכוננות" שמא יגעו בו במקום רגיש או ירימו אותו או יבצעו משהו בניגוד לרצונו.

בהצלחה תמונה
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

תראי שירלי , אני לא מוציא אותו בכוח , אני שם לו צ'ופר ועל מנת להגיע אליו הוא עולה לי על היד , אבל שהוא כבר בחוץ ואני רוצה שהוא יעלה ליד , הוא לא עולה , הוא תוקף , בחלק מן המקרים הוא נותן ביס קטן ובסוף עולה , אבל עדיין , הוא יוצא מרצונו וכאשר הוא כבר בחוץ הוא לא עולה ליד .
לגבי שלג , היום הצלחתי לצלם סרטון שלו\ה עם קולות חדשים ומוזרים , פה אני בהחלט מצליח למצוא ניסיון דיבור בחלק מן הקטע , אני יעלה ליוטיוב ואצרף סרטון לאתר .
תמונה
saharlevi
גוזל
גוזל

שליחה על ידי saharlevi »

אני יעלה עכשיו סרטון נוסף , כאן שומעים קולות חדשים \ מוזרים , אני מאמין שהפעם כן תרגישו בניסיון דיבור .
אשמח התמקדות בתשובה ב2 נושאים :
1. האם יש ניסיון \ קול דיבור ?
2. האם סרטון זה יכול להעיד על מין זכר ?

סרטון :

http://www.youtube.com/watch?v=MIZOMaXQQSU
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”