ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אקלקטוס בן 3 חודשים נושך את הבת זוג

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אמירוס
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

אקלקטוס בן 3 חודשים נושך את הבת זוג

שליחה על ידי אמירוס »

שלום חבר'ה:
יש לי תוכי מסוג אקלקטוס בן 3 חודשים
כלפיי הוא נורא חברותי ואוהב לבוא אליי
ולגבי הבת זוג שלי,תמיד כשהיא רוצה לגשת אליו או להרים אותו הוא
ישר תוקף ונושך אותה.
מישהו יודע מה הסיבה לכך????...תמונה

[title][/title]
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

Re: אקלקטוס בן 3 חודשים נושך את הבת זוג

שליחה על ידי נריה »

אני חושב שהוא צריך להתרגל אליה לאט לאט תתן לה לתת לו דברים טימים לאט לאט להתקרב אליו

בכל מקרה תחכה לעוד תגובות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הסיבות יכולות להיות רבות, בדרך כלל מדובר בגישה לא נכונה.
מה היא עושה עם התוכי ?איך היא מתקשרת איתו?
סמל אישי של משתמש
אמירוס
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אמירוס »

הבת זוג שלי העלתה את השרשור ,תמונה

דוגמא: כשהוא נמצא עליי על הכתף והיא באה לקחת אותו היא מושיטה לו את האצבע בעדינות , הוא ניהיה חשדן ומייד מגיב עם המקור בנשיחה קלה והס צעד אחורה, היא ניסתה להביא לו צ'ופר הוא לוקח לה את זה אבל הוא עדיין בשלו..תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

סיטואציה מוכרת, לך הוא נשמע כאשר אתה מושיט את היד להורידו?
העלאת התוכי לכתף צריכה להיעשות אך ורק אם התוכי ממושמע לפקודה "עלה" ועושה זאת מבלי כל ניסיון להתחמק. תוכי יפתח תחושת טריטוריה כשהוא נמצא על כתף הבעלים ולרוב יתנגד לרדת וכל יד מושטת גם אם לליטוף תיראה בעיניו מאיימת או כזאת שתנסה להורידו או לחדור לתחומו.
הפיתרון הוא לא להחזיקו על הכתף ובמקביל לתרגל עימון את התפקוגה "עלה ורד" שוב ושוב.
במקום שחברתך תנסה לגשת אליו כזהוא על הכתף תן לה לנסות או תעביר אותו אליה מהיד שלך לידה . גם כאן כשמבצעים את המעבר יש להחזיק את התוכי נמוך בגובה הטבור כשהוא מורחק מעט מגופך כדי שלא יטפס עליך.
סמל אישי של משתמש
אמירוס
ביצה
ביצה

שליחה על ידי אמירוס »

העלתי סרטון של קוקי , זה קבלת הפנים שלו של האורחים שבאו לראות אותו...
מה דעתכם חבריי?
http://www.youtube.com/watch?v=DC-WvTiAJxM
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לא ככה ניגשים לתוכי...
7057 כתב:היא מושיטה לו את האצבע בעדינות
וגם לא ככה..

כשאתה מרים אותו מהכלוב הוא עולה בלי בעיה, נכון?
וכשאנשים אחרים מנסים להרים אותו, הם ניגשים אליו כמוך? הם מושיטים יד כמוך? או שהם מהססים ומקרבים ומתרחקים לסירוגין מפחד?
כי כשמתנהגים ככה התוכי לא מבין מה רוצים ממנו ואחרי זמן מה מתחיל להתעצבן/להכנס למצב של הגנה..

תוכי נעזר במקור כדי לטפס. כשהוא מקרב את המקור (לראשונה כשניגשים אליו, לא במצב כמו שרואים בסרטון) זה כדי לבדוק אם היד
או המקום שהוא עומד לטפס עליו - יציב מספיק ויחזיק את המשקל שלו. בנוסף הוא נעזר עם המקור כדי לשמור על שיווי משקל, הוא
תופס/נשען על היד עם המקור, מעביר רגל אחת ואז מעביר את הרגל השנייה ואז מרפה את המקור. ככה תוכי מטפס בפעמים הראשונות,
לאחר מכן הוא כבר מטפס מבלי להעזר במקור (תלוי במרחק בינו לבין היד ואם היד יציבה).

כשניגשים אליו בחוסר ביטחון ומקרבים אליו אצבע - הוא לא יכול לטפס עליה, והוא לא יכול להבין שרוצים שהוא יעלה, מה שהוא כן מבין זה
מה שהוא רואה - אצבע מתקרבת אליו ללא סיבה
כשמתקרבים אליו כמו שהילד התקרב, זה גם יכול להתפרש כאיום.. התוכי לא רואה יד, הוא רואה שרוול שמתקרב ומתרחק לסירוגין..
איך הוא אמור להבין שמתחת לזה יש יד והוא אמור לטפס עליה?

אני מצרפת לך קישור למדריך ללימוד התוכי לעלות על היד, תראו את הסרטון ותקראו את ההסבר.
חשוב לבוא לתוכי כשמרגישים נינוחים ולא לחוצים - כי מה שאנחנו מרגישים אנחנו משדרים לו וגם הוא מרגיש את זה.
שאלות נפוצות - אילוף בסיסי, אילוף התנהגות, אילוף מתקדם

אם התוכי נרתע ולא מוכן לעלות על היד, מומלץ לנסות לחזק את הקשר לפני שמנסים שוב להרים אותו: מתן צ'ופרים, דיבור (עם רגש, כמו
שמדברים לילד קטן), לנסות ללטף את התוכי בראש - רק אם הוא מסכים, אם הוא נרתע - להניח לו.
השינוי לא קורה תוך יום, זה תהליך, ועם הזמן הוא מכיר אתכם טוב יותר ויתן בכם אמון.
חשוב להכיר לו חברים בהדרגה, שלא תהיה "התנפלות" כי זה יכול להלחיץ אותו מאוד.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”