ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

רוצה לפתוח בית גידול לתוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

local
ביצה
ביצה

רוצה לפתוח בית גידול לתוכים

שליחה על ידי local »

שלום רב לאחר שש שנים עם התוכי שלי
החלטתי שאני רוצה להביא מספר זוגות ולהקים בית גידול
הזוגות שאני מעוניין כרגע הם אקלקטוס וגאקו

מעבר לשאלה שאייך בעצם מבצעים את זה ומה ההשקעה ההתחלתית של קנייה והחזקה של זוג אחד מכל סוג לפחות שנה קדימה

רציתי לדעת אייך מתמודדים עם אנשים שבאים לקנות תוכי מהסיבות ה "לא נכונות "
נגיד לילדים יש חופש גדול אז קונים תוכי
ולאחר מכן פשוט מפסקים להתייחס . או שקונים תוכי גאקו כי מחפש שהוא ידבר
ולאחר זמן מסויים נמאס

בקיצור השאלה אייך יודעים למי למכור ?

אשמח לתגובה ממגדלים שמוכרים תוכי , אייך הם מתמודדים

תודה מראש
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: רוצה לפתוח בית גידול לתוכים

שליחה על ידי eli_lea »

השאלות העיקריות שאתה צריך לשאול את עצמך לפני הבאה של זוגות הם:

1. האם יש לך מקום מתאים.
2. האם יש לך את הסכום להשקעה.
3.האם יש לך את הזמן לעסוק בגידול תוכים ולהחתימם.

אני אפשט עבורך את השאלות.
1.מקום מתאים- לא לכל מי שיש חצר או שטח פנוי בחצר יכול לגדל תוכים, תוכים יוצרים רעש רב ועלולים להפוך מטרד לסביבה, ישנם ערים שחל איסור לגדל תוכים בחצר הבית ותלונה של השכנים עלולה לגרום דרישה לפינויים מבלי לבצע בדיקות כלשהן. כיום ישנו דגש על מטרדי רעש ובמידה ויש תלונות שכנים קשה מאוד להתמודד עם הטענות, זה כרוך בהרבה ריצות הוצאות ולעיתים קרובות בתי המשפט מצדדים בקורבנות הרעש.

אם מדובר בשני זוגות בשלב ראשון ,ההשקעה בכלובים הינה של כ 1000 ש"ח לכל זוג וזה כולל כלוב תא הטלה וכלי אוכל כאשר מדובר על מבנה מרשת בלבד, במידה ותמגן את הכלוב במבנה קל למשל ההשקעה היא כ 2500 לכל כלוב ( מבנה סגור בחלקו בגודל של 1*2*2 מ').

2. סכום ההשקעה הראשוני צריך לכלול מבנה , מחיר הזוגות, ציוד לגידול הגוזלים כגון אומנת מזון וסכום נוסף שאותו יש ליעד לטיפולים וטרינרים ובדיקות.

3. זמן- גידול זוגות למטרת רבייה אינו גוזל זמן רב, מתן מזון ומים וניקוי הכלובים, אין הרבה התעסקות ישירה עם הזוגות וככל שינתן להם יותר שקט ושלווה כך ייטב. מה שגוזל זמן זה תהליך החתמת הגוזלים, רוב רובם של המגדלים מוציאים את הגוזלים מההורים בגיל 21 יום בערך ומכאן מאכילים כשלוש ארוחות, חלק ניכר מהמגדלים עובדים מן הסתם במהלך היום (אי אפשר לחיות מבית גידול כזה) והיחס הניתן לגוזלים הינו מזערי, ברוב הפעמים הגוזלים גם לא מקבלים מספיק ארוחות כנדרש. עליך לקחת בחשבון שעל מנת לגדל גוזלים בצורה נכונה צריך להשקיע בהם את המירב לאורך כל היום, אני רואה בגידול והחתמת הגוזלים עבודה במישרה מלאה.

אפשר להמשיך ולהאריך בכל סעיף ובכל נושא לא מעט אבל זהו הרעיון ועיקר הדברים שצריכים להילקח בחשבון.

לשאלתך "איך מתמודדים עם אנשים שבאים לקנות תוכי מהסיבות ה "לא נכונות ".

השאלה הזאת מעסיקה מעט מאוד אנשים בתחום, המטרה העיקרית היא למכור, רוב הרוכשים הינם אנשים שאינם ברי ניסיון בתחום ולכן כמעט כל סוחר או מגדל ממולח ימכור להם תוכי שימלא אחר הדרישות שלהם ללא יוצא מן הכלל.
לשימחתי בשנים האחרונות ישנה מודעות הולכת וגוברת וחלק ניכר מהקונים עושים "שיעורי בית" טרם הרכישה, עדיין לא חסרים רוכשים שמבצעים קנייה מתוך דחף ריגעי ומתוך קבלת החלטות בצורה לא מיושבת. רוב הרוכשים בצורה כזאת יביעו אכזבה עמוקה ואת התוצאות אפשר לראות בלוחות המודעות. לרובם לא הייתה תמיכה בכלל ולחלק גדול מהנותרים הייתה תמיכה לא מקצועית. אני פוגש אנשים כאלה יום יום שעה שעה, לעיתים הם שואלים שאלות שמעידות על חוסר ידע בסיסי ואני מציע להם להיכנס לאתר לקרוא ולבדוק האם גידול תוכי מהסוג המדובר או בכלל מתאים להם.

מכירת תוכי מהסוגים הגדולים אינו עניין של מה בכך ואני חושב שהחושים מתחדדים ותוך כדי שיחה בטלפון כבר אפשר לקבל מספיק מידע כששואלים את השאלות הנכונות, מתוך השאלות והתשובות אפשר להסיק האם מתאים לאנשים לגדל גוזל והאם הוא יקבל בית חם טיפול ואהבה או שמדובר בגימיק או צעצוע שהול לשעשע את בני הבית עד שימאס ממנו.
להגיד לך שלא התחרטתי מעולם על מכירה של גוזל לאדם כזה או אחר אני אשקר, גם כשתוכי הולך למשפחה טובה שעושה רושם טוב ולאחר הדרכה של שעה וחצי כשאני בטוח שהכל מובן והאנשים מולי יודעים במה כרוך גידול תוכי עדיין לעיתים זה לא מצליח.

בפועל לא צריך למסור תוכי שגידלת לכל אדם, כמגדל יש לך אחריות לגבי הגוזל ועליך למסור אותו לבית בו יוכל לחיות חיים טובים.
אתן לך דוגמא למקרה שקרא לי לפני מספר שנים, לאחר שיחת טלפון מבחור שעשה עליי רושם טוב קבענו שיגיע למטרת קבלת הדרכה ורכישה.
לאחר הגעתו ותוך כדי שאנחנו מדברים מתבררים לי לאט לאט פרטים לגבי הצורך של הבחור בתוכי,מסתבר שהתוכי הולך לשמש אטרקציה במועדון.
באותו רגע מה שעלה בדעתי זה מקום אפוף עשן כשהתוכי ניצב במקום שכל אדם שעובר נושף עליו או מכה על הסורגים.
בשלב זה הסברתי לבחור שהתוכי שלי לא הולך איתו , פשוט לא מתאים.
לצערי הבחור לא היה מוכן לקבל את הדחייה, לא הבין מה מעניין אותי לאיפה התוכי הולך לאחר שקיבלתי את הכסף . הבחור אומנם יצא מהבית אבל נותר בחצר ולא היה מוכן לעזוב, זה הפך לאחר חוסר התייחסות מצידי לאיומים וקללות..

בינתיים למדתי למנוע מקרים כאלה, אני חותך די מהר כבר בטלפון ואני יודע שאני לעיתים פוסל גם אנשים רציניים וטובים אבל אני מעדיף כך למען שלום הגוזלים. זהו מצב שיכול לקרות כשעובדים עם אנשים ובמיוחד עם אנשים לא מוכרים.

בפועל קשה מאוד למנוע כישלונות לאחר מסירת התוכי אם הרוכש מחליט לא להיעזר בך או שהוא מחליט על אופן גידול משלו, אין לך ולא לי שליטה במקרים כאלה. כמגדל אני פנוי ללקוחותי בכל יום בשבוע ובכל שעה, אנשים שרכשו ממני לאורך שנים יעידו שמעולם לא היה מקרה בודד שלא עניתי או שלא חזרתי אליהם ושלא נתתי ייעוץ ככל שנדרש, זהו חלק בלתי נפרד מהיותך מגדל שמוסר גוזל וזו תרומתך להצלחה של המשפחה שרוכשת ממך.

כל שכתבתי כמובן יכול להתנהל בצורה שונה וזה נעשה בכל רגע ובכל שעה, עיסוק במסחר נטו ללא רגש וללא מחוייבות כלשהיא.
אני אחדד את המילה מסחר שלא ישתמע שמגדל פרטי שמוכר לא עוסק במסחר אף הוא , כל מי שמוכר עוסק במסחר ולא חשוב כרגע סכום המכירה או סוג התוכי, בסך הכל גידול תוכים ומכירתם הינה עיסוק במסחר, ההבדל הוא כיצד זה נעשה, האם נוצר קשר בין המגדל לגוזלים, האם הוא מחוייב לדאוג להם לבית חם , האם הוא עושה הכל על מנת שיגיעו לבתים טובים וכו', זהו ההבדל העיקרי בין גידול תוכים מתוך אהבה לבין גידול למטרת מסחר נטו .

לדעתי אם אתה תבחר לעסוק בגידול תוכים מתוך אהבה הסיכויים להצלחה שלך הרבה יותר גדולים משל אדם שעושה זאת למטרת רווח בלבד, צריך לדעת שהטיפול והאכלות לא קלות, יתכן שזה נשמע קל וכיפי אבל יש הרבה עבודה וטיפול ולכן אמרתי שצריך לאהוב את התחום.

השלב הבא לאחר שעברת את את השאלות שעליך לשאול את עצמך זה מציאת התוכים המתאימים. גם זה עלול להיות מאכזב ומתיש כשאין מספיק ניסיון, ממליץ לך לקרוא מאמר שכתבתי בנושא גידול וריבוי זן הג'אקו שיכול להתאים לחלק ניכר מהסוגים הגדולים:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... i_lea.html
klipso
ביצה
ביצה

שליחה על ידי klipso »

אני גם בשלבי התחלה כמוך. יש לי נסיון עם תוכים אבל לא עם רביה והחתמה, אם אתה כמוני אני ממליץ לך להתחיל מקטן ולרבות קוקטיילים.. הם מאוד טובים למתחילים ואם אתה מחתים אותם אתה יכול למכור במחיר טוב.

אני לא מומחה גדול כמו שאר החברים כאן אבל זוג ג'אקו לבד יעלה לך מינימום 6 אלף (מינימום בלחץ) בלי להחשיב את כל הציוד הנלווה לתוכים עצמם.. תוסיף לזה גם ציוד להחתמה ומדגריה משלך, אתה תצטרך אומנת ועוד כמה דברים.. בקיצור זה השקעה לא זולה, ממליץ לך לעשות כמוני - תאגור כמה שיותר מידע באינטרנט ואל תתביש להתייעץ כאן על כל דבר קטן, תקנה זוג חמוד של קוקטיילים (אם זה לרבייה אז כמובן אין צורך בהאכלת יד וזה הבדל משמעותי במחיר) תתחיל מקוקטיילים ואז תעבור לג'אקו (או ציפור "בינונית" כלשהי..).

מאחל לך בהצלחה, קליפסו.
local
ביצה
ביצה

שליחה על ידי local »

זה בתקציב שלי זוג גאקו ואקלקטוס

אלי קודם כל תודה על התגובה המפורטת , אתה יודע האם בת"א בדבורה הנביאה
יש בעיה עם רעש של תוכים ?, ואם לא איפה אני יכול לבדוק
כאילו עם מי צריך לדבר בעירייה ?

נראה לי שאני בכל אופן יצטרך לחשוב על הנושא עוד טיפה
מצד שני יש לי עוד שנה לסיים את התואר השני ולכן זה כמעט בטוח לא יקרה בשנה הקרובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני מכיר את האיזור מצויין, כשאתה אומר דבורה הנביאה אתה מתכוון לנווה שרת או לצד של רמת החייל הפונה לכיוון נווה שרת בבתים הפרטיים?

רמת החייל הינו איזור של וילות ובתים פרטיים והמקום די שקט, מקומות שקטים הם דווקא לא לטובת העסק מאחר והתוכים נשמעים חזק יותר, שוב זה תלוי במיקום ובשכנים , ישנם שכנים שיפריעו להם מספר ציפורי אהבה וישנם שכנים שלא ידברו גם אם ג'אקו יצרחו במהלך שעות הבוקר המוקדמות והערב.
בכל מקרה צריך לקחת זאת בחשבון.

אתה יכול לפנות לוטרינר העירוני ולהתייעץ איתו , תשמע מה יש לו לומר בנושא .
דעתי בנושא היא שאם אתה מחזיק תוכים בחצר ואין בעייה לשכנים ואין תלונות אף אחד לא יחפש לך בחצר. תוכל לגדל בשקט, הבעייה
מתחילה כשיש תלונות.

תמיד טוב לדעת ללמוד ולהתכונן לבאות, הפיתגם "סוף מעשה במחשבה תחילה" נכון מאוד גם בנושא זה.
כשתעבור את המשוכות ותחליט לרכוש זוגות תתיעץ עימנו שוב, חשוב מאוד לבצע בחירה נכונה .
local
ביצה
ביצה

שליחה על ידי local »

אני מדבר על הצד של רמת החייל
פשוט יש לנו גינה גדולה של משהו כמו 200 מטר רבוע
שמתוכם כ 100 מטר אני יכול להקצות לתוכים שזה אמור לכלול את כל הציוד שלהם
צריך לציין שהחלק שאני יקצה להם הוא חלק מקורה ומסביב יש חומה בגובה של 1.40 מטר

הקשר שלי הם השכנים הוא יחסית טוב אבל אף אחד לא מוכן להגיד שהוא לא יתלונן עם הרעש מכוון שאני לא יכול להגיד באיזה חוזק רעש מדובר
ובכמה זמן מתוך היום . שני הבתים שצמודים לבית לא נמצאים משעה 9- 18:00 בבית בימים רגילים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ככל שתהיה לתוכים יותר פרטיות זה יותר טוב, תיקח בחשבון את נושא המיגון מפני גנבים שזה דבר מאוד נפוץ וקיים בכל אזור בארץ.
לגוזלים כמובן צריך תנאים שונים , חדר מתאים במקום נגיש או חדר בבית.
הגינה פונה לדבורה הנביאה? התוכים ירעישו בשעות הבוקר המוקדמות 6:30 בבוקר ולקראת השקיעה, בצהריים לרוב הם שקטים יחסית.
תמיד אתה יכול להגיד שהרעש זה רעש של עורבים שהגיעו מגן שושני תמונה
שוב, הכל תלוי ברמת הסיבולת של השכנים ואפילו ביחסים, ישנם שכנים שיחפשו על מה לעשות צרות וישנם שכנים שאפילו שהרעש יכול להציק יחיו עם זה ויתחשבו. את זה כמובן רק אתה יכול לדעת.
local
ביצה
ביצה

שליחה על ידי local »

טוב דיברתי עם השכנים נראה כי מבחינתם לא תיהיה כל בעיה
הגינה הכן פונה לדבורה הנביאה .
ולגבי מיגון אין לי בעיה . מכוון שכחלק מהעבודה שלי אני מתקין מצלמות אבטחה ואזעקות
ככה שגם ההשקעה של זה יחסית נמוכה בשבילי

אלי הבנתי שכחלק מהיכולות שלך אתה בונה אומנות ומדגרות
כמה העלות שלי לאומנת ומדגרה ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יש לי הצעה נוספת עבורך, לפני שתביא את התוכים תיקח טופס שבו כתוב :
1.שם הדייר/הדיירים
2.כתובת

תכתוב שלדיירי הבית אין התנגדות שבשכנות להם יגדל (השם שלך) מספר תוכים בחצר הבית .
חתימת הדייר.

אתה יכול להגיד שזה עבור העירייה כחלק מפרוצדורה שתאשר לך בשלב מאוחר יותר אחזקת תוכים.
האמת שזה לא מונע משכן להתלונן אבל זה שווה כי זה יוצר מניעה להתלונן. בסך הכל ההפרעה לא רבה אבל ליתר ביטחון.

לגבי בניית אומנות, כרגע אנחנו מספקים חלקים לבניית אומנות בלבד, יתכן שבשלב מאוחר יותר נספק גם אומנות מוכנות. בעבר בניתי מדגרה
לעצמי אך מאחר ומדגרה הינה מוצר מורכב יותר מאומנת והשתמשתי באביזרים שלא תמיד זמינים לכולם לא הצגתי את מהלך הבנייה .
אם יש לך מעט ידע טכני ואני מאמין שכן מאחר ואתה עוסק גם בהתקנת מצלמות וציוד אתה יכול לחסוך לא מעט כסף ולבנות אומנת קצועית בעצמך.
לגבי עלויות ומחירים אנו לא נוהגים לפתח את נושא קנייה ומכירה על גבי הפורומים השונים , אפשר לפתוח נושא בפורום קנייה מכירה בפנייה לכלל הקהילה או ספציפית לפנות לתיבה האישית.

קישורים רלוונטים לבניית אומנת:
אומנת בבנייה עצמית/המדריך

ציוד ואביזרים נלווים לאומנת/מדגרה:
http://www.tukishops.com/%D7%A1%D7%98-% ... D7%A8.html

מדגרה ואומנת שבניתי:
http://www.tukinfo.com/forum/gallery/th ... s-143.html
local
ביצה
ביצה

שליחה על ידי local »

אוקי שכן אחד חתם השני עדין לא מכוון שהאישה לא הסכימה לחתום מבלי לדבר עם בעלה