היי, הזוג קוקטיילים שלי מאוד מפוחד! הם פוחדים מאוד ממני, אפשר להגיד לא כמו בהתחלה אבל עדיין מאוד..
ממני לא מפריע אבל הם פוחדים אחד מהשני, אם תוכי אחד בצד ימין של המקל עמידה אז התוכי השני יהיה בצד השני הכי רחוק שאפשר, והם מפחדים לעבור ליד השני הם מטפסים על הכלוב לאורך כולו מסביב ואז עוברים צד...... אם אחד אוכל מהכלי השני לא מתקרב ומגיע רק מסביב.. ואם נוצה אחת בטעות נוגעת בנוצה של התוכי האחר הם נהיים תוקפניים ורבים (לא ריבים רציניים)...
ושאלה נוספת,
בלוטינו איך אני יודע מה המין? הפנינה היא נקבה 100% לגבי הלוטינו אני בטוח שהוא זכר אבל רוצה להיות בטוח 100%.. יש לו קרחת קטנה כזו מאחורי הקרבולת..
ולגבי התא הטלה, הלכתי היום למוכר לראות אותו והוא הראה לי אחד ממש עמוק, מתאים לקוקטיילים.. עכשיו הבנתי שכדאי לשים רשת בתור מדרגות שהביצים לא ישברו, יש לכם אולי תמונה להמחשה כי לא ממש הבנתי איזו רשת לשים איפה איך לשים א הברגים וכ'...
תודה.
עריכה:
המוכר הביא לי תא הטלה בגודל הזה:
****צונזר***
זה לא גדול מדי לקוקטייל? הוא גם היה מלוכלך וסדוק בקיצור הוא ניסה לדחוף לי משהו משומש, זה לא מפריע לי כי אני לא יקח אבל רק שלא יביא לי עוד אחד כזה באותו גודל...
[links][/links]
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכים מפוחדים, זיהוי מין ותא הטלה
מנהל: מפקחים
Re: תוכים מפוחדים, זיהוי מין ותא הטלה
מריבות נובעות מהרבה סיבות: שני זכרים בכלוב, זוג שלא מסתדר ועוד. חשוב להשים לב לתוקפנות יתר, הם עלולים לפצוע אחד את השניה.
על זיהוי מין של לוטינו כנס למאמר : זיהוי והבדלי מין בתוכיםקוקטל לוטינו
לגבי תא הטלה, אם הוא ממש עמוק אז כן צריך להוסיף רשת. אבל קוקוטילים לא זקוקים לתא עמוק, אני בונה את התאים עם עומק של 35 ס"מ.
התא שבתמונה אכן ממש גדול והוא מיועד לרוזלות.
על זיהוי מין של לוטינו כנס למאמר : זיהוי והבדלי מין בתוכיםקוקטל לוטינו
לגבי תא הטלה, אם הוא ממש עמוק אז כן צריך להוסיף רשת. אבל קוקוטילים לא זקוקים לתא עמוק, אני בונה את התאים עם עומק של 35 ס"מ.
התא שבתמונה אכן ממש גדול והוא מיועד לרוזלות.

לעיתים הבעייה נובעת מחוסר ההרגלה לפני חיבור בין התוכים . תוסיף כלי אוכל ומים בצד אחר מהיכן שנמצאים הכלים כרגע כדי שלא יווצר מצב שאחד התוכים לא יגיע למזון . תוסיף ענפי עמידה אם חסר כך שהם לא יצטרכו לעמוד על אותו מקל עמידה ותן להם עוד מעט זמן.
במקביל תנסה לוודא שמדובר בזכר ונקבה.
תא הטלה לקוקוטיל לא צריך לעבור את ה 30 ס"מ , עד 30 ס"מ גובה אין צורך במדרגות או רשת . אתה יכול לראות מידות בתוכי שופס
או בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%99.html
במקביל תנסה לוודא שמדובר בזכר ונקבה.
תא הטלה לקוקוטיל לא צריך לעבור את ה 30 ס"מ , עד 30 ס"מ גובה אין צורך במדרגות או רשת . אתה יכול לראות מידות בתוכי שופס
או בקישור הבא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%99.html
ואני אוסיף, אם היה לך כלוב קצת יותר רחב אולי היו נמנעים מחיכוכים... לא כדאי לשים שני תוכים "זרים" בכלוב קטן יחסית בדיוק מהסיבה הזו. אם יש עוד חיכוכים כדאי שתפריד אותם זמנית ותוציא אחד לכלוב אחד, ותשים את הכלובים צמוד זה לזה.
ככה הם יתרגלו אבל לכל אחד יש את הפינה שלו.
אני חושבת שכדאי שתחכה קצת ותזהה מין לפי התנהגות. אם תתפוס את התוכי כדי לבדוק את צבע הנוצות בכנף זה ילחיץ אותו וזה מיותר
זכרים שורקים, סלסולים ארוכים כאלו.. לכל אחד יש שריקה קצת שונה אבל נשמע קצת כמו אזעקה... צליל שחוזר על עצמו
הם גם דופקים את המקור על הרשת/מקל, כאילו מסמנים בעלות.. וגם מדלגים עם כנפיים מורחקות מהגוף - ובזמן הזה אם מסתכלים על
הגב שלהם, הכנפיים יוצרות צורה של לב. ככה מזהים זכר.
נקבות שקטות בד"כ. נקבות מסמנות בעלות כשהן נתלות הפוך ופורשות כנפיים לצדדים, כמו עטלף..
זכרים לפעמים פורשים כנפיים אבל לא נתלים הפוך..
אם הם מנופפים חזק בכנפיים זה סה"כ חיזוק כנפיים ושני המינים עושים את זה..
אתה יכול גם להאיר עם אולטרה סגולה על הכלוב כשהתוכי מנופף בכנפיים (הלוטינו) אם תראה נקודות כהות בנוצות התעופה (כמו שיש
נקודות בהירות לנקבה האפורה) אז הלוטינו היא נקבה. אם הנוצות חלקות בצבע אחיד אז הוא זכר.
ככה הם יתרגלו אבל לכל אחד יש את הפינה שלו.
אני חושבת שכדאי שתחכה קצת ותזהה מין לפי התנהגות. אם תתפוס את התוכי כדי לבדוק את צבע הנוצות בכנף זה ילחיץ אותו וזה מיותר
זכרים שורקים, סלסולים ארוכים כאלו.. לכל אחד יש שריקה קצת שונה אבל נשמע קצת כמו אזעקה... צליל שחוזר על עצמו
הם גם דופקים את המקור על הרשת/מקל, כאילו מסמנים בעלות.. וגם מדלגים עם כנפיים מורחקות מהגוף - ובזמן הזה אם מסתכלים על
הגב שלהם, הכנפיים יוצרות צורה של לב. ככה מזהים זכר.
נקבות שקטות בד"כ. נקבות מסמנות בעלות כשהן נתלות הפוך ופורשות כנפיים לצדדים, כמו עטלף..
זכרים לפעמים פורשים כנפיים אבל לא נתלים הפוך..
אם הם מנופפים חזק בכנפיים זה סה"כ חיזוק כנפיים ושני המינים עושים את זה..
אתה יכול גם להאיר עם אולטרה סגולה על הכלוב כשהתוכי מנופף בכנפיים (הלוטינו) אם תראה נקודות כהות בנוצות התעופה (כמו שיש
נקודות בהירות לנקבה האפורה) אז הלוטינו היא נקבה. אם הנוצות חלקות בצבע אחיד אז הוא זכר.