ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.
שלום
אני מעוניין לקנות לכלוב שלי כמה זוגות קוקטלים חדשים ואני ממש אשמח אם תעריכו לי כמה בערך עולה כל סוג תוכי שהוא פרא ושהוא האכלת יד
וייט פייס,אלבינו,אפור,לוטינו,פנינה,וייט פייס פנינה.
תודה לכולם
לא יקר.. אם קנית תוכי ממגדל איכותי ואתה מרוצה מהתוכי אז זה בפרוש לא יקר.
צריך להבין שהמון דברים יכולים לשנות את המחיר, לדוגמא:
אם מגדל מאכיל נגיד יום\3 ימים\שבוע\3 שבועות - יש הבדלים בזמן שמושקע, בכמויות האוכל.
אם מגדל נותן דייסה איכותית, מרגילים לתערובת עשירה\כופתיות איכותיות וכד' זה עולה למגדל יותר.
אם המגדל מבצע בדיקות מדגמיות גם זו עלות.
לסיכום, לא תמיד אם משלמים יותר זה אומר בהכרח ששילמנו "יותר מידיי", שזה יקר.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע. UziDesign ** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
מה זה משנה מה אומרים אם אתה מרוצה? מכיר לא מעט חכמולוגים שחושבים שהם קנו את עולמם כששילמו על תוכי 100 ש"ח פחות אבל ממש לא מעניין אותם באילו תנאים התוכי גדל, מה אכל ואיך הואכל, האם קיבל יחס מתאים חימום מתאים יחס ואהבה..
אני לא מזלזל ב50 או 100 ש"ח אבל מי שרוכש תוכי שחי 20 שנה וחוסך על חשבון איכות התוכי ולא מעריך את ההשקעה שניתנת לו עדיף שלא יקנה. החשבון פשוט, רכשת תוכי טוב ובריא ממגדל שהשקיע בתוכי והתוכי חברותי ואתה נהנה ממנו גם אם שילמת מעט יותר במחיר הרווח כולו שלך.
אני יכול להמשיך ולהאריך ולהביא דוגמאות אין ספור אבל זה בהחלט מיותר.
אני יכול להגיד לך שאני למשל מוכן לשלם לתוכי איכותי שגדל נכון ומושקע גם כפול , כשאמרתי את זה פעם למישהוא אז הוא אמר לי " טוב יש לך כסף מיותר" התשובה שלי הייתה שזו בדיוק הטעות, אין לי כסף מיותר לשלם על תוכי שיסב לי עוגמת נפש .