נפיחות קבועה במהלך היום והתנהגות אפאטית (לא פעיל) זה לא מצב טבעי. אם התוכי פעיל ומדי פעם מנמנם ומנפח נוצות זה טבעי.
לשלשת של קוקטייל שניזון מכופתיות או מתערובת זרעים היא מוצקת, אלא אם הוא אוכל ירקות או פירות.
אם הוא אוכל מספר ימים רק מזון יבש ועדיין הלשלשת נוזלית ובנוסף הוא מנפח נוצות רוב היום, כנראה יש בעיה כלשהי..
אם הזפק נפוח מדי (מאוד בולט גם כשהנוצות לא "נפוחות") ולא מתרוקן במהלך היום יש בעיה כלשהי במערכת העיכול.
משהו מונע מהמזון לעבור לקיבה וזה גם יכול לגרום ללשלשת נוזלית כי אם המזון תקוע בזפק ולא מתעכל, הוא גם לא יצא בלשלשת...
בלשלשת תקינה יש חלק מוצק בצבע ירוק בד"כ (צבע משתנה בהתאם למזון), חלק לבן, וחלק שקוף שזה השתן
כשהתוכי אוכל ירקות/פירות או כשהוא שותה הרבה מים לדוגמה בזמן מקלחת, יש יותר שתן והלשלשת תהיה נוזלית יותר
גם כשהתוכי חולה הלשלשת תהיה נוזלית יותר וייתכן גם שהחלק הלבן יהיה צהוב, ושיהיה מעט מהחלק המוצק אם בכלל.
מאיזה יום הפסקת עם הירקות ונתת לו רק מזון יבש?
ומה יש לו בכלוב, כופתיות או תערובת או גם וגם? האם ראית אותו אוכל?
מה מצב הלכלוך בפתח הביב?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקטייל חדש בשביתת רעב
מנהל: מפקחים
Re: קוקטייל חדש בשביתת רעב
מאתמול הפסקתי עם הירקות (פירות לא נתתי אף פעם) ונתתי מעט גרעינים והכופתיות אצלו בכלוב כל הזמן.
פתח הביב נראה הרבה יותר טוב מאתמול!
הוא בהחלט פעיל ברגע זה ממש- הוא מנקה את עצמו, ומדי פעם שורק והוא גם אכל מעט כופתיות.
מה שמוזר לי הוא שבבוקר בשעה 8 הורדתי לו את הכיסוי מהכלוב והוא פשוט התעלם ממני והמשיך לישון (כיסיתי אותו אתמול בשמונה בערב)
ומדי פעם במהלך היום הוא מנמנם עם עיניים חצי פקוחות.
הזפק בולט רק כאשר הנוצות נפוחות כמו שראית בתמונה.
עלתה לי מחשבה הרגע- הנוצות שלו גזורות עוד מהמגדל אבל הוא עדיין מצליח לעוף לכיוון החלון ואז יורד כלפי מטה, מדי פעם הוא מתנגש במשהו ונוחת בצורה מהירה ואז עומד עם הכנפיים קצת פתוחות והציצית מורמת- יכול להיות שהוא נבהל מזה, אולי זה גורם לו להיות מפוחד ולהתנפח?
האם אני צריכה לגזור לו נוצות נוספות ?
פתח הביב נראה הרבה יותר טוב מאתמול!
הוא בהחלט פעיל ברגע זה ממש- הוא מנקה את עצמו, ומדי פעם שורק והוא גם אכל מעט כופתיות.
מה שמוזר לי הוא שבבוקר בשעה 8 הורדתי לו את הכיסוי מהכלוב והוא פשוט התעלם ממני והמשיך לישון (כיסיתי אותו אתמול בשמונה בערב)
ומדי פעם במהלך היום הוא מנמנם עם עיניים חצי פקוחות.
הזפק בולט רק כאשר הנוצות נפוחות כמו שראית בתמונה.
עלתה לי מחשבה הרגע- הנוצות שלו גזורות עוד מהמגדל אבל הוא עדיין מצליח לעוף לכיוון החלון ואז יורד כלפי מטה, מדי פעם הוא מתנגש במשהו ונוחת בצורה מהירה ואז עומד עם הכנפיים קצת פתוחות והציצית מורמת- יכול להיות שהוא נבהל מזה, אולי זה גורם לו להיות מפוחד ולהתנפח?
האם אני צריכה לגזור לו נוצות נוספות ?
לגביי הלשלשת - תעקבי היום אם עד הערב או מקסימום למחרת הלשלשת לא מסתדרת לדעתי זה מצריך התייחסות.
חשוב לדעת שתוכי חולה לפעמים יעמיד פנים שהוא בסדר כדי שהלהקה לא תיפטר ממנו..
אז אם רוב היום ההתנהגות שלו היא של עייפות ואפטיות והלשלשת נוזלית - הוא כנראה חולה או שיש לו בעיה כלשהי.
מציעה לשים אותו בשמש -חצי כלוב מוצל וחצי כלוב מואר ישירות מהשמש, אפשר ליד חלון
לגבי התעופה - זה מסוכן מאוד שהוא עף ומתנגש בדברים, הוא יכול להיפצע קשה מזה.
בוודאי שהוא נבהל מההתנגשות ולאחר הנפילה הוא עדיין בשוק..
תגזרי עוד נוצת תעופה ראשית 1 מכל צד, ותראי אם הוא מסוגל לעוף לגובה או לעוף למרחק. אם כן - תגזרי עוד נוצה אחת מכל צד
עד שהוא לא מסוגל לעוף אלא רק לנחות בביטחה. חשוב לבדוק לפני הגזירת שלא גוזרים נוצת דם. נוצת דם היא נוצה בתהליך צמיחה שמגיעה
אליה אספקת דם. אם הקולמוס (החלק הקשיח בנוצה) בצבע לבן - אפשר לגזור את הנוצה. אם הוא בצבע כהה - יש בו דם ואסור לגזור.
מצרפת קישור לתרשים גזירת נוצות -
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
חשוב לדעת שתוכי חולה לפעמים יעמיד פנים שהוא בסדר כדי שהלהקה לא תיפטר ממנו..
אז אם רוב היום ההתנהגות שלו היא של עייפות ואפטיות והלשלשת נוזלית - הוא כנראה חולה או שיש לו בעיה כלשהי.
מציעה לשים אותו בשמש -חצי כלוב מוצל וחצי כלוב מואר ישירות מהשמש, אפשר ליד חלון
לגבי התעופה - זה מסוכן מאוד שהוא עף ומתנגש בדברים, הוא יכול להיפצע קשה מזה.
בוודאי שהוא נבהל מההתנגשות ולאחר הנפילה הוא עדיין בשוק..
תגזרי עוד נוצת תעופה ראשית 1 מכל צד, ותראי אם הוא מסוגל לעוף לגובה או לעוף למרחק. אם כן - תגזרי עוד נוצה אחת מכל צד
עד שהוא לא מסוגל לעוף אלא רק לנחות בביטחה. חשוב לבדוק לפני הגזירת שלא גוזרים נוצת דם. נוצת דם היא נוצה בתהליך צמיחה שמגיעה
אליה אספקת דם. אם הקולמוס (החלק הקשיח בנוצה) בצבע לבן - אפשר לגזור את הנוצה. אם הוא בצבע כהה - יש בו דם ואסור לגזור.
מצרפת קישור לתרשים גזירת נוצות -
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
בסדר גמור,
אני מעדיפה לתת לחברה טובה שיש לה ניסיון בתוכים לגזור לו שוב מכיוון שהיום הוא ממש התחבר אלי וסופסוף עלה לי על היד !!
לכן נראה לי שאני פשוט אשגיח עליו בימים הקו\רובים שהוא לא יעוף בחדר.
אשגיח על הלשלשת ואשים אותו בשמש עוד מעט ואעדכן בהמשך
תודה !!
אני מעדיפה לתת לחברה טובה שיש לה ניסיון בתוכים לגזור לו שוב מכיוון שהיום הוא ממש התחבר אלי וסופסוף עלה לי על היד !!
לכן נראה לי שאני פשוט אשגיח עליו בימים הקו\רובים שהוא לא יעוף בחדר.
אשגיח על הלשלשת ואשים אותו בשמש עוד מעט ואעדכן בהמשך
תודה !!