ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הרגלה לחליפת טיסה+

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
לירון א
ביצה
ביצה
שם פרטי:: לירון

הרגלה לחליפת טיסה+

שליחה על ידי לירון א »

ערב טוב !
יש לי קוקטייל האכלת יד מקסים כבן חצי שנה, הוא נמצא אצלי כבר חודש.

תהליך ההרגלה שלו אלי מתקדם יפה, הוא נותן לי ללטף אותו באיזור הראש- אבל הוא עדיין נושך לפעמים, כנראה כי הוא מרגיש מאוים מרעשים בסביבה.
אני אציין שאם אני מנסה להרים אותו עם כל כף היד הוא ממש נלחץ ונושך ולכן אני לא נוגעת לו באיזור הכנפיים.
קניתי לו חליפת טיסה, כי הדירה שלנו לא מוארת באור שמש ישיר ואני מאוד רוצה להוציא אותו לפעמים החוצה, הוא עולה על החליפת טיסה אבל ברגע שהוא מרגיש שאני מנסה לסגור הוא נכנס לסטרס ומתנשף בפחד- אני לא רוצה להרוס את האמון שאני בונה איתו (במאמץ רב!!).
מה הייתם ממליצים לעשות?
קראתי את כל המדריכים פה בפורום לגבי תהליך ההלבשה והבנתי שאף תוכי לא אוהב לראשונה את ההרגשה של החליפה על הגוף, השאלה היא האם חצי שנה נחשב כבר בוגר? איך לנסות להרגיל אותו להרגשה שמשהו עוטף אותו תמונה
קבצים מצורפים
CHUBBY.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הרגלה לחליפת טיסה+

שליחה על ידי eli_lea »

חצי שנה לא נחשב לבוגר אך ההרגלה לחליפת הטיסה אינה תלויה רק בגילו של התוכי ותלויה לא מעט בקשר שיש לתוכי עם המגדל ועד כמה הוא מוכן למגע. את מדברת על כך שהתוכי עדיין לא הכי פתוח ורגיל אלייך ומרגיש מאויים. בשלב זה בהחלט לא הייתי ממליץ לנסות ולהרגילו לחליפה. השלבים הראשונים המומלצים זה הרגלתו לחליפה ע"י הנחתה במקום בו הוא רואה אותה וקרוב אליה כך שלא יחשוש ממגע עימה.
אפשר ללטף אותו עם החליפה ולכסות אותו בתור שמיכה כשהוא נמצא עלייך, גם כאן המגע צריך להיות בהדרגה ובסבלנות ולהתקדם על פי התקדמות התוכי.
בכל מקרה אני חוזר על מה שאמרתי בהתחלה. התוכי צריך לתת בך אמון וזה השלב הראשון.
אגב לרוב התוכים יש את הקושי להסתגל לחליפה וההרגלה צריכה להיות בשלבים מאוד מוקדמים ואפילו תוך כדי ההחתמה.

בהצלחה ועדכני בבקשה.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לדעתי, לא כדאי לנסות להרגיל תוכי בגיל כזה לחליפת טיסה, הגיל הכי טוב זה בשלב הגמילה, קצת לפני הגמילה/קצת לאחר גמילה.

תוכי בוגר לא יתרגל בקלות, אם בכלל, ואם התוכי לפעמים נושך אותך - כלומר לא מרגיש בנוח עם מגע בכל הגוף, אז לדעתי אין טעם
לנסות חליפת טיסה לפחות עד שהוא יתרגל אלייך ויאפשר לך לגעת בו בכל הגוף, ויהיה "פתוח" למגע בגב ובבטן

אולי יהיה יותר קל להרגיל לרצועה (רצועה מיוחדת לתוכים) אבל גם כאן יש סיכוי גדול שהתוכי לא ירצה וירגיש מאוד לא נוח ולחוץ

אבל אם המטרה להוציא אותו לשמש אז ודאי שעדיף רצועה (או כלום), כי כשהגוף של התוכי עטוף בחליפה הוא לא בדיוק נחשף לשמש..
לידע כללי כשתוכי רוצה להתחמם/ליהנות מהשמש - הוא יושב עם הגב לשמש ומרים את הנוצות קצת כדי שהחום יגיע ישירות לעור
אז חליפה מונעת את זה

אם התוכי גזור היטב - ואין לו יכולת לעוף (אחרי "בדיקות תעופה" בבית), את יכולה לקחת אותו בכלוב קטן/כלוב נשיאה, וללכת למקום
כמו פארק או מקום מרוחק מכבישים ותנועת אנשים.. אבל מקום קרוב לבית.. ולהוציא אותו ולשבת איתו קצת בשמש.
בטוחה שהתוכי יהנה באותה מידה
או במידה ואת לא בטוחה לגביי התעופה, פשוט להשאירו בכלוב, כשחצי כלוב מוצל, ולהכניס יד לכלוב ללטף אותו או פשוט לשבת לידו
ולהציע צ'ופרים/לדבר אליו.. אחרי זמן מה תחזרו הביתה
תמונה
סמל אישי של משתמש
לירון א
ביצה
ביצה

שליחה על ידי לירון א »

יש לי כלוב קטן שאני יכולה לצאת איתו החוצה, פשוט תהיתי אם זה לא ילחיץ אותו להתנייד סגור בתוך הכלוב בחוץ אבל אנסה את העניין.
בכל מקרה, אני אאמץ את הרעיון של לכסות אותו בחליפה בזמן שהוא עלי!

תודה לכם!
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

בהצלחה תמונה
noamn
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי noamn »

אני הצלחתי להרגיל סנגל (הוא בן 7 חודשים ) והוא ממש נהנה מזה אבל אני מלביש לא לבד אלא רק אם יש 2 אנשים . אחד מחיק את הסנגל לא בכוח כמובן והשני סוגר את הסקוץ בהצלחה
תמונה
סמל אישי של משתמש
לירון א
ביצה
ביצה

שליחה על ידי לירון א »

איך הצלחת להרגיל אותו כך שהוא יהנה מזה.. ?
:)
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”