ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך להרגיל תוכי למגע באזור הכנפיים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

איך להרגיל תוכי למגע באזור הכנפיים

שליחה על ידי zhuvnkl »

שלום לכולם !
הקוקטיל האכלת יד שלי, ממש היסטרי שאני נוגע לא מתחת לכנפיים או שאני מנסה להרים לו את הכנפיים .. אם אני סתם נוגע לו בכנפיים זה סדר והוא לא נושך אבל אם אני מנסה להרים לו אותם הוא נושך ממש ממש חזק ..
איך להרגיל אותו למגע מתחת לכנפיים ?
אני צריך להספיק להרגיל אותו בחודש חודשיים הקרובים כי במצב הזה אין סיכוי לגזור לו את הנוצות תעופה
תודה לעוזירם !
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: איך להרגיל תוכי למגע באזור הכנפיים

שליחה על ידי eli_lea »

לא כל התוכים גם אם מוחתמים מרגישים בנוח עם מגע באיזורים שונים של הגוף. אם התוכי נושך אז הוא ממש בלחץ מהפעולה ולכן תימנע ממנה. ככל שתנסה יותר כך הוא יפחד יותר ואפילו יכול לאבד בך את האמון ולא יתן לנגוע באיזורים שונים שעתה הוא כן נותן.
כדי להרגיל את התוכי למגע כזה צריך לעשות זאת בשלבים ולאורך זמן.
למשל כשהוא מרשה לך ללטף על הכנפיים בהתחלה "תגלוש" לעבר הכנף ורק תיגע בה לשנייה. צ'פר אותו על כך.
לאחר מכן לאחר מספר ניסיונות ללא התנגדות תנסה לבצע פעולה שמדמה הרמת הכנף אבל עדיין אל תרים פשוט תיגעבצידי הכנף כאילו אתה עומד להרים ותפסיק (ממש לשנייה ) ושוב תצ'פר אותו. זהו תהליך שבו צריכים להתקדם בזהירות מבלי לגרום לתוכי להירתע או לפחד תוך כדי שאתה מצ'פר אותו על ההסכמה למגע .
zhuvnkl
בקיעה
בקיעה

Re: איך להרגיל תוכי למגע באזור הכנפיים

שליחה על ידי zhuvnkl »

אוקי תודה אלי
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”