שלום , לא מזמן אני ואבי נסענו לאסוף פטריות אכילות ביער כרמיאל .
לאחר ששם מצאנו מעט מעט מאוד פטריות אכילות נדירות , ולא מצאנו את הסוג הראשון שחיפשנו אנחנו נסענו לשמורה כל שהיא
שיש שם קצת יותר למטה , שם היה חלק בשמורה עם עצי אקליפטוס , אז בדרך אספתי ענפים כדי לחדש לתוכים את הכלוב .
ורציתי לשאול , אלו ענפים שלא נכרתו ממש מהעצים אלא היו על האדמה "חצי מתים" כמו שזה נקרא ,
שטפתי את כולם עם סבון מוצק ומברשת צפופה מספר פעמים ושמתי לייבוש .
אך האם זה מספיק להגן על התוכים ? אני בטוחה שלא ריססו שם כי זאת שמורה ..
והסבון המוצק זה אחד הסבנים הישנים עוד שכבר לא מייצרים , ובו יש יותר בסיס מאשר בסבון נוזלי (שהוא איפואלרגני )
(מעניין .. שיעורי כימיה משתלמים .. )
וכידוע שאם יש עליהם חומצה כלשהיא אז הסבון ניטרל אותה .
מותר לי לאחר הייבוש לחתוך ולשים לתוכים ?
תודה על העזרה .
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ענפי אקליפטוס לתוכים .
מנהל: מפקחים
Re: ענפי אקליפטוס לתוכים .
אם הענף והעלים לא אכולים/מחוררים, אז שטיפה עם סבון זה מספיק
תוודאי ששטפת היטב עם מים ולא נשאר סבון
אם הענף ו/או העלים מחוררים או שהיו עליהם חרקים, או אם היה על הענף ו/או עלים הרבה לשלשת (מציפורי בר) לדעתי עדיף לא לתת..
תוודאי ששטפת היטב עם מים ולא נשאר סבון
אם הענף ו/או העלים מחוררים או שהיו עליהם חרקים, או אם היה על הענף ו/או עלים הרבה לשלשת (מציפורי בר) לדעתי עדיף לא לתת..
לא , לא היו עליהם עלים באותו רגע , ועניפם לא מחוררים , רק כמה סדקים פה ושם (בכל זאת , שמורה .. )
לשלשת בכלל לא ראיתי .. לא חושבת שהציפורים היו באים למקומות שיש בהם אנשים ..
לשלשת בכלל לא ראיתי .. לא חושבת שהציפורים היו באים למקומות שיש בהם אנשים ..
בכל מקרה מומלץ לשטוף היטב עם מים חמים וסבון ולאחר מכן לשטוף תחת מים זורמים.
מה שעשיתי ..
לקחתי סבון חדש , פתחתי אותך .. אחר כך לקחתי מברשת קטנה כזאת צפופה .. כמו זאת לניקוי משטחים קטנים במטבח , יש לה שערות כמו למטאטא רק עבות וקשות יותר ..
סיבנתי אותה עם הסבון , שפשפתי חזק את הענפים בכדי להוריד כמה שיותר לכלוך , אחרי זה שטפתי את המברשת , שאפתי את הסבון והמים המשיכו לזרום על המקל כחצי דקה , סיבנתי שוב את המברשת ושוב , מינימום ככה 3 פעמים ..
כמובן שאחרי זה שטפתי שוב את כל הענפים ורק אז שמתי לייבוש ליד אזור שיש לי בו מלח ..
זה מספיק לא ?
לקחתי סבון חדש , פתחתי אותך .. אחר כך לקחתי מברשת קטנה כזאת צפופה .. כמו זאת לניקוי משטחים קטנים במטבח , יש לה שערות כמו למטאטא רק עבות וקשות יותר ..
סיבנתי אותה עם הסבון , שפשפתי חזק את הענפים בכדי להוריד כמה שיותר לכלוך , אחרי זה שטפתי את המברשת , שאפתי את הסבון והמים המשיכו לזרום על המקל כחצי דקה , סיבנתי שוב את המברשת ושוב , מינימום ככה 3 פעמים ..
כמובן שאחרי זה שטפתי שוב את כל הענפים ורק אז שמתי לייבוש ליד אזור שיש לי בו מלח ..
זה מספיק לא ?
מספיק בהחלט.