היי
כל תוכי והעונת חילופי נוצות שלו?
או שזה לפי קיף\חורף?..
לי יש קוואקר מתי תהיה לו חילוף נוצות?
[title][/title]
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שאלה בנוגע לחילוף נוצות של תוכי קוואקר
מנהל: מפקחים
Re: שאלה
חילוף נוצות בטבע מתחיל כשהטמפרטורות יורדות, בחילוף נעשה פעם עד פעמיים בשנה ותלוי בגורמים שונים ולכן אין תאריך מסויים שבו כל התוכים או הציפורים יבצעו את החלפת הנוצות מאחר וכל תוכי חי בסביבה ובתנאי מחייה שונים. ההחלפה תלויה במספר גורמים וביניהם אורך שעות האור, טמפרטורה ואפילו מזון. המזון קשור בכך שכשהטמפרטורה יורדת התוכים אוכלים יחסית יותר ומעלים את אחוז השומנים . עלייה בשומנים גורמת ללחץ על בלוטת התריס שמביאה להחלפת הנוצות.
בנוסף גם למצבי לחץ ישנה השפעה על החלפת הנוצות.אם נסכם אז הגורמים העיקריים הם שינוי במזג האויר, חילוף החומרים ומצבי לחץ שונים.
מאחר ואצל כל ציפור או תוכי זה נתון לשינויים וההחלפה לא נעשית אצל כולם באותו תאריך.
לרוב עד השנה הראשונה התוכי יבצע החלפה אחת, בן כמה התוכי שלך?
בנוסף גם למצבי לחץ ישנה השפעה על החלפת הנוצות.אם נסכם אז הגורמים העיקריים הם שינוי במזג האויר, חילוף החומרים ומצבי לחץ שונים.
מאחר ואצל כל ציפור או תוכי זה נתון לשינויים וההחלפה לא נעשית אצל כולם באותו תאריך.
לרוב עד השנה הראשונה התוכי יבצע החלפה אחת, בן כמה התוכי שלך?
Re: שאלה
אין לי מושג בן כמה הוא,
הוא פשוט הגיע אלי למרפסת לפני חודשיים בערך.
הוא פשוט הגיע אלי למרפסת לפני חודשיים בערך.
Re: שאלה בנוגע לחילוף נוצות של תוכי קוואקר
כשיגיע חילוף הנוצות אתה תבחין בכך ללא ספק. הרבה יותר נוצות נושרות וחדשות גדלות.
אוקי,
בנתים אני מבחין במעט מעט נוצות לבנות קטנות-בערך 3 נוצות בכלוב יש
האם גם הנוצות זנב יוחלפו?
בנתים אני מבחין במעט מעט נוצות לבנות קטנות-בערך 3 נוצות בכלוב יש
האם גם הנוצות זנב יוחלפו?
אכן כן גם נוצות הזנב מתחלפות, קח בחשבון שזה קורה בהדרגה ולאורך זמן ולא מידי. כרגע מספר הפלומות שאתה מציין אינן חלק מהחלפת נוצות כללית וזה מצב טבעי של תחלופה רגילה.