ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שום כתרופא נגד תולעים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: שום כתרופא נגד תולעים

שליחה על ידי matan_175 »

אלי לא יודע מה להגיד תחשוב שהתרופא הזאת זה כמו חיסון לכלב ............
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חיסון לכלב מיועד למניעה של מחלת הכלבת מאחר ואם הכלב נדבק במחלה הטיפול לא יעזור לאחר מכן. כאן יש לך אפשרות לטפל בבעייה אם היא קיימת. על אותו עיקרון אפשר לתת גם תרופות נוספות למניעה.ועל העיקרון הזה דיברתי.
אם היית אומר לי שניתן חיסון לתוכי למניעת הידבקות במחלת המקור והנוצות, בפוליומה או בכלמידיה הייתי אומר ניחא. החיסון יאפשר להם להתמודד אם יחשפו למחלה.
אפשר לתת תרופה נגד טפילים ורוב הוטרינרים נוהגים לתת לתוכי טיפות איבומק גם ללא איבחון של טפילים גם אם התוכי נמצא בבית ואין לו מגע עם תוכים אחרים, מה הסיבה? תחשוב תגיע למסקנה. אני באופן עקרוני נגד מתן טיפול למניעה איפה שלא צריך.
אני מדגיש שתוכים וציפורים שנמצא שהם סובלים מתולעי מעיים או טפילים זקוקים לטיפול וטוב יהיה אם יקבלו אותו.
matan_175
גוזל
גוזל

שליחה על ידי matan_175 »

נושא מעניין יש 2 דעות שתיהם צודקות .
אה זה כמו שנותנים כדור לכלב נגד תולעים ... לא ?
מה שבטוח אם אתה המלצת לא לתת כתיפול מונע אני לא אתן יותר בלי הבחנה מדויקת .
לגבי המסחרה שחלק מהוטרינרים עושים כן גם אני לא אוהב את זה ליפני כמה חודשים היה אצלי הוטרינר שלי יש לי 2 כלבים והוא בא אליי הביתה
לחסן ולבדוק מצב רפואי הקיצר משהוא התקשר שיש חתול רחוב חולה ( אצלינו על פי החוק העירוני הוא חייב לטפל והערייה משלמת לו או משהו כזה ) קיצר הוא אמר לבחור בטלפון לידי אם תיתן לי 300 שקל אני בא אם לא אז תחכה למחר בבוקר .............( כמובן שהחתול גסס )
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני רואה את נושא מתן הטיפולים השונים (שלא לאחר איבחון וטרינרי) לרוב מיותרים ואני מסביר את התופעה ברצון של המגדלים לתת לתוכים את הטוב ביותר או ליצור בית גידול מושלם.
לדוגמא:מגדל X אמר שהוא נתן ויטמין מסויים או סוג של צמח והתוכים נראים נפלא אז גם אנחנו כמגדלים רוצים שהתוכי יראה נפלא , ואם הניצוי של התוכי באותה תקופה לא מי יודע מה והמגדל אמר שתערובת של סוגי משקאות עשה פלאים אז גם המגדלים האחרים רוצים לתת לתוכים שלהם כדי שיראו טוב יותר. לא משנה שהתוכי באמצע חילוף נוצות וכו'.
הניסיון שלנו כמגדלים לשמור על התוכים או לטפל בהם במוצרים או "חומרים לא רגילים" עלולים לעיתים להזיק יותר מאשר להועיל.
אני קורא לא מעט מאמרים ובכל מאמר יש שיטות שונות וטיפולים מונעים עם תכשירים או סוגי מזונות שונים.כשאני קורא אני מבין כמה מפתה זה לנסות כמעט כל הצעה והצעה. אבל מגדל טוב לדעתי צריך כמה שפחות להתערב איפה שאין צורך.
אני יכול לחזור שוב ושוב על שיטת הגידול שאני דוגל בה והיא לא כוללת הרבה. השיטה כוללת:
1.מזון טרי ואיכותי ומבוסס על כופתיות. למגדלים שהתוכים שלהם לא אוכלים כופתיות השימוש בתערובת עשירה וטרייה כבסיס גם טובה עם תוספות בהתאם .
מתן ירקות ופירות (פחות פירות יותר ירקות אלא אם מדובר בלורים) השרייה / הנבטה תוספת של מזון ביצים וסידן.
2. ניקיון ושוב ניקיון, שלא כמו בטבע התוכים עוברים ממקום למקום ולא נשארים באיזור תחום כמו כלוב, לכן ניקוי הכלובים וכלי האוכל מאוד חשובים. שמירה על הגיינה פותרת את רוב בעיות הבריאות.
3.לאפשר לתוכים תנאי מחייה הולמים והגנה מרוחות ישירות וגשם בחורף ומתן אפשרות לצל ואיוורור הכלוב בקיץ.
4.להימנע מהפרעה לזוגות מתרבים. אם הזוג רגיל לנוכחות בני אדם בסביבה אז אין בעייה, אם הזוג מראה סימני פחד ומצוקה להשתדל להפריע כמה שפחות. תנאי לחץ ועקה פוגעים ומחלישים את המערכת החיסונית ומחלות עלולות להתפרץ.
5.מגדל צריך ללכת עם תחושות הבטן שלו. להביט על התוכים ולהבין את הצרכים שלהם, לחשוב היכן הכי נוח ובטוח מבחינתם להציב את תא ההטלה, לנסות לחשוב קדימה בנוגע לסידור הכלוב כדי לאפשר לתוכים יותר פעילות. והכי חשוב להימנע מצעדים וטיפולים שלא לצורך, לרוב יודעים כיצד מתחילים עם הטיפול אבל לא יודעים איך הוא מסתיים.

לגבי הוטרינר, מעט מאוד וטרינרים עובדים מתוך אהבה לבעלי חיים בהם הם אמורים לטפל. אולי בתחילת דרכם זה היה כך ( אני רוצה לפחות להאמין שזה כך) אבל מסתבר שהשילוב של אחזקת קליניקה מזכירה תשלומים ומיסים משכיחה מהם שמדובר בבעלי חיים שזקוקים לעזרה. הטיפול הופך להיות "יסק" וזה לגיטימי בעיני אם משלבים ביחד וממשיכים לעבוד עם הלב.
וטרינר לא צריך לעבוד בהתנדבות, בסך הכל בסוף החודש הוא אמור לשלם את התשלומים השונים ולהביא אוכל הבייתה. אבל עדיין כל אדם צריך שתהיה לו חמלה כלפי בעלי חיים ולוטרינר בעיקר.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”