ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה בקשר להחתמה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
sajy123
ביצה
ביצה

שאלה בקשר להחתמה

שליחה על ידי sajy123 »

שלום,
שאלה שלי היא ככה -
האם אני יכול להחתים גוזלים למרות שאני הולך לבית ספר ?
משעה 7:30 - 2:30

הערה,
* עזבו אתכם מהרעיות של קניית גוזל מנוצה *
כי אני הולך להחתים (אם אפשרי חחח תמונה) גוזלי קוקטייל שיבקעו אצלי.

תודה מראש !! תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלה בקשר להחתמה

שליחה על ידי eli_lea »

עם 3 ארוחות ביום אתה יכול רק להרגיל את התוכי ולא ממש להחתים. במקרה כזה תצטרך להוציא את הגוזל בגיל שבו הוא מנוצה מלא או כמעט מלא. בחלק מהמקרים יתכנו קשיים בהאכלת הגוזל לפחות בימים הראשונים. יתכן מאוד שהגוזל יהיה מפוחד מאוד וההסתגלות תהיה קשה עבורו. בכל מקרה עם טיפול נכון אפשר לגרום לגוזל להיות חברותי. קוקוטילים ניחנים באופי טוב והינם חברותיים מאוד כך ששלא קשה להגיע איתם לרמה של חיברות מצויינת בסוף התהליך.
אגב, רוב רובם של הקוקטילים והתוכונים שנקראים "האכלת יד" בחנויות לחיות מחמד הם מורגלים. יצא לי לפגוש מגדל שלוקח תוכים שיצאו מתא ההטלה ואוכלים באופו עצמאי ולהרגילם במשך מספר ימים ע"י גזירת הנוצות וקירבה מרובה. התוכים בדרך כלל מאוד לחוצים בלבים הראשונים לפחות ודי מסכנים. לאחר שהתוכי כבר "חברותי" הוא נמכר לחנות.
לכן שומעים לעיתים קרובות על תוכים שנרכשו בחנות כהאכלת יד אבל הם די בעייתים.
sajy123
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sajy123 »

תודה לך על העזרה.

אך יש לי עוד שאלה,
האם כשאני לוקח אותו להאכלת שלוש ארוחות צריך אומנת?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

צריך אומנת. צריך לקחת בחשבון שקר מאוד בלילות. אומנת שומרת על חום גופו של הגוזל וחשוב מאוד שגוזל ישהה בטמפרטורה נוחה. גוזלים די רגישים לירידה בטמפרטורות ועלולים לפתח מגוון בעיות בריאותיות.
אני ממליץ לכל מגדל להחזיק אומנת לא רק לגידול גוזלים. אומנת יכולה לשמש גוזלים ובוגרים כשהמערכת החיסונית נחלשת והתוכי מפתח בעיית בריאות.שמירה על טמפרטורה נוחה לתוכי יכולה לעזור לו להתגבר על התפרצות מחלה.
גוזל שסובל מטמפרטורה נמוכה עלול לפתח עימדון בזפק והפסקת עיכול המזון ועלול לחלות.
sajy123
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sajy123 »

תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”