ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

למה אין גוזלים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

למה אין גוזלים?

שליחה על ידי bambokit »

היי חברים
אני ממשיכה לכתוב בנוגע לזוג קוקטיילים שברשותי,
כמו שכבר רשמתי בפוסטים קודמים התוכים שלי בשבועיים האחרונים מזדווגים לפחות 3 פעמים ביום :)
אך עדיין לא קורה כלום...
והם גם לא נכנסים לתא ההטלה...

השאלה,
איך יש את האפשרות לזיווג כל כך הרבה פעמים
והנקבה לא נקלטת אפילו לא פעם אחת?
יכול להיות שהיא גם לא תטיל בכלל?

האם עכשיו זאת עונת הרבייה??
כמה זמן נמשך החיזור וההזדווגות ? הם יפסיקו תקופה?
תודה,
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: למה אין גוזלים?

שליחה על ידי eli_lea »

למה אין גוזלים זו שאלת השאלות תמונה

אני אסביר בקצרה את התהליך. שלא כמו אצלנו בני האדם אצל התוכים הזרע אינו פוגש ביצית ומתחיל להתפתח עובר, אצל התוכים זה מעט יותר מורכב. כשיש זיווג מוצלח הזרע עובר מהזכר לנקבה ששומרת את הזרע בשופכה, אצל בעלי כנף השופכה מיועדת אך ורק לכך שלא כמו אצלנו להטלת שתן. תוך כדי מתחילה להתהוות ביצה בשחלה .תוך כדי התהוות הביצה היא מופרת ע"י הזרע שנשמר ועובר מספר מדורים כאשר הביצה מתחיל להיווצר, באיזור אחד נוצר החלמון לאחר מכן הביצה עוברת לאיזור שנקרא "מגנום" ונוצר החלבון נתרן מגנזיום וסידן, לאחר מכן הביצה עוברת לנרתיק ושם נוצרת הקליפה.

מאחר והתחלת ייצור הביצה בשחלות תלויה במוכנות של הנקבה ובשינויים הורמונליים הזכר והנקבה בתיאוריה יכולים להזדווג בלי סוף ללא תוצאות במידה והתהליך לא מתחיל והנקבה אינה מוכנה.
תוכים יזדווגו גם לחיזוק הקשר בדיוק כמו הסינוץ ההדדי וההאכלה. בדרך כלל זיווגים יעידו על כך שהזוג מחובר וישנה כימיה טובה בין בני הזוג.

נקבה שמתכוננת להטלה תיכנס לתא ההטלה לאחר שהזכר "הכין אותו" ותתחיל לשהות בו יותר ויותר זמן. אצלך זה לא קורה ונראה שהנקבה אינה מוכנה עדיין.
קוקוטילים בשבי מתרבים רוב ימות השנה בכפוף לתנאי המחייה שלהם.
כרגע אני מציע לך להעשיר את המזון ולדאוג שיהיה מזון זמין תמיד. מזון בשפע נוסך ביטחון בבני הזוג שלא יחסר לגוזלים והם יוכלו לגדלם.
מזון עשיר יכול לזרז וליצור את התנאים הנדרשים להטלה.
מינימום הפרעות לזוג והימנעות מפתיחת תא ההטלה גם הם יכולים לגרום לתחושת ביטחון הן לזכר והן לנקבה.
האם את בטוחה שמדובר בזוג? בני כמה הם?
סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי bambokit »

וואי תודה עכשיו הבנתי הרבה יותר טוב!!!!
תודה,

מה הכוונה שלך לזוג?
הם לא באו ביחד כל אחד ממקום אחר..
עצם העובדה שהם מזדווגים הם הפכו להיות זוג לא??
כשקניתי אותם הזכר היה בערך חצי שנה הנקבה קצת יותר אולי 8 חודשים (כמובן עם בחנות החיות אמרו לי נכון) הם אצלי כבר חצי שנה .. אז שנה + :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הכוונה שלי בזוג זה שהם התחברו ללא קשר מהיכן הגיעו. כנראה שהנקבה עדיין לא מוכנה אבל תמיד יש הפתעות.
התהליך בדרך כלל הוא כזה שהזכר נכנס ראשון לתא ההטלה כדי לאשר לנקבה שהתא בסדר ובטוח, התהליך יכול להימשך גם מספר ימים כאשר הנקבה נכנסת ויוצאת מידי פעם, כאשר הנקבה שוהה בתא ההטלה זמן רב יותר והזכר נותר בחוץ לשמור בדרך כלל ההטלה מתקרבת.
מבחינת הגיל אני לא רואה בעייה ולכן נותר להמתין ולתת לטבע לעשות את שלו.
בכל מקרה כמו שהבנת מהסברי לגבי התהוות הביצה בעצם הגוזל שמתפתח בביצה ניזון ממה שהאם מפרישה לביצה, ככל שהמזון יהיה עשיר יותר והתזונה תהיה מלאה ההצלחה והסיכוי להתפתחות גוזלים בריאים טובה יותר.
לכן חשוב שהתזונה תהיה מלאה, חשוב שתא ההטלה ימוקם במקום בטוח מבחינת התוכים, חשוב שלא להטריד את התוכים בפתיחת התא לפחות לא בשלבים שלפני הטלה ובמהלך ההטלות על מתנת שהזכר והנקבה יחושו ביטחון שתא ההטלה מוגן ויכול להתאים לגידול גוזלים.
חשוב שהכלוב יהיה מוגן בפני רוחות ישירות אם אינו נמצא בתוך הבית וכמובן מפני חדירת מי גשמים.
זהו, הרבה סבלנות צריך בלגדל תוכים. לא יודע אם זה יכול להקל עלייך אבל אני המתנתי קרוב לשלוש שנים עד שזוג קוקוטילים אצלי התחיל להרבות. זה לא אומר שזה יהיה המצב אצלך אבל סבלנות בוודאי שנדרשת.
אגב אני מכיר מקרים שלפתח הנקבה נכנסה לתא והטילה ללא כל ההכנות שציינתי כך שבדרך כלל ישנו דפוס התנהגות מסויים אך הוא בהחלט יכול להשתנות.

המשיכי לעדכן בהתפתחויות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”