ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
באיזה גיל ממולץ להוציא קוקוטיילים להחתמה?
מנהל: מפקחים
Re: באיזה גיל ממולץ להוציא קוקוטיילים להחתמה?
אביהו,שבוע טוב.
אנחנו מוציאים להאכלת יד בסדר גיל של שבוע עד 10 ימים תלוי בכמות הגוזלים שמוציאים.
בהצלחה
אנחנו מוציאים להאכלת יד בסדר גיל של שבוע עד 10 ימים תלוי בכמות הגוזלים שמוציאים.
בהצלחה
עם מעט דימיון ואמונה תגיע רחוק
אה עם אני יוציא אותם בני שבועיים ההחתמה לא תצא טוב?
אביהו,
אין דבר כזה החתמה בגוזלים,רק באפרוחים יש החתמה.
חיברות טוב יהיה יותר קל ככול שהגוזל צעיר יותר, מגיל שבועיים תצטרך לעבוד עם הגוזלים הרבה על חיברות והרגלה למגע יד אדם
יהיה קשה להרגיל אותם למזרק אך עדיין אפשרי לביצוע.
חיברות טוב יהיה יותר קל ככול שהגוזל צעיר יותר, מגיל שבועיים תצטרך לעבוד עם הגוזלים הרבה על חיברות והרגלה למגע יד אדם
לא הבנתי את העניין של גוזלים ואפרוחים, אפרוחים של תרנגולת גוזלים של תוכים...6313 כתב:אביהו,
גם בגיל שבועיים אפשר להוציא את הגוזל ועדין ההחתמה תהיה טובה, גוזלי קוקוטיל נוחים להחתמה ומתרגלים די מהר. החשוב הוא שיש לדאוג לאומנת וכל הציוד הנדרש וכמובן זמן להאכיל על פי הצורך.
אלי גם אני לא הבנתי מה הייתה הכוונה של גוזלים ואפרוחים אבל מה שכן אני חושב שפה התכוונו שאפרוח זה עוד שהוא קטן ושהוא גדל הוא הופך לגוזל.
מה שאלי אמר זהו הנכון(אפרוח של תרנגול וגוזל של תוכי).
מה שאלי אמר זהו הנכון(אפרוח של תרנגול וגוזל של תוכי).
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
צ'יף בקע ב 3.9.11
"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
הכוונה פשוטה. עברית נכונה.
אפרוחים שהולכים אחרים" מוביל" או זה שרואים ראשון לאחר הבקיעה =החתמה =
גוזלים בתהליך הרגלה לאדם -חיברות. מלשון חבר .
לא שללתי את ההצלחה בחיברות והאכלת יד, רק ציינתי שיהיה קשה יותר בגיל הזה.
המלצתי לפעם הראשונה בהאכלת יד , לנסות עם גוזל אחד ומשם להמשיך.
אפרוחים שהולכים אחרים" מוביל" או זה שרואים ראשון לאחר הבקיעה =החתמה =
גוזלים בתהליך הרגלה לאדם -חיברות. מלשון חבר .
לא שללתי את ההצלחה בחיברות והאכלת יד, רק ציינתי שיהיה קשה יותר בגיל הזה.
המלצתי לפעם הראשונה בהאכלת יד , לנסות עם גוזל אחד ומשם להמשיך.
לצערי לא הבנתי את המשפט"אפרוחים שהולכים אחרים" מוביל" או זה שרואים ראשון לאחר הבקיעה =החתמה ="
בעברית נכונה אפרוח שייך לקבוצה של "עוזבי קן" כלומר לאחר הבקיעה הוא מסוגל לעמוד על רגליו ולאכול בכוחות עצמו להבדיל מגוזל שאינו עוזב את התא או הקן לאחר הבקיעה ותלוי בהוריו בהאכלה.
אין כל קשר להחתמה. החתמה זהו תהליך בו אנו כבני אנוש מחליפים את הורי התוכי בתהליך.
חיברות יכולה להיעשות בשלבים מאוחרים יותר ולאוו דווקה קשורה לתהליך ההחתמה. חיברות יכולה להיווצר גם כתוצאה מתהליך הרגלה.
בכל מקרה גוזל של תוכים נשאר גוזל גם אם הוא ראשון בבקיעה או בהחתמה.
אני כן מסכים עימך שבהחתמה ראשונה עדיף להוציא גוזל אחד כדי לראות איך מסתדרים ולקבל ניסיון ולא להוציא מספר גוזלים.
אני גם מסכים עימך שבגיל מאוחר (שלושה שבועות) קשה יותר להאכיל לעיתים בימים הראשונים.
בעברית נכונה אפרוח שייך לקבוצה של "עוזבי קן" כלומר לאחר הבקיעה הוא מסוגל לעמוד על רגליו ולאכול בכוחות עצמו להבדיל מגוזל שאינו עוזב את התא או הקן לאחר הבקיעה ותלוי בהוריו בהאכלה.
אין כל קשר להחתמה. החתמה זהו תהליך בו אנו כבני אנוש מחליפים את הורי התוכי בתהליך.
חיברות יכולה להיעשות בשלבים מאוחרים יותר ולאוו דווקה קשורה לתהליך ההחתמה. חיברות יכולה להיווצר גם כתוצאה מתהליך הרגלה.
בכל מקרה גוזל של תוכים נשאר גוזל גם אם הוא ראשון בבקיעה או בהחתמה.
אני כן מסכים עימך שבהחתמה ראשונה עדיף להוציא גוזל אחד כדי לראות איך מסתדרים ולקבל ניסיון ולא להוציא מספר גוזלים.
אני גם מסכים עימך שבגיל מאוחר (שלושה שבועות) קשה יותר להאכיל לעיתים בימים הראשונים.