ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעייה בנוצות של תוכי מסוג זאקו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

edik2929
ביצה
ביצה

Re: בעייה בנוצות של תוכי מסוג זאקו

שליחה על ידי edik2929 »

היי
לאחר חודש וחצי סוף סוף אנחנו מסיימים טיפול של אנטביוטיקה (נשא קלמידיה) יש לי מספר שאלות.
1. יש צורך בניקוי הכלוב לאחר הטיפול? אם כן אז איך מנקים ועם מה?
2. הבנו שיש גם צורך להחליף את הצעצועים וכל דבר אחר שהוא נגע בו.
3. מתי אפשר להחזיר לו את האבן גיר? (כי לדעתי הוא ניהיה חלש בזמן הטיפול ויש צורך שהתחזק).

בנוסף הוויטרנר אמר לנו שהוא מורט נוצות - אין טפול לזה אבל הייתי רוצה לדעת מה אתם ממליצים לעשות?
לאחרונה התוכי התחיל גם לשייף את המקור שלו על כל דבר על המקל - על האצבע שלי - על הכליי אוכל שלו האם זה תקין?

תודה מראש.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,

יש צורך לנקות את הכלוב הן במהלך הטיפול והן בסופו.
הניקוי צריך להתבצע כשהתוכי כמובן לא בכלוב. אפשר למהול כוס אקונומיקה לחמש ליטר מים (עדיף להשתמש בכפפות) להוציא את כל הציוד והאביזרים מהכלוב ולעבור על הכלוב עם האקונומיקה על הכלוב, אפשר להשתמד בכרית ניקוי. לאחר מכן להמתין חמש דקות ולשטוף היטב במים זורמים. לאחר השטיפה לייבש עם סמרטוט יבש ככל שניתן.
את כלי האוכל לטבול בדלי האקונומיקה למספר דקות ולאחר מכן לשטוף היטב.
צעצועים מתכלים שאינם עשויים מחומר סופג אפשר לשטוף כמו את כלי האוכל. צעצועי בד עץ וכו' להליך ולרכוש חדשים.

אבן הגיר יכולה להשלים חוסרים בסידן אך אינה מחזקת או עוזרת בשיקום. לשם כך עלייך לרכוש תוסף מזון כגון "פריים" של ורסה לגה ולתת לתוכי על פי המינון הרשום .המינון לתוכי גדול הינה כפית ביום (כפית קטנה מצורפת) . תוסף המזון מכיל ויטמינים שונים ופרוביוטיקה שמחזקים ומשלימים חוסרים במיוחד לאחר טיפול אנטיביוטי.

רוב תופעות המריטה הינם כתוצאה של בעייה התנהגותית, יתכן שהתוכי לא מועסק מספיק ואפילו יתכן שמדובר במריטה על רקע בגרות מינית.
אני לא חושב שלוטרינר כזה או אחר תהיה תשובה חד משמעית מאחר ועדיין לא נמצאה סיבה ישירה לתופעה ולכן קשה לענות על שאלתך ולתת פיתרון.
במקרים כאלה פועלים בכל המישורים, העשרת הכלוב בצעצועים למשל, ניסיון למצוא גורמים ללחץ ולהסירם במידה ויש, בדיקת התזונה וניסיון לוודא שאין חוסרים בתזונה (ויטמין A במיוחד) לנסות ולשדל את התוכי להתקלח לפחות פעם עד פעמיים בשבוע ועוד.

מאמר בנושא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html

לגבי שיוף המקור באופן חריג, אני משער שזה כתוצאה ממתן האנטיביוטיקה. אם היא ניתנת לו ישירות לפה התוכי יכול לחוש תחושה של דביקות וינקה את המקור יותר מהרגיל. אפשר להרטיב מעט את האצבעות ולנקות את המקור עם מים אולי זה יקל .

בהצלחה.
edik2929
ביצה
ביצה

שליחה על ידי edik2929 »

איפה קונים "פריים" של ורסה לגה ? ויטרנר או חנות חיות?
האם ניתן להחזיר את האבן גיר מיד לאחר הטיפול באנטביוטיקה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

או וטרינר או חנות לחיות חיות .
אין בעייה להחזיר את אבן הגיר לאחר הפסקת הטיפול.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”