ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גוזל עזב את התא - מספר שאלות
מנהל: מפקחים
Re: גוזל עזב את התא - מספר שאלות
אם אתה מעונין לטפל בו ולהעבירו בשלב מאוחר יותר זה אפשרי. בכל מקרה לי יש תמיד חששות לגבי זה שאי אפשר לדעת כיצד דברים יתנהלו ואיך יגיבו ההורים. יתכן שהכל יהיה בסדר אבל נתקלתי במצבים כאלה ולכן כדאי לקחת בחשבון.
אתה אומר שהוא אוכל לבד(תקן אותי אם אני טועה) כך שאם הייתי מחילט להחזירו הייתי שם אותו בכלוב ולא בתא ההטלה. הסיכוי שיקבלו אותו בכלוב הוא הרבה יותר גדול מאשר להחזירו לתא. לאחר מכן תוכל לראות כיצד מייחסים אליו ההורים.
בכל מקרה אם הכלוב בחצר הייתי מחכה לתחילת השבוע שמזג האויר יהיה טוב יותר.
אתה אומר שהוא אוכל לבד(תקן אותי אם אני טועה) כך שאם הייתי מחילט להחזירו הייתי שם אותו בכלוב ולא בתא ההטלה. הסיכוי שיקבלו אותו בכלוב הוא הרבה יותר גדול מאשר להחזירו לתא. לאחר מכן תוכל לראות כיצד מייחסים אליו ההורים.
בכל מקרה אם הכלוב בחצר הייתי מחכה לתחילת השבוע שמזג האויר יהיה טוב יותר.

הפעל ככה, אני אמשיך לטפל בו פה אצלי עוד כמה ימים,
לאכול הוא כבר בכוחות עצמו אוכל.
אני אמשיך גם היום ומחר עם משחת העיניים,
אחזיר אותו לתוך הכלוב על מנת למנוע איזושהי בעית "נידוי" (נקרא לזה).. כי ברגע שיש ספק אז.. עדיף ללמנוע אותו!
תודה

תקשיב, תלמד, תחכים, תפנים, תתנסה...אבל הכי חשוב תהנה!
בהצלחה, תעדכן 

בוקר טוב,
אחרי שלושה ימי "בידוד" שבוא הוא חיי אצלי בחדר בכלוב,
הוא נראה נפלא ובריא, ממש כמו חדש
במהלך שלושת הימים הנ"ל הוא קיבל 3 פעמים מהמשחה, בשני העיניים.
אין הפרשות, העין נראית נקייה, הגוזל נראה פעיל, אוכל לבד, שותה לבד..
גם הבנתי איך הוא מצליח ללכלך לי את החדר באוכל שלו חחח הוא מנער את הכנפים שלו (בתנועות של תעופה, מעלה-מטה) במהירות (בעיקר בבוקר) ו.. כל האוכל הקל עף לו מחוץ לכלוב.. עכשיו צריך לנקות את החדר שוב
לאור העובדה שנראה שהוא התאושש, הדלקת עברה לו והוא מתפקד (נראה כמו) בכוחות עצמו..
האם זה השלב להחזירו לכלוב?
האם כדאי בכל זאת להחזיר אותו לתא עם האמא? (אני יודע שכבר דיברנו על זה קודם..) בכל זאת זה כולה 3 ימים, לא?
שבתת שלום
אחרי שלושה ימי "בידוד" שבוא הוא חיי אצלי בחדר בכלוב,
הוא נראה נפלא ובריא, ממש כמו חדש

במהלך שלושת הימים הנ"ל הוא קיבל 3 פעמים מהמשחה, בשני העיניים.
אין הפרשות, העין נראית נקייה, הגוזל נראה פעיל, אוכל לבד, שותה לבד..
גם הבנתי איך הוא מצליח ללכלך לי את החדר באוכל שלו חחח הוא מנער את הכנפים שלו (בתנועות של תעופה, מעלה-מטה) במהירות (בעיקר בבוקר) ו.. כל האוכל הקל עף לו מחוץ לכלוב.. עכשיו צריך לנקות את החדר שוב
לאור העובדה שנראה שהוא התאושש, הדלקת עברה לו והוא מתפקד (נראה כמו) בכוחות עצמו..
האם זה השלב להחזירו לכלוב?
האם כדאי בכל זאת להחזיר אותו לתא עם האמא? (אני יודע שכבר דיברנו על זה קודם..) בכל זאת זה כולה 3 ימים, לא?
שבתת שלום

אני נגד החזרת הגוזל לאם מאחר וקשה לדעת כיצד היא תקבל אותו. אם הגוזל אוכל באופן עצמאי אין צורך לקחת סיכון ולהכניסו לתא מאחר והוא עלול להוות איום מבחינת האם ומכאן הדרך קצרה לכך שהיא תפצע אותו ואפילו תהרוג אותו.
אני הייתי מחזיר אותו לכלוב תוך כדי כך שהייתי משגיח שהוא מתקבל בצורה טובה.
שים לב שיתכן שכשתחזיר את הגוזל הכל יראה תקין אבל בהמשך האם יכולה לפגוע בו ולכן חשוב לבדוק שהוא מתאקלם כראוי.
אני חייב לציין שיתכן שהגוזל יתקבל ללא בעייה אבל תמיד כדאי לחשוב על ההשלכות והאפרויות השונות ולהיות זהיר. בכל זאת חבל שיפג.
אגב, הפעולות שנקטת והטיפול בגוזל מעידים על כך שאתה לוקח ברצינות ובאהבה את גידול התוכים וללא ספק גרמת לשיפור בבריאות הגוזל בצורה טובה מאוד.
אני הייתי מחזיר אותו לכלוב תוך כדי כך שהייתי משגיח שהוא מתקבל בצורה טובה.
שים לב שיתכן שכשתחזיר את הגוזל הכל יראה תקין אבל בהמשך האם יכולה לפגוע בו ולכן חשוב לבדוק שהוא מתאקלם כראוי.
אני חייב לציין שיתכן שהגוזל יתקבל ללא בעייה אבל תמיד כדאי לחשוב על ההשלכות והאפרויות השונות ולהיות זהיר. בכל זאת חבל שיפג.
אגב, הפעולות שנקטת והטיפול בגוזל מעידים על כך שאתה לוקח ברצינות ובאהבה את גידול התוכים וללא ספק גרמת לשיפור בבריאות הגוזל בצורה טובה מאוד.
תודה רבה אלי,
המליצו לי להסב מקצוע לתחום הנוגע בחיות חחח (אני כרגע נמצא בתחום התוכנה)
אחלה, הבנתי.
אני אכניס אותו לכלוב ואשגיח..
כשאחזיר אותו לכלוב, אני מנייח שהוא ימצא על הרצפה ולא על משהו בגובה.
גם בתוך הכלוב הקטן כשניסיתי להעמיד אותו על המקל שבסה"כ גובה של 3-4 סמ' מהרצפה הוא לא היה יציב כל כך..
השאלה שלי איך הוא לומד לעוף? זה לא משהו שמגיע מהאמא כשהוא מנסה לחקות אותה או משהו כזה..
האם הוא ינסה לחזור לתא?
תודה
עריכה:
הינה מספר תמונות שלו מאתמול בלילה כשצילמתי אותו.
הוצאתי אותו מהכלוב הקטן על מנת שישחרר מעט מהשרירים ויקפץ לו בחדר על ערמת הבגדים שהייתה מפוזרת על המיטה
המליצו לי להסב מקצוע לתחום הנוגע בחיות חחח (אני כרגע נמצא בתחום התוכנה)
אחלה, הבנתי.
אני אכניס אותו לכלוב ואשגיח..
כשאחזיר אותו לכלוב, אני מנייח שהוא ימצא על הרצפה ולא על משהו בגובה.
גם בתוך הכלוב הקטן כשניסיתי להעמיד אותו על המקל שבסה"כ גובה של 3-4 סמ' מהרצפה הוא לא היה יציב כל כך..
השאלה שלי איך הוא לומד לעוף? זה לא משהו שמגיע מהאמא כשהוא מנסה לחקות אותה או משהו כזה..
האם הוא ינסה לחזור לתא?
תודה
עריכה:
הינה מספר תמונות שלו מאתמול בלילה כשצילמתי אותו.
הוצאתי אותו מהכלוב הקטן על מנת שישחרר מעט מהשרירים ויקפץ לו בחדר על ערמת הבגדים שהייתה מפוזרת על המיטה

חמוד!
הגוזלים שהחתמתי עפו יפה מאוד מהאומנת והם בטח לא למדו ממני...
הגוזלים לומדים לבד לעוף. עוד בתא הם מנופפים הרבה בכנפיים כדי לחזק אותם ולתרגל תעופה -כמו שכתבת שהוא עשה.
תסתכל עליו בכלוב ותראה אם הוא מצליח לעוף, אם הוא מצליח להגיע לענף, ואם לא - תנסה להבין מה הקושי
לא אמורה להיות בעיה. אני חושבת שהוא היה על הריצפה מקודם רק בגלל הבעיה בעיניים, הוא לא ראה בעצם.
אם קשה לו להתייצב על המקל, תדאג שהמקל יהיה עבה מספיק ומחוספס, שלא יהיה לו קשה להאחז/לעמוד עליו.
תעדכן
הגוזלים שהחתמתי עפו יפה מאוד מהאומנת והם בטח לא למדו ממני...

הגוזלים לומדים לבד לעוף. עוד בתא הם מנופפים הרבה בכנפיים כדי לחזק אותם ולתרגל תעופה -כמו שכתבת שהוא עשה.
תסתכל עליו בכלוב ותראה אם הוא מצליח לעוף, אם הוא מצליח להגיע לענף, ואם לא - תנסה להבין מה הקושי
לא אמורה להיות בעיה. אני חושבת שהוא היה על הריצפה מקודם רק בגלל הבעיה בעיניים, הוא לא ראה בעצם.
אם קשה לו להתייצב על המקל, תדאג שהמקל יהיה עבה מספיק ומחוספס, שלא יהיה לו קשה להאחז/לעמוד עליו.
תעדכן

היי שירילי, בטוח שהוא לא לומד ממך..? את לא כמו פיטר פן יודעת לעוף?
חחחחח
היה לו קשה לעמוד על המקל שנמצא בכלוב הקטן, מקל מפלסטיק..
לאחר שהכנסתי אותו לתוך הכלוב הגדול שבו נמצאים כל התוכים, הנחתי אותו על הרצפה..
לאחר כ.. 20 דק' בערך מצאתי אותו כבר עומד על אחד מתאי ההטלה.
יש בכלוב גזע של עץ ענבים, הגזע הוא עבה מאוד.. אני מאמין שהוא יעמוד עליו
אעדכן בהמשך על קצת התפתחותו.
תודה.
היה לו קשה לעמוד על המקל שנמצא בכלוב הקטן, מקל מפלסטיק..
לאחר שהכנסתי אותו לתוך הכלוב הגדול שבו נמצאים כל התוכים, הנחתי אותו על הרצפה..
לאחר כ.. 20 דק' בערך מצאתי אותו כבר עומד על אחד מתאי ההטלה.
יש בכלוב גזע של עץ ענבים, הגזע הוא עבה מאוד.. אני מאמין שהוא יעמוד עליו
אעדכן בהמשך על קצת התפתחותו.
תודה.

בוקר טוב,
נראה לי כי המעבר מהכלוב הקטן אצלי בחדר לכלוב הגדול בגינה..
לא עשה טוב לתוכי הנ"ל.
למרות שהוא אכל בכוחות עצמו, נפנף בכנפיים, היה פעיל פה אצלי בחדר..
היום בבוקר, מצאתי אותו ללא רוח חים מוטל על הרצפה.
אתמול ראיתי אותו מקפץ, אוכל וכו' בכלוב.
בבוקר בסביבות השעה 8 כשפתחתי את הווילון הוא היה בפינת הכלוב סגור בתוך עצמו.
עכשיו, ממש לפני כמה דק' (שעה 11:00) מצאתי אותו שכוב על הרצפה!
לאור העובדה שלאחרונה נמצאו מספר גוזלים ללא רוח חיים
ניתן להבין על מה אני מדבר בקישור כאן:
גוזלי תוכונים נמצאו מתים בתא
אני חושש שאולי יש כאן באמת איזושהי בעיה בריאותית (כמו באחת התגובות של אלי בקישור הנ"ל).
אני לא יצא לי לראות אתמול שמישהו מהציפורים/תוכים תוקף אותו.
כן יצא לי לראות אותו אוכל, מקפץ ואף להגיע לכלוב שנמצא בערך כ- 1 מטר מגובה הרצפה.
לכן, הייתי שמח לעזרה/הצעה/רעיון או מה שזה לא יהיה..
איך לזהות או להבין ממה נובע תמותת התוכונים (יותר נכון הגוזלים).. על מנת להגיע לתוצאה (בפאן הבריאותי)
3 אחיו של הגוזל הנ"ל חיים ( בלי עין הרע

)אחד מהם יצא מהתא (שנים אחרים עדין בפנים, נראה לי.. לא ממש שמתי לב עכשיו).
גוזלי פינקים שחיים באותו הכלוב (אני אנסה למצוא פיתרון יעיל למחיצה מבלי לפרק, לחתוך או\ו לרתך) פעילים, עפים, נראים בריאים, לא נפוחים או משהו דומה.. יורדים למטה לאכול, שותים..
אשמח לכל דבר בנידון שיעזור לי..
תודה
נראה לי כי המעבר מהכלוב הקטן אצלי בחדר לכלוב הגדול בגינה..
לא עשה טוב לתוכי הנ"ל.
למרות שהוא אכל בכוחות עצמו, נפנף בכנפיים, היה פעיל פה אצלי בחדר..
היום בבוקר, מצאתי אותו ללא רוח חים מוטל על הרצפה.
אתמול ראיתי אותו מקפץ, אוכל וכו' בכלוב.
בבוקר בסביבות השעה 8 כשפתחתי את הווילון הוא היה בפינת הכלוב סגור בתוך עצמו.
עכשיו, ממש לפני כמה דק' (שעה 11:00) מצאתי אותו שכוב על הרצפה!
לאור העובדה שלאחרונה נמצאו מספר גוזלים ללא רוח חיים
ניתן להבין על מה אני מדבר בקישור כאן:
גוזלי תוכונים נמצאו מתים בתא
אני חושש שאולי יש כאן באמת איזושהי בעיה בריאותית (כמו באחת התגובות של אלי בקישור הנ"ל).
אני לא יצא לי לראות אתמול שמישהו מהציפורים/תוכים תוקף אותו.
כן יצא לי לראות אותו אוכל, מקפץ ואף להגיע לכלוב שנמצא בערך כ- 1 מטר מגובה הרצפה.
לכן, הייתי שמח לעזרה/הצעה/רעיון או מה שזה לא יהיה..
איך לזהות או להבין ממה נובע תמותת התוכונים (יותר נכון הגוזלים).. על מנת להגיע לתוצאה (בפאן הבריאותי)
3 אחיו של הגוזל הנ"ל חיים ( בלי עין הרע

)אחד מהם יצא מהתא (שנים אחרים עדין בפנים, נראה לי.. לא ממש שמתי לב עכשיו).גוזלי פינקים שחיים באותו הכלוב (אני אנסה למצוא פיתרון יעיל למחיצה מבלי לפרק, לחתוך או\ו לרתך) פעילים, עפים, נראים בריאים, לא נפוחים או משהו דומה.. יורדים למטה לאכול, שותים..
אשמח לכל דבר בנידון שיעזור לי..
תודה

עצוב לשמוע.. 
לדעתי כדאי שתשאל בפורום וטרינר מה יכול לגרום לזה, תראה לו את התמונה עם ההפרשות בעיניים ותרשום שמתו גם גוזלים בתא.
יכול להיות שיש תוכי/ם חולה/ים שמדביקים את השאר. גוזלים הם חלשים יותר ורגישים יותר לזיהומים ומחלות (אם אני לא טועה)
ידוע שתוכונים ותוכים קטנים הם לרוב נשאים של מחלות שונות
לכן גם אם כל התוכים והציפורים אצלך נראים בריאים, יכול להיות שאחד מהם או כמה מהם נושאים מחלה (דגש על ההורים של הגוזלים שמתו)
אפשר לקחת אחד מהגוזלים שמתו לבדיקה וככה תדע מה סיבת המוות
או לקחת אחד-שניים מהתוכים החיים לבדיקות דם, לבדוק נשאות למחלות שעלולות לגרום למות גוזלים.
ובכל מקרה מציעה לשאול את הוטרינר בפורום..
מקווה שיהיו בסדר ובריאים

לדעתי כדאי שתשאל בפורום וטרינר מה יכול לגרום לזה, תראה לו את התמונה עם ההפרשות בעיניים ותרשום שמתו גם גוזלים בתא.
יכול להיות שיש תוכי/ם חולה/ים שמדביקים את השאר. גוזלים הם חלשים יותר ורגישים יותר לזיהומים ומחלות (אם אני לא טועה)
ידוע שתוכונים ותוכים קטנים הם לרוב נשאים של מחלות שונות
לכן גם אם כל התוכים והציפורים אצלך נראים בריאים, יכול להיות שאחד מהם או כמה מהם נושאים מחלה (דגש על ההורים של הגוזלים שמתו)
אפשר לקחת אחד מהגוזלים שמתו לבדיקה וככה תדע מה סיבת המוות
או לקחת אחד-שניים מהתוכים החיים לבדיקות דם, לבדוק נשאות למחלות שעלולות לגרום למות גוזלים.
ובכל מקרה מציעה לשאול את הוטרינר בפורום..
מקווה שיהיו בסדר ובריאים