ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך ניתן לתפוס תוכונים שברחו?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

איך ניתן לתפוס תוכונים שברחו?

שליחה על ידי NATANCOHEN »

לפני כשבוע ברחו לי זוג תוכונים הייתי בטוח שהם כבר לא שרדו או לא קרובים לאזור אבל שהוצאתי את הקוקטילית שלי ושחכתי את הכלוב פתוח גילתי שתי דברים פחות אוכל ונוצות של תוכונים בדקתי אם מתווספות נוצות והדבר אכן קרה וכנראה שהתוכונים חיים בקרבת מקום ואפילו נכנסים לכלוב כאשר הקוקטילית שלי לא נמצאת בו והוא פתוח איך אני יכול לתפוס אותם(תוכונים פרא)???
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: איך ניתן לתפוס תוכונים שברחו?

שליחה על ידי eli_lea »

תקשור חוט לדלת ותמתין שיכנסו, כאשר הם יכנסו תמשוך את החוט ותסגור את הדלת.
תוכיהו
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים ומרכז
איש קשר:

שליחה על ידי תוכיהו »

תכין מלכודת בצורה הבאה:
קרטון גדול של נעליים או דומה.
באחד הצדדים תפתח פתח המאפשר כניסה של תוכי.
תחתוך קרטון מעט יותר גדול מהפתח הנ"ל ותדביק אותו מהחלק הפנימי של הקופסה. מדביקים רק בחלק העליון כך שהקרטון יכול לנוע קדימה ואחורה.

פזר מעט גרגרים לפני הדלת ועוד אוכל בתוך הקופסה. אני שם פלחי תפוח וזרעונים. עכשיו המתן בסבלנות. התוכים אמורים להיכנס לקופסה ולא להיות מסוגלים לצאת היות ש"הדלת" נסגרת מאחוריהם.
אני עשיתי זאת עם ציפורי אהבה והצלחתי ללכוד אותם בחזרה. אני גם פתחתי "חלון" בחלק העליון של הקופסה ואטמתי אותו עם ניילון שקוף ועבה. התוכים מאד סקרנים והם "מציצים" דרך החלון. אז הם רואים את האוכל בפנים ומחפשים דרך להיכנס.
בהצלחה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

שליחה על ידי NATANCOHEN »

הבעיה היא שהכלוב נפתח לצד ויש לו דלת ענקית לכלוב שלהם הם לא נכנסים אלה רק לכלוב של הקוקטילית והיא צריכה להיות בחוץ מה שגם מגביל אותי אבל פחות בעייתי מהעובדה שהדלת נפתחת לצד למישהו יש פיתרון יצירתי איך לעשות את זה ניסתי להשים קפיץ אבל הוא קצר מידי והדלת לא נפתחת עד הסוף
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הם נכנסים לכלוב של הקוקטילית תעביר אותה בינתיים לכלוב אחר כאשר אתה מנסה לתפוס אותם.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”