ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

המלצות על תוכי פעיל, סקרן, לא רועש במיוחד שניתן לאילוף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Galke00
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

המלצות על תוכי פעיל, סקרן, לא רועש במיוחד שניתן לאילוף

שליחה על ידי Galke00 »

סיימתי לקרא בהנאה עצומה את הספר של איירין מ' פפרברג "אלכס ואני" (מומלץ ביותר!!!) ואחרי שראיתי כאן מדריכים לאילוף לכל מיני טריקים ו"תעלולים " קטנים, והתעוררו לי כמה שאלות:
מבין הקוקטיילים, קוניור לורי ואקלקטוס,
את מי מהם ניתן "לאמן" למשל להתהפך, לפתוח כנפיים וכו'?
מי מבינהם יותר סקרן ופעלתן, מתעניין בסביבה ובצעצועים?
בעבר היה לי קוקטייל האכלת יד, שהיה רגוע למדי, צייצן לעיתים, קצת אדיש שלא ממש התעניין בצעצועים ובמה שבניתי לו. (בהשוואה לקוקטלים אחרים שראיתי שהיו פעילים יותר, עירניים יותר),
היום אני כן מחפש תוכי יותר פעיל, סקרן, לא רועש במיוחד, אבל "חיוני" יותר, שאפשר אולי גם לאמן לנסות ולאמן לתעלולים קטנים...
טווח המחיר שיכול להשקיע כרגע ברכישה הוא עד 800 ש"ח.
אשמח להמלצות מהיכרותכם עם החברים :)
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

Re: אלכס התוכי

שליחה על ידי צחי21 »

טווח הרכישה זה אומר תוכי + כלוב?
קח בחשבון שהטיפול מצריך גם זמן (נקיון, תשומת לב ,דאגה לאוכל ומים נקיים תמיד).
וכמובן קניית אוכל כל חודשיים שלוש בערך.
Galke00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Galke00 »

בוודאי ,
מכיר את המסגרת והצרכים של "החבר לחיים" הזה...
האם קוניור או לורי, שונים מקוקטייל במובנים האלו?
uf527
בקיעה
בקיעה

Re: המלצות על תוכי פעיל, סקרן, לא רועש במיוחד שניתן לאילוף

שליחה על ידי uf527 »

האם יש לך בעיה עם רעש?האם אתה גר בסביבה עם שכנים?(יכול להיות שגם להם יש בעיה עם רעש וצריך לברר את זה).

אקלקטוס אתה יכול למחוק הוא עולה הרבה יותר מ-800.

קוניורים ולורים מאוד היפראקטיבים ויותר פעילים מקוקטייל.אני ממליץ לך לך על קוניור גרין צ'יק. :)
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

7378 כתב:האם קוניור או לורי, שונים מקוקטייל במובנים האלו?
כמו שכתבת בעצמך, יש קוקטיילים פעילים וסקרנים, לכן לא יהיה נכון לחשוב שכל הקוקטיילים הם כמו הקוקטייל שהיה לך.
מניסיון, לפי הקוקטיילים שגידלתי (פרא ומוחתמים) - לקוקטיילים יש אופי מקסים, הם חברותיים, סקרנים, הם מאוד מאוד אוהבים ליטופים
שעות תלטף ולא יספיק להם.

אני מגדלת שנתיים תוכי מסוג "חום ראש" אפריקאי (דומה לסנגל), לפי כל השמועות הוא אמור להיות שקט, ביישן, לא פעיל.
הוא ההיפך ממה שאמרו. אומנם רוב היום הוא שקט (לא צורח/שורק), אבל הוא מפטפט מדי יום. הוא מאוד פעלולן,
נהנה לשחק עם הצעצועים, להיתלות על הענפים ולהתהפך ולרקוד/להתנדנד עליהם (לא "אילפתי" אותו, הוא לבד משתעשע ככה),
הוא אוהב מגע מאוד והוא פעיל. גם הקוקטיילים אצלי פעילים, מטיילים בכלוב ומחוצה לו, משחקים על הענפים, מפרקים צעצועים, שרים..

דבר חשוב מאוד בהתנהגות של התוכי, זה הסביבה שלו והמגדל שלו. תוכי שסגור בכלוב "אנמי" - קטן/צר/ללא צעצועים, לא מקבל יחס -
ודאי שתוכי כזה יהיה שקט ולא פעיל - מה כבר יש לו לעשות?
יכול להיות שתוכי מסוג מסוים יהיה פעיל וחברותי ושקט, ותוכי אחר מאותו סוג יהיה רועש ופחות פעיל,
רק בגלל ההבדלים בתנאי המחייה שלהם וביחס שהם מקבלים.

אם תספק לתוכי כלוב גדול, ואטרקציות, אני בטוחה שכל תוכי שתביא -לא משנה מה הסוג שלו- יהיה פעיל.
פשוט כי יש לו מקום, ויש לו גירוי (צעצוע, יחס), וכי תוכי (כל תוכי) זה בעל חיים סקרן וחכם.
אז לדעתי כדאי שתבחר לפי החיבור שלך, אם אתה מתחבר יותר לתוכי X, תבחר בו ולא לפי "המוניטין" (פעיל או לא, סקרן או לא).

לגבי הרעש, זה עניין יחסי אבל קוניורים נחשבים רועשים.
הכי טוב לדעתי, ללכת למגדל ולשמוע את הרעש שעושה תוכי מהסוג שאתה מתכנן לקנות
או לפחות לשמוע ביוטיוב סרטונים של תוכים מאותו סוג צועקים - ככה תדע פחות או יותר עם מה אתה עלול להתמודד.

בהצלחה תמונה
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

לורים וקוניורים מדובר במשפחות ענקיות עם המון מינים בעלי תכונות שונות
לורים לא כל כך מומלצים לגידול בתור מחוברתים בעיקר בשל התזונה היחודית שהם דורשים והשפרצת הלשלשת שלהם לכל הכיוונים
קוניורים יש שקטים יחסית ויש מאוד מאוד רועשים יש מינים גדלים ויש מינים קטנים
מאחר ויש לך ניסיון עם קוקטיל אני ממליץ לך לרכוש קוניור פרלי או גרין צ'יק
מדובר בקוניורים קטנים חברותיים ושובבים מאוד ויחסית שקטים הם גם מאוד אוהבים ליטופים ומשחקים
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
Galke00
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי Galke00 »

חברים תודה רבה על המידע, אשתמש בו בתבונה :)
האם ניתן להבחין בין קוניורים גרין צ׳יק בגיל צעיר של אימוץ? ואם לא האם יש הבדל בין זכרים ונקבות באופי והתנהגות?
סמל אישי של משתמש
צחי21
גוזל
גוזל

שליחה על ידי צחי21 »

קח בחשבון שכלוב טוב יעלה לך לפחות 500 שקלים. אתה תוכל למצוא כזה בתוכישופס..כלוב מאוד טוב ומרווח.
כך שלא נשאר לך הרבה כסף לתוכי מהסוגים שנאמרו למעלה...אולי עדיף לך לחסוך קצת ולהאתפק עם הרכישה על מנת שתקנה מה שאתה רוצה ולא "תתפשר" על פחות משאיפותיך לגבי תוכי.
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

בקוניור גרין צ'יק אין הבדל חיצוני בין הזוויגים הדרך היחידה לדעת מין בגיל צעיר היא בדיקת דם
בנתיים אני ממליץ לך להמתין עם הרכישה ולחסוך כסף ובנתיים תוכל ללמוד כמה שיותר על התוכי שאתה מעוניין להביא ולהיות מוכן יותר לקראתו
קח בחשבון שהתקציב שלך צריך לכלול את מחיר הכלוב האוכל הצעצועים התוכי ובדיקה ווטרינרית
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
סמל אישי של משתמש
avihupilo
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אביהו

שליחה על ידי avihupilo »

אם תרצה לשמוע איך קוניורי גרין צ'ק נשמעים אתה מוזמן אליי, יש לי זוג מוחתמים לשעבר...
קוניור גרין צ'ק הוא תוכי מאוד שקט וחמוד מאוד.
הוא כל הזמן נמצא בתזוזה, לא יכול ל"שבת", ששלי היו מוחתמים אז הייתי לוקח אותם, מתחיל ללטף ואז הם התהפכו לבד ורצו ליטופים
בבטן, ממש חמודים!!
תמונה

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”