ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

איך לא נראית החלפת נוצות? כך

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
תמר
ביצה
ביצה

איך לא נראית החלפת נוצות? כך

שליחה על ידי תמר »

אלי, אני חושבת שזה יהמם אותך...
קבצים מצורפים
החלפת נוצות1.JPG
החלפת נוצות2.JPG
החלפת נוצות2.JPG (34.41 KiB) נצפה 2019 פעמים
החלפת נוצות3.JPG
החלפת נוצות3.JPG (31.05 KiB) נצפה 2019 פעמים
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: איך לא נראית החלפת נוצות? כך

שליחה על ידי matan_175 »

מה שבטוח שתוכי כזה לא ההיתי קונה .
uf527
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי uf527 »

כנראה הוא מרט את עצמו.
תבדקי אם יש לו טפילים ואם כן כבר יגידו לך מה לעשות.
אני הייתי ממליץ לבקר בוטרינר...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תודה על העלאת התמונה והשיתוף. כמובן שלא מדובר בתופעה טבעית ובטח שלא בהחלפת נוצות .
סימנתי בתמונה גם איזור שאין בו ניצוי וגם אין סימנים להתחלה של צמיחה מחודשת. האיזור נראה ומזכיר כוויה. לרוב זה כתוצאה של מריטה עמוקה ולעיתים קרובות נוצר מצב שבאיזורים כאלה לא צומחים נוצות.

אני אחזור על מה שאני כותב וכתבתי בדיונים אחרים. במיוחד לאור זה שציינת תמר שזה עזר לך בקבלת ההחלטה האם לרכוש את התוכי או לא.

החלפת נוצות לא מביאה לקרחות בשום מצב. תוכי שיש לו קרחות זה תוכי שסובל מבעייה.
זה לא אומר בכל מקרה שהתוכי פסול. אם אתם מודעים לבעייה שיש לתוכי ועדיין מעוניינים לרכוש זה בסדר גמור. אם מציגים בפניכם תוכי עם קרחות חוסר בניצוי או בשר חשוף כתוכי שאין לו בעייה חישבו על מה שכתבתי כאן.

אני אנצל את הדיון ואוסיף את הסיבות למצב כזה.
1. מריטה - אין תשובה חד משמעית והמסקנה הברורה שלי שאף אחד לא יודע ולא מצא טיפול ספציפי לבעייה. ישנם שמתיימרים לפתור את הבעייה בשיטות שונות אני אישית די ספקן לגבי התוצאות.
שתי בדיקות שיש לעשות במקרה של מריטה-
א.בדיקה לטפילים
ב.בדיקה למחלת המקור והנוצות.

יציעו לכם לעשות בדיקה לשלילת מחלות שונות כגון כלמידיה, מתכות כבדות בדם, בדיקות כבד, בדיקות ובדיקות ובדיקות ולאחר מכן תעברו לשלב בו יוחלט שמדובר בבעיית התנהגות וגם לזה ישנם סוגי טיפולים כמו חומרי הרגעה , ישנם שיציעו דיקור , ישנם שימכרו ספריי להתזה.כל הטיפולים כמוהם ככוסות רוח למת. יתכן שאני מרגיז קהילה מסויימת בדברי אבל אם יוכיחו לי אחרת או יביאו בפני סטטיסטיקה שנערכה על סמך מחקר שמראה שיש הצלחה בטיפול כזה או אחר אשמח לחזור בי מדברי.

2.טפילים - ישנם סוגי טפילים שונים והטיפול צריך להיות מותאם. בדרך כלל תוכי שסובל מטפילים יגרד בכל גופו ולא באיזור ספציפי.
3. מחלה- כפי שכתבתי יש לשלול מחלת המקור והנוצות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”