ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

החתמת גוזל קוקטייל.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
matzas
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: אמיר

החתמת גוזל קוקטייל.

שליחה על ידי matzas »

הי,

יום חמישי שעבר בערב הוצאתי 2 גוזלים מההורים כאשר הם בני 21 יום לערך (3 שבועות).
20120507_073731.jpg
אני נותן להם לאכול 3 פעמים ביום, בוקר, צהרים וערב.
אני מנהל טבלת משקל, שוקל אותם לפני האוכל ואחרי האוכל ומוודא שהם במגמת עליה במשקל..

בקיצור יום חמישי עד שבת לא היתה לי בעיה להאכיל אותם, הייתי בבית.
אולם ביום ראשון התעכבתי בעבודה וחזרתי רק ב- 7 בערב, כלומר הם לא אכלו 12 שעות...

כשבאתי להאכיל אותם, "חטפתי" צעקות, והם בלעו את המזרק תוך פחות מ- 5 שניות.. (8 מ"ל).. והם אכלו שוב בשעה 24:30.
השאלה שלי היא:
האם ניתן להאכיל אותם אחרי 12 שעות? האם זה מזיק להם?
האם ניתן לתת / לשים לגוזלים בני 3 שבועות משהו בכלוב שהם יוכלו אולי לאכול לבד במידה ויהיו רעבים מידי???
כרגע מנקיפות מצפון שמתי להם בקופסא כלי עם קופתאות... שאולי, לא יודע יצליחו לאכול, למרות שהכופתאה מאוד קשה לפיצוח בשבילם....

אצל ההורים יש כרגע 2 גוזלים נוספים, ואני בטוח שאם אחזיר אותם להורים הם ימשיכו להאכיל אותם, אבל אני רוצה לנסות להחתים אותם....

תודה לעונים...
בברכה

אמיר
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: החתמת גוזל קוקטייל.

שליחה על ידי שירלי87 »

בגיל הזה הם צריכים 4 ארוחות
וגם אם הם היו בגיל של 3 ארוחות, זה ממש לא בסדר ש12 שעות הם לא מקבלים מזון - במיוחד אם זה עלול לקרות שוב ושוב

צריך להבין שההתפתחות של הגוזל תלויה במזון שלו, זה מה שבונה את האיברים ועוזר לגוף להתפתח
אם הגוזל לא מקבל מספיק מזון - נשאר רעב למשך תקופת זמן ארוכה - זה פוגע בהתפתחות שלו (וזה לא ממש נעים להיות רעב)

אי אפשר לשים להם שום דבר בכלוב שיהווה תחליף, גוזלים צריכים דייסה, כמו שאמרתי זה הכרחי להתפתחות שלהם

אגב לגבי מזון מוצק, בשלב הזה בערך מתחילים לחשוף את הגוזל למזון מוצק (כופתיות - יש לרסק לפרורים, או תערובת זרעים)
אבל גם אם הגוזל "מנשנש" זה ממש לא תחליף למנת דייסה
ולפחות מהניסיון שלי וגם ממאמרים שקראתי של מגדלים בחו"ל, גוזל שמקבל מספיק דייסה, ז"א לא מורידים לו "בכוח" את הארוחות
"בהתאם לגיל" אלא ממשיכים 3 ארוחות עד הגמילה,
אז גוזל כזה יתחיל לאכול מזון מוצק יותר מהר וייגמל מהר יותר, לעומת זאת גוזל שמורידים לו ארוחות יהיה הססן יותר לנסות מזון יבש
וייקח לו יותר זמן להיגמל (כלומר סביר שהוא ימשיך לבכות לדייסה הרבה אחרי הגמילה המאולצת)
בכל מקרה, אי אפשר לשים לו מזון מוצק ולקוות שהוא יאכל מזה, זה לא עובד ככה.. אסור להרעיב גוזל/למנוע ממנו דייסה בגיל הזה

עוד משהו, שמתי לב שיש להם דייסה יבשה(?) באזור הפנים, תיזהר שלא ייכנס לנחירים שלא ישאפו לריאות דייסה זה עלול להיות מסוכן

לדעתי אם אין זמן עדיף לא להחתים... תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גם 3 ארוחות לא מספיקות. הגוזלים שבתמונה יאכלו 4 ארוחות ללא בעייה לאחר ריקון הזפק. בכל מקרה זה לא בריא משתי סיבות. האחת זו הסיבה שהגוזלים מקבלים תזונה בכמות שאינה מספקת ומכאן זה יכול להשליך על ההתפתחות ועל מערכת החיסון. השנייה היא שהמזון מפעיל את שרירי הזפק וכשנוצר מצב בו הגוזלים ריקים שעות רבות (לאורך זמן ולא חד פעמי) שרירי הזפק לא מתפקדים כראוי.
אני בספק אם הם יתחילו לאכול לבד ואם הם יעשו זאת הם יאכלו מתוך מצוקה קשה.

יש לתת לגוזלים שבתמונה 4 ארוחות כאשר מחלקים את הארוחות לאורך היום כאשר העדיפות היא שהארוחות ינתנו על פי ריקון הזפק.כלומר אם התוכים צורכים יותר מזון והריקון מהיר יותר יש לספק להם יותר ארוחות.
סמל אישי של משתמש
matzas
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי matzas »

אוקי, תודה.

אל תכעסו עלי.... תמונה

מתי כן אפשר לעבור ל-3 ארוחות??
אם אני אחזיר להורים ואוציא אותם בעוד כשבועיים, האם יהיה ניתן להרגיל אותם, או שהם כבר יהיו פרא??

תודה.
בברכה

אמיר
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אף אחד לא כועס... קשה להעביר טון דיבור בכתב...
פשוט מנסים להסביר/להבהיר שזה לא מצב תקין...

אם תוציא אותם בעוד שבוע-שבועיים הם יכולים לאכול 3 ארוחות, אבל רוב הסיכויים שהם יפחדו (הם לא יזכרו שהאכלת אותם בעבר)
ויהיה קשה להרגיל אותם לאכול מהמזרק, צריך לקחת את זה בחשבון

את שני הגוזלים הראשונים שהחתמתי הוצאתי בגיל 24 ו- 26 יום אם אני זוכרת נכון, וביום הראשון האכלתי בערך 3ML כל שלוש שעות
כי הם פחדו ולא אכלו מהמזרק במהירות.. רק למחרת הם למדו לאכול כמו שצריך (עם הזזת הראש במהירות למעלה ולמטה)
ואכלו כמות גדולה יותר, והם התרגלו די מהר למגע, אבל יש כאלה שאצלהם הגוזלים פוחדים ולא אוכלים גם אחרי יומיים ושלושה ימים
(כנראה תלוי בגישה)
לכן תחשוב אם יהיה לך זמן להאכיל לפי השעות שיידרשו - בעיקר ביום יומיים הראשונים,
ואם תוכל לבלות איתם מספיק זמן ולהרגיל אותם למגע..

תמונה
סמל אישי של משתמש
matzas
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי matzas »

טוב, תודה.

עוד שאלה.....

אם אני יאכיל את הגוזלים בבוקר, אחזיר אותם להורים.
בערב אני יוציא אותם שוב, אני יאכיל כשצריך (לפי זפק) ולמחרת שוב אחזיר אותם להורים לאחר ארוחת הבוקר..

האם זה אפשרי, או שזה ישגע אותם או את ההורים או אותי???....
בברכה

אמיר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ישגע את כולם. אני אישית לא אוהב את ההתערבות בתוך תא ההטלה. או שלוקחים או שמשאירים. אני לא אוהב מאחר ואני בטוח שהמצב מלחיץ אץ האם. בכל פעם שהגוזלים חוזרים אליה לוקחים אותם מחדש.אני לא אוהב מאחר וגם הגוזלים בגיל הזה כבר מבינים ולא ניתן להם להתרגל למצב קבוע מה שמביא אותם לחוסר ביטחון ופחד. אם תשאל אותי לדעתי תחזיר להורים לעוד שבוע שבועיים. אכן צודקת שירלי שלעיתים קשה להאכיל בימים הראשונים אבל אם נניח תוציא בסוף שבוע יהיה לך זמן להאכיל ארוחות קטנות ולהרגיל אותם לאט לאט.
סמל אישי של משתמש
matzas
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי matzas »

אוקי, קיבלתי,

תודה לכולכם...
בברכה

אמיר