ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קרחות בכנפיים של נקבת קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: נתן

קרחות בכנפיים של נקבת קוקטייל

שליחה על ידי NATANCOHEN »

יש לי קוקטיילית בת 5 שנים ובזמן אחרון יש לה קרחות בכנפיים היא נפצעה באחת מהכנפיים (אין לי מושג ממה ולמה שראיתי את זה הפצע כבר לא דימם) ובכנף השנייה יש לה קרחת קטנה התחילו לצמוח לה נוצות בכנף הפצועה ובכנף השנייה היא תלשה את הנוצות שצמחו בכנף הפצועה ובכנף השנייה ממשיכות לגדול לה הנוצות החסרות בנתיים הפצע כבר החלים לגרמי אבל הקרחת נשארת תוך כמה זמן בערך יצמחו לה שם שוב נוצות חדשות???
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: קרחות בכנפיים של נקבת קוקטייל

שליחה על ידי שירלי87 »

אחרי שנוצה נשרה/נתלשה מהבסיס, אמורה לצמוח במקומה נוצה חדשה תוך חודש +-

לא הבנתי בדיוק מה קרה אצלה, מורטת? נפצעה? נשברה נוצת דם? ואיפה בדיוק בכנף...
בכל מקרה, תשים לב שהיא לא מורטת נוצות, אם היא מורטת יש בעיה
התנהגותית- שיעמום וכד', או רפואית - טפילים ועוד סיבות..
תזונה/מקלחות- גם להם יש השפעה על התוכי
צריך לאפשר לה להתקלח לפחות פעם בשבועיים, ולדאוג לתזונה טובה
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

היא נפצעה בכנף באיזור שבן הכנף לגב וזה גרם לקרחת הפצע עוד לא עבר והתחילו לצמוח לה שם נוצות חדשות כנראה גירד לה הפצע אז היא תלשה את הנוצות החדשות בכנף השנייה הקרחת קטנה מאוד ותמיד נמצאת שם שהיא בהחלפה כמו עכשיו לדוגמה והנוצות החדשות כבר התחילו לכסות אותה למרות זאת אני חושש שהיא מורטת משעמום בגלל שבזמן האחרון לה היה לי זמן לשחק איתה עכשיו יש לי זמן אני מחפש עכשיו זכר האכלת יד כדי שההחתמה שלה לא תהרס ויהיה לה עיסוק מעבר לזה עד לא מזמן היו לי עוד תוכים והיה לה עם מי לתקשר כרגע היא התוכי היחיד שלי
תמונה
סמל אישי של משתמש
matzas
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: אמיר

שליחה על ידי matzas »

אפשר תמונה של הקרחת / פצע??
בברכה

אמיר
NATANCOHEN
בקיעה
בקיעה

תמונהכמו שכבר כתבתי קודם הפצע החלים לגמרי נשארה רק קרחת יש לי חשש נוסף שאולי התוכית שלי היא תוצאה של חיבור בין אחים בגלל שאף פעם לא צומחות לה נוצות מתחת לכנפיים ואולי יש לה פגם גנטי מה שמחזק את הטענה שהיא אומנם קוקטילית פנינה אבל הצבע של הנקודות והגוף לא סטנדרטי ראיתי הרבה קוקטילים אף אחד מהם לא היה זהה לצבע שלה מצטער על הזמן שלקח לי להגיב הראוטר שלי החליט לעצמו לבצע איפוס
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לי נראה שכתוצאה מהפציעה היא מתעסקת עם האיזור. לא נראה לי שמדובר במריטה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”