ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הגיעה אלי נקבת ג'אקו בת כ3 שנים למטרת שיקום, צריך קצת המלצות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Silver10
ביצה
ביצה

הגיעה אלי נקבת ג'אקו בת כ3 שנים למטרת שיקום, צריך קצת המלצות

שליחה על ידי Silver10 »

שלום לכם, אני הפסקתי לגדל לפני כשנתיים וגם אז היו לי רק תוכים קטנים, ככה שידע בתוכים גדולים אין לי כל כך אבל תמיד אפשר לרכוש :)
הגיע אלי השבוע נקבת גא'קו כבת שלוש שנים שעברה טראומה כנראה, כשנתיים וחצי היא הייתה גרה אצל משפחה אחת ושם הכל היה תקין ואז העבירו אותה למשפחה אחרת ששם לא קיבלה את היחס הראוי ,הבעלים אומר שכמעט חצי שנה היא לא יצאה מהכלוב שלה (והוא לא גדול) - שם גם היו ילדים שכנראה לא יודעים לשחק עם תוכי ואני מאמין שהם רק פגעו בה, היא התחילה למרוט לעצמה את הנוצות והחלטתי לקחת אותה אלי ולעשות לה אצלי שיקום לפני שהמצב יתחיל להיות ממש גרוע, יש לי את הזמן לשחק איתה ולתת לה חום ואהבה ולכן אני חושב שאני יוכל להצליח ,
רציתי רק לשמוע ממכם טיפים והמלצות שירעננו את זכרוני לגבי הטיפול בה ובעיקר לגבי התזונה, אני מבין שהיא מאבדת סידן ורציתי לשמוע איזה המלצות יש לכם לגבי הטיפול בזה (תוספים מיוחדים?סבידות?אבן גיר?- מה לגביהם?).
לינקים למאמרי קריאה יתקבלו בברכה! תודה מראש וסליחה על החפירה, איציק.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: הגיעה אלי נקבת ג'אקו בת כ3 שנים למטרת שיקום, צריך קצת המ

שליחה על ידי שירלי87 »

כל הכבוד לך, אני בטוחה שרק המעבר אליך כבר יעשה לה טוב..

1. כלוב -
החלפת לה? לג'אקו מומלץ A19, אבל גם A11 יכול להתאים. עדיף כלוב גדול ככל הניתן, חדש/במצב חדיש ולא חלוד או צבוע.

2. תזונה -
למה היא מאבדת סידן? היא מטילה ביצים?
בכל מקרה, מקור מומלץ לסידן הוא סבידה (עצם דיונון) אפשר להשיג בחנויות חיות מסוימות. אם אין סבידה אפשר לשים אבן גיר.
סידן יש גם בשומשום, בקטניות, בירקות ופירות ירוקים.
כדאי להרגיל אותה בהדרגה לאכול כופתיות (אם היא לא אוכלת כבר), רצוי כופתיות רגילות ולא צבעוניות (ללא צבע מאכל).
כדאי להרגיל אותה לתוספות פרי ירק והשרייה. אם היא לא רגילה לאכול, ייתכן שבהתחלה היא תתעלם כשתגיש לה,
זה נורמלי, כל תוכי נרתע ממזון חדש ולא מוכר, אבל חשוב שתמשיך להציע לה. בהמשך היא תתרגל, תטעם ותאכל.
זה רק עניין של זמן.
מצרפת לך קישורים בנושא:
תפריט תזונה לתוכי
פירוט מרכיבי מזון
טבלת ערכים תזונתיים

3. מצרפת קישורים לגבי התנהגות-
העשרת חיי התוכי בשבי
בנייה עצמית - צעצועים וסטנדים
פירוש דפוסי התנהגות של התוכי
רעיונות תעסוקה לג'אקו מורט
שאלות נפוצות - בריאות, סכנות, אופי, מזון, כלובים, רבייה ועוד

היא חברותית אליך? או נרתעת ממגע/נושכת?
חשוב לתת לה זמן ולא לכפות עליה מגע או להלחיץ אותה. עם הזמן נבנה אמון.
כדי לחזק את הקשר אפשר להציע לה צ'ופרים, לדבר אליה הרבה ופשוט להיות סבלניים
בהצלחה תמונה
ערן עזרן
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי ערן עזרן »

מעשה מבורך
בהצלחה
Silver10
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Silver10 »

שירלי תודה רבה לך על העזרה, הג'אקואית דווקא לא כמו שחשבתי התחברה אלי מהר מאוד ונתנה לי ללטף אותה, עדיין יש לה פחדים מתנועות חדות והיא קצת חוששת שאני מכניס לה היד לכלוב כדי להוציא אותה, משום מה זה חוזר על עצמו והיא תמיד נרתעת כשבאים להוציא אותה אך אני מקווה להתגבר על הכל.
אגב רציתי לשאול האם זה בסדר לשים לה מראה בכלוב?

הוספתי תמונות שלה למעוניינים

http://www.siz.co.il/my/njmmmm2ydddy.jpg

http://www.siz.co.il/my/yjnfnci5myj2.jpg

http://www.siz.co.il/my/5dwndmijnmg3.jpg

שוב תודה ויום טוב, מקווה להמשיך לעדכן
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אפשר לשים מראה בכלוב, כל עוד זו מראה שמיועדת לתוכי (כלומר שיש לה מסגרת בצדדים ולא מהווה סכנה)

לא כדאי להוציא אותה מהכלוב "בכוח" - כלומר להכניס יד לתוך הכלוב ו"לרדוף אחריה" או לאלץ אותה לעלות.
עדיף לשים יד בכניסה לכלוב, ולקרוא לה או להציע צ'ופר כדי לדרבן אותה להגיע ולעלות על היד
או פשוט לפתוח את הכלוב ולחכות שהיא תצא לבד.
חשוב שהיא תרגיש שהכלוב זה מקום מוגן, בטוח, שהיא לא תהיה במתח או בהמשך תפתח פחד מהיד שלך "שרודפת אחריה" בכלוב.

היא ממש מתוקה.. מסכנונת קטנה.. מקווה שתעדכן
בהצלחה תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”