ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קבלת עצה בנושא (אי) התרבות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
תוכיהו
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים ומרכז
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

קבלת עצה בנושא (אי) התרבות

שליחה על ידי תוכיהו »

יש לי 16 ציפורי אהבה, רובן מחולקות לזוגות.
שני זוגות, הוותיקים ביותר אצלי, מתרבים כל הזמן.
אצל חלק משאר הזוגות יש התחלה של קינון (איסוף חומרי קינון וכד') אבל אין המשך.
האם זה טיבעי? האם העובדה שיש שני זוגות "מובילים" גורמת לשאר לא להתרבות?
האם ניתן לעשות משהו לשיפור המצב?
אשמח לכל עצה. שימו לב, אין באפשרותי לבודד חלק מהלהקה לכלוב אחר!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קבלת עצה בנושא (אי) התרבות

שליחה על ידי eli_lea »

תוכים ישאפו להתרבות אם בלהקה ואם בכלובי רבייה נפרדים. אין קשר לכך שישנו זוג או שני זוגות מתרבים.
אם שאר הזוגות בוגרים אבל בכל זאת לא מתרבים צריך לבדוק את הנושאים הבאים:
1. שהכלוב מרווח במידה מספקת, כלוב קטן מידי או צפוף יכול ליצור מצב בו הזוגות הדומיננטים יתרבו והשאר לא יתרבו. במקרים כאלה אפשר לראות שיש מתיחות בין הזוגות המתרבים לזוגות שלא מתרבים.
2. לבדוק את נושא התזונה. בכלובי רבייה קל לפספס מקרים בהם זוגות דומיננטים לא יאפשרו בחלק ניכר מהיום גישה למזון. לכן יש למקם מספר כלי אוכל ומים באיזורים שונים בכלוב. לבדוק האם התזונה מלאה ואין חוסרים. חוסר במזון יכול לערער את ביטחונם של ההורים בנוגע לתזונת הגוזלים.
3.לבדוק את מיקום התאים. האם המיקום משפיע על הרבייה, האם תאי ההטלה מספיקים מבחינת כמות והאם ממוקמים באיזור בו אין הפרעה לזוגות אחרים שמקננים או מתכוונים לקנן.
4.לבדוק האם אין הפרעות. מזיקים למינהם יכולים בהחלט לגרום לבעייה רצינית עד כדי שחיית הריבוי או הפסקתו מצד אחד ומצד שני אף עזיבת הביצים/גוזלים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”