ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכונים לא עובדים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ddolev
ביצה
ביצה

תוכונים לא עובדים

שליחה על ידי ddolev »

רקע:

לפני 5 חודש +- קניתי 4 זוגות תוכונים 2 מכפאר קאסם 2 ממגדל בשם חי ששוכן במושב פתחיה.

בניתי להם כלוב תעופה 1X2X1

אחרי כמה ימים התברר שהתוכים שקניתי מחי היו חולים (חבר שלי גם קנה ממנו כמה ימים אחרי והתגלתה אותה מחלה)

2 מתו ממנה ואז התחלתי להביא להם אנטיביוטיקה.

לתוכית אחת נהיה גוש צואה גדול בביב ושחררתי אותה.

כל זה קרה לפני חודשיים לערך.

המשכתי עם האנטיביוטיקה למשך כשבוע והפסקתי.

כרגע הם נראים מעולה וקופצים וזזים ואפשר לומר שהם קצת גדלו מבחינה גופנית.

יש 2 זוגות שמתנשקים מדי פעם ומדי פעם הזכר מציק לה והיא נותת לו איזה תקיפה קטנה, ועוד זכר אחד שממלא תנוף.

יש בתא 4 תאי רבייה, הגג של הכלוב הוא מפח והם נמצאים כל הזמן בשמש אז עד שאני יסדר להם צילייה שמתי להם פלסטיק חלול שיקרר ויעשה טיפה צל על הגג ומסביב קצת קרטון.

עכשיו לעניין:

כבר עברו חודשיים מאז המלחמה במחלה סדרתי להם צל אבן גיר וסבידה בכלוב.

את המים מחליפים כמעט כל יום (אני בבסיס סגור אז ההורים מטפלים בעניין התזונה)

הם אוכלים תערובת של תוכונים וכשאני בבית אז אני מפרגן פה ביצה שם גזר מלפפון עגבניה פלפל לפעמים..

הם כבר בוגרים גם מבחינת הפסים על המצח גם מבחינה שלזכרים יש דונגית כחולה סגולה כבר ולנקבות חום קהה.

איך זה הגיוני שאף פעם לא יצא לי מהם ביצה אחת אפילו?

מה עוד יכול להיות הבעיה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכונים לא עובדים

שליחה על ידי eli_lea »

תוכונים יתרבו ללא בעייה אך כמו כל תוכי הם זקוקים לתזונה טובה ותנאי מחייה טובים.
חום יתר וחשיפה לשמש יתר על המידה יכולים לגרום לתוכים לא להתרבות. חובה לדאוג שחלק מהכלוב יהיה מוצל בצורה טובה.
יש למקם את בתי ההטלה בחלק המוצל.
תזונה לא מלאה גם היא יכולה להיות סיבה. תוכים שניזונים מתערובת כבסיס חייבים לקבל כל יום גם תוספות. ירק,פרי,השרייה/הנבטה ומזון ביצים.
חשוב שהתערובת תכיל מגוון זרעים ותהיה איכותית.
תוכים לאחר מחלה וקבלת אנטיביוטיקה חייבים לקבל תוספת ויטמינים. האנטיביוטיקה אומנם הורגת חיידים רעים אבל גם פוגעת בחיידקים טובים ומחלישה את מערכת החיסון. לכן אני ממליץ להוסיף לפחות מזון ביצים באופן קבוע (לא ביצה) ואת הביצה להפסיק לתת מאחר והביצה עלולה לתפוס חיידקים ופטריות אם לא מוציאים ומנקים בזמן.כ"נל לגבי העגבנייה. עגבנייה הינה חומצתית ועדיף להימנע מלתת או לתת אותה אדומה ובשלה בכמות מאוד קטנה.
בקישור הבא יש פירוט מרכיבי מזון שמותר לתת:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
ddolev
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ddolev »

איזה ירקות להביא בתור ויטמינים?
ומה נותן המזון ביצים הזה?
כי גם בגלל שההורים שלי מטפלים בהם כשאני לא נמצא אז אני לא רוצה להעיק עליהם..
וגם בגלל שיש לי קרובי משפחה שיש להם גם תוכונים והם אומרים שהם מאכילים רק בתערובת שלהם וזהו הכל טוב ויפה והם משריצים לא מטילים..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול לתת את כל סוגי הירקות המותרים.

מזון הביצים מכיל ויטמינים ומינרלים שנועדו להשלים חוסרים מצד אחד, מצד שני מזון ביצים עוזר להורים להאכלת הגוזלים במזון רך שעוזר להתפתחותם התקינה.

הסיפור עם קרובי המשפחה שלך מזכיר לי שכן שהיה לי שהחליט שאין צורך לטפל ברכב ולהחליף שמנים כי הוא נוסע מצויין. הוא אכן נסע תקופה לא קצרה ככה. להחליף מנוע זה אומנם יקר אבל אפשרי. כשמדובר בבעלי חיים זה קצת יותר מסובך.

אני מאמין שהטיפול מעיק על ההורים ואולי דווקא בגלל זה כדאי לתת מזון יבש .
אם תתן תערובת זרעים עשירה, מזון ביצים מוכן, אולי גם כשאתה חוזר מהבסיס תכין השרייה ותכין במנות יהיה להורים יותר קל. בכל מקרה תוכים צריכים וזקוקים לטיפול ולתזונה טובה ומלאה ללא קשר להטלות.

ההתנהגות של הזוג זו התנהגות אופיינית לחיזור בין התוכים. בדרך כלל אפשר לראות שהנקבה דוחה את הזכר אבל בסופו של דבר היא מתרצה והריבוי מגיע. בגידול תוכים לריבוי צריך הרבה סבלנות. לעיתים זה קורה מהר ולעיתים אורך זמן רב. פשוט להיות סבלנים ולתת לטבע לעשות את שלו.
ddolev
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ddolev »

כן אבל אמרו לי כל מני דברים כמו למשל שבגלל שמת לי תוכי בתוך הכלוב אז זה גרם לטראומה ובגלל זה הם לא מביאים..
או שהם מחכים תוכים אחרים..
בקשר לירקות אני כל פעם חותך קטן ושם להם על צלחת בתחתית אבל הם לא נוגעים בזה אולי ממש טיפה..
כך גם לגבי תערובת ההשריה..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מוות בכלוב לא גורם לטראומה ולא יכול להוות סיבה לבני זוג מחוברים לא להטיל ולהתרבות.
מחלה או בעייה בריאותית אחרת (גם חוסר תזונה) יכולים להביא לכך שהתוכים לא יתרבו.
תנאי מחייה לקויים והפרעות יכולים להביא לכך שזוג ירגיש חוסר ביטחון ולא יתרבה.
לגבי המזון. ידוע שתוכים מאוד בררנים ולכן לא צריך להתייאש. שים להם מגוון מזונות בכמויות קטנות ולבסוף תראה תוצאות.
אתה מציין שהתוכים תחת גג פח בשמש. אתה חייב באופן בהול לדאוג לכך שהמקום יהיה מוצל בחלקו בכל שעות היום.
ddolev
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ddolev »

ציינתי שכיסיתי בינתיים 3/4 כלוב עם פלסטיק אוורירי ומסביב עם קרטון עד שההזמנה של הצלייה תהיה מוכנה לפי המידות..
יש מצב שהמחלה עדיין קיימת בכלוב?
התוכים נראים מעולה פעילים והכל..
חי הזה שקניתי ממנו למרות שרואים אצלו שהתוכים חולים עדיין יש לו ביצים וגוזלים ככה שקשה לי להאמין שזו באמת הסיבה..
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין קשר ישיר בין מחלה לכך שיש ריבוי אם כי בסוגים שונים של מחלות יש השפעה.
גם אם לא רואים על התוכי עדיין הוא יכול להיות נשא. בתוכים בוגרים מערכת החיסון טובה יותר ולכן המחלה לא מתפרצת ולא נראית. לרוב מחלה תתפרץ אצל תוכי בוגר כאשר יש כשל במערכת החיסונית וזה יכול להיגרם ממגוון סיבות כמו תזונה לקוייה , תנאי ממשק גרועים ובמיוחד מסטרס. בגידול תוכים צריך הרבה סבלנות ואורך רוח. לפעמים זה קשה אבל כשזה קורה התהליך מפצה על ההמתנה הארוכה.
כמגדל אתה צריך לשאוף לתת לתוכים שברשותך את הטוב ביותר מבחינת תנאי מחייה. אם אתה עושה זאת הריבוי יגיע ללא ספק.
ההבדל בין תוכי שמקבל תנאי מחייה הולמים לתוכים שתנאי המחייה שלהם ירודים לא מתבטא בכמות גוזלים ברגע נתון. לאורך זמן התוכים שברשותך יביאו גוזלים בריאים יותר ואריכות חייהם תהיה פי כמה ממגדל שמזניח ולא מטפל כראוי.
ddolev
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ddolev »

הבנתי אותך.
הוספתי להם תירס שקטפתי.. העניין שהתירס הוא של בהמות.. זה לא מתאים לתוכים? הוא פשוט יותר קשה..
ושמתי להם גם תערובת השריה מונבטת כמות שתספיק להם לאיזה יומיים לפחות אני מאמין..

ולפי מה שאני מבין ממך יש מצב שהם לא החלימו לחלוטין? אלא פשוט לא מראים את זה?
אם כן אז נראה לי ששוה לי יותר לתרום את מה שיש לי ולהביא גוזלים צעירים וחדשים לא כך?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

ישנם סוגי תירס קשים יותר וקשים פחות. תנסה להשתמש במרכיבים אחרים שאולי יש לכם בבית. תקרא בקישור הבא מה מכילה תערובת השרייה ותבדוק אם לפחות חלק מהמרכיבים זמינים לך:
http://www.tukishops.com/%D7%AA%D7%A2%D ... D7%92.html

לגבי בריאות התוכים. קשה לקבוע ואם התוכים אינם מראים סימני מחלה יתכן שהתגברו עליה. כדי לדעת בוודאות יש לקחת תוכי לבדיקה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”