ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקטייל חדש

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Jimmie
ביצה
ביצה

קוקטייל חדש

שליחה על ידי Jimmie »

שלום לכולם, אני חדשה בפורום הזה.
לפני כשלושה שבועות הבאתי קוקטייל הבייתה.
לא קניתי אותו ממגדל או מחנות פשוט הבאתי אותו מגן ילדים ששם הוא
היה מאוד מסכן! הוא היה כל היום וכל הלילה בחוץ לא היה לו מחסה ולעיתים קרובות
מאוד גם לא אוכל ולא שתייה. הילדים כמובן לא התייחסו אליו בעדינות והוא הגיע אליי מפוחד מאוד.
אחרי שלושה שבועות אצלי המצב שלו טוב יותר אבל עדיין לא אידאלי.
הוא לא מוכן לצאת מהכלוב אליי ליד ולא מוכן שיגעו בו. זה מקשה עליי מאוד לנקות
לו את הכלוב ולטפל בו והוא נושך אם מנסים לגעת בו.
ברור לי שזה נורמלי למה שהוא עבר אבל השאלה שלי היא איך לשנות את ההתנהגות הזו ואיזה כלוב כדאי לי לקנות לו.
תודה לעונים שבת שלום!
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: קוקטייל חדש

שליחה על ידי שירלי87 »

שלום לך, לגבי כלוב - כמה שיותר גדול יותר טוב
תקני את הכלוב הכי גדול שאת יכולה לספק לו

שני כלובים לדוגמה:
http://www.tukishops.com/TI-1901.html
http://www.tukishops.com/vmchk/%D7%9B%D ... -9831.html

יכול להיות שהקוקטייל פוחד בגלל המקום שהוא היה בו,
יכול להיות שהקוקטייל הוא "פרא", כלומר לא הרגילו אותו לבני אדם מגיל צעיר ולכן הוא מפוחד.
אם זה המצב, ייתכן שהוא לא יהיה חברותי בכלל, ו/או שהוא לא יהיה מוכן שיגעו בו או לעלות על היד

מה שאני מציעה בינתיים זה לספק כלוב מתאים, עדיף כלוב עם מגירה למטה (כמו בקישורים שהבאתי לך)
ככה יהיה קל לשלוף את המגירה ולנקות, ולא יהיה צורך להוציא אותו או להכניס ידיים לכלוב כדי לנקות את התחתית.

תשימי אותו בסלון או בפינה שבה הוא רואה אותך/אתכם רוב הזמן. תדברי אליו הרבה. תנסי להציע צ'ופרים מבעד לסורגים.
כלומר תחזיקי צמוד לרשת חתיכת של שקד או אגוז מלך/פקאן/קשיו או גרעין חמניה (טבעי בלבד, אסור לתת קלוי/עם מלח)
ותחכי שהוא יתקרב ביוזמתו לאכול. תמשיכי להציע מדי יום. אולי בהתחלה הוא יתעלם ויפחד, אבל ככל שתמשיכי ותתמידי
יש יותר סיכוי שהסקרנות תגבור על הפחד והוא יתקרב ויאכל מהיד שלך. אחרי שהוא אוכל מהיד שלך מבעד לסורגים בלי בעיה,
כלומר לא פוחד להתקרב לאכול מהיד שלך, אפשר לפתוח את דלת הכלוב ולהחזיק צ'ופר בכניסה ולחכות שיבוא לאכול ישירות מהיד
ולא מבעד לסורגים. תתני לו זמן אם הוא פוחד.
אחרי שהוא אוכל מהיד אפשר להתחיל לנסות לגרום לו לעלות ליד - להחזיק צ'ופר בכניסה לכלוב ולשים את היד השנייה לפני הצ'ופר
כך שהוא יאלץ לעלות ליד כדי להגיע לצ'ופר. כשהוא יעלה, לתת צ'ופר ולתת לו לחזור לכלוב למקום הבטוח שלו.

זה תהליך, זה ייקח חודשים אם בכלל, וצריך הרבה סבלנות והתמדה.
בשום אופן לא להכניס ידיים לכלוב, לא לתפוס אותו, לא לנסות ללטף או להרים אותו.
התוכי עבר טראומה, אם הוא "פרא" אז על אחת כמה וכמה... הוא לא יודע שהוא יכול לסמוך עלייך ואת צריכה להוכיח לו ולזכות באמונו.

אני מצרפת לך כמה קישורים שמומלץ לקרוא:
פירוש דפוסי התנהגות של התוכי
תזונה 1
תזונה 2
מקלחות
העשרת הסביבה
Jimmie
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Jimmie »

כשהוא יוצא סוף סוף מהכלוב (פעם לקח לו יום שלם) הוא עולה על ידיים ועל הכתף בלי בעיות(אבל מחלק נגיסות פה ושם)
הוא אוכל כשהוא בחוץ מהיד שלי אבל הוא לא מוכן לצאת מהכלוב ליד.
ניסיתי היום להחזיק אוכל ביד בכניסה לכלוב הוא מתעלם וכמעט נשרה לי היד!
והכי מצחיק זה שהוא כבר בחוף ועומד על היד שלי ולא מוכן שאני אלטף אותו
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שום דבר ממה שאת אומרת לא מפתיע. על אחת כמה וכמה כשמדובר בתוכי שחי בתנאים לא ראויים והיה נתון למצבי לחץ.
התוכי אצלך ממש מעט זמן וההתנהגות טבעית אפילו לתוכי מוחתם שעובר לבית חדש.
אם יש לך רצון וסבלנות (את תצטרכי הרבה) אני מאמין שהתוכי ילמד לבטוח בך. זה לא אומר שהוא יתכרבל עלייך (מה שגם יתכן) אבל בהחלט תוכלי ליצור עימו קשר ולגרום לו להפסיק לנשוך.
בגידול תוכים מילת המפתח היא סבלנות. אי אפשר לדחוק בחיה הזאת להאמין בנו. צריך לזכור שלא מדובר בכלב או חתול שהם חיות טורפות אלא מדובר בחייה נטרפת עם אינסטינקטים וחושים מאוד חדים. חיה שערה לסכנה באופן תמידי ולכן גם לא מתמסרת בקלות למי שאינו בוטחת בו. דווקא בגלל שהיא מאוד פגיעה.
תני לה את הזמן, אין צורך להחזיק את היד שעה ובטח לא עד שתנשור או שתקבלי נמק תמונה תנסי להגיש לה צ'ופר ואם אינה מעוניינת הניחי לה. נסי במועד מאוחר יותר שוב וכך הלאה. אל תהיי אובססיבית ואל תכפי עליה מגע כשאינה מעוניינת. בעצם את מכבדת את רצונה וקונה את אמונה בדרך זו. הכל צריך להיעשות בהדרגה ועל פי קצב ההתקדמות של התוכי.
Jimmie
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Jimmie »

תודה רבה על התשובות המושקעות .
אני באמת לא כופה עליו כלום הכלוב שלו כל היום פתוח וכשהוא רוצה הוא יוצא
אבל זה קורב לעיתים נדירות ולמזלו ולמזלי יש לי הרבה סבלנות אליו אז אני מאמינה
שיהיה בסדר בסוף...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גם אני, נשמח לעידכונים מידי פעם גם אם את רואה התקדמות וגם אם לא.

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”