ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גזירת נוצות התעופה.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
uf527
בקיעה
בקיעה

גזירת נוצות התעופה.

שליחה על ידי uf527 »

לתוכי שלי גדלו נוצות התעופה ברמה שהוא יכול לעוף ממקום למקום בלי בעיה.מלמעלה למטה,מלמטה למעלה...

החלטתי לגזור לו את נוצות התעופה.

עכשיו הבנתי שאת 2 הנוצות הראשיות(הכי רחוקות מהגוף) אסור לגזור וגוזרים מהנוצות הרחוקות יותר עד שמגיעים לקרובות(3 ו4, 5 ו6...)וגוזרים 2 2 עד שרואים שהוא עף לרצפה ונוחת בצורה טובה?

אם אפשר לראות תרשים של מאיפה מתחילים לגזור וכמה?

תודה!
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: גזירת נוצות התעופה.

שליחה על ידי שירלי87 »

בטח שמותר לגזור אותן. יש כאלה שמשאירים ליופי, אבל אפשר לגזור.
וכשמדובר בתוכים קטנים (תוכונים, קוקטיילים) רצוי מאוד לגזור, אחרת זה משאיר לתוכי יכולת תעופה מסוימת.

גוזרים 6 מכל צד, מניחים את התוכי על הרצפה ליד הכלוב (או ליד כסא או מיטה - מקום שהוא הצליח לעוף אליו מהרצפה)
ורואים אם הוא מצליח לעוף לגובה הזה. אם כן, גוזרים עוד נוצה 1 מכל צד ובודקים שוב.

אפשר מצד שני לשים את התוכי על הכלוב או מקום בגובה דומה, ולחכות שיעוף ולראות איך הוא נוחת, אבל זה עלול להיות מסוכן
כי אם גזרת יותר מדי, הוא עלול להתרסק לרצפה ולהיפצע מהנפילה
אז עדיף לעשות את זה מעל המיטה או לפרוס שטיח עבה או משהו כזה לרכך את הנפילה. ולא לשים אותו במקום גבוה מדי.
עוד בעיה, התוכי עלול לנחות במכוון וככה לא תדע אם באמת אין לו יכולת לעוף או שהוא נחת
לכן אני מעדיפה לשים על הרצפה ולראות אם הוא מצליח להתרומם. זה גם לא מסוכן כי הנפילה/נחיתה תהיה קטנה.

תגזור את נוצות 10 עד 5 (כולל 5) לפי התרשים במאמר הבא:
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html

* ולא לשכוח לבדוק שאין נוצות דם
מזיזים את הנוצות המכסות בחלק הפנימי של הכנף ובודקים את הקולמוסים.
לבן - אפשר לגזור. כחול/סגול/כהה - יש זרימת דם, אסור לגזור

תמונה
uf527
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי uf527 »

2 הנוצות הראשונות זה הנוצות האלה שיוצאות מחוץ לגוף נכון?שגורמות לכנף להיות יותר ארוכה?

הנצות שמכוסות בקולמוס כהה זה הנוצות המשניות נכון?

אז כאילו שאני עושה את ה"ניסוי" להוריד את הכלוב לרצפה?

רשום שם "יש לחתוך את הנוצות מתחת לנוצות העיקריים".

לא הבנתי...הם התכוונו לחתוך את כל הנוצה כולל החלק הלבן כדי שזה לא יציק לו?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

כן, הנוצות הראשונות הן הארוכות ביותר.
7399 כתב: הנצות שמכוסות בקולמוס כהה זה הנוצות המשניות נכון?
הקולמוס זה החלק הקשיח במרכז כל נוצה, שנראה כמו קש כזה. קולמוס כהה = יש זרימת דם, אסור לגזור.
(מאמר: מבנה הנוצה )

כן, כשאתה מנסה תוריד את הכלוב לרצפה. או שתשים אותו על הרצפה ליד הכלוב ותראה אם הוא מצליח לעוף לכלוב.

7399 כתב: רשום שם "יש לחתוך את הנוצות מתחת לנוצות העיקריים".
לא הבנתי...הם התכוונו לחתוך את כל הנוצה כולל החלק הלבן כדי שזה לא יציק לו?
בשרטוט במאמר, רואים את הכנף מהצד החיצוני - כלומר מבט מלמעלה על הכנף כשהיא פרושה, ולא מבט מלמטה.
בתמונה ששמתי רואים את הכנף מהצד הפנימי, כלומר מבט מלמטה.

עכשיו, בשרטוט, אתה רואה שיש קווים באדום, הם נמצאים צמוד לנוצות הקצרות יותר (הנוצות העיקריים)
צריך לגזור לפי הקו הזה, צמוד לקצה/"סוף" של הנוצות העיקריים, כדי שלא ישארו נוצות תעופה בולטות.

חשוב כמובן לפני כן להסתכל על הצד הפנימי של הכנף, להזיז את הנוצות המכסות (הקצרות) ולבדוק כל קולמוס, לוודא שהוא לבן
ושאפשר לגזור.

אפשר גם לגזור ישירות מהקולמוס (מהחלק הלבן) כמו בתמונה שצירפתי. מזיזים את הנוצות המכסות, וגוזרים כל נוצה בנפרד
מתחילים מהקיצונית ביותר כמובן (נוצה מספר 10). צריך להיזהר לא לגזור קרוב מדי לעור.
אם גוזרים מהקולמוס עדיף להשתמש בקוטם כזה: תמונה , ולא במספריים, כי זה יותר נוח לדעתי.
uf527
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי uf527 »

אפשר להתחיל לגזור מנוצה 8 נכון?(ליופי)

אם אני אגזור רק את הנוצה האפורה ללא הקולמוס זה יציק לו והוא ינסה להוציא את או שאם אני גוזר להוציא כבר את כל החלק של הקולמוס.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אפשר, אבל לא כדאי, כשהתוכי מנופף בכנפיים סביר שהנוצות ייפגעו ויישברו/יפלו..
וגם לפעמים זה משאיר לתוכי קצת יכולת תעופה, וזה אומר שאולי תצטרך לגזור יותר נוצות לעומק.
במקום 10 עד 5, תגזור 8 עד 3, ואולי אפילו עד 2 או 1 אם עד 3 זה לא יספיק (בתוכים קטנים בד"כ)
וכשישברו/יפלו נוצות 10 ו-9 פתאום תגלה שהוא גזור יותר מדי והוא לא יוכל לנחות בצורה נכונה

החלטה שלך תמונה

אם תגזור ישר, אין סיבה שזה יפריע לו. רק כשגוזרים עקום או משאירים נוצות ארוכות מדי (ובולטות) זה עלול להפריע.
uf527
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי uf527 »

או-קיי הבנתי שגם אם משאירים נוצה אחת(את נוצה מס' 10) זה ייראה כמו שמשאירים את נוצה 10 ו9 ככה שזה לא משנה אם נשאיר או נגזור את נוצה 9.

החלטתי להשאיר את נוצה 10 ולגזור את נוצות 9-4 ככה שגם אם נוצה 10 תיפול\תישבר זה לא יהיה כל כך נורא...

שירלי תודה על העזרה!
uf527
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי uf527 »

שירלי הקולמוסים של הקוקטייל שלי הם יותר אפור בהיר כזה...אפשר לגזור?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול לצלם קולמוס אחד? אתה יכול להשוות את הצבע לנוצה שכבר צמחה במלואה. לראות האם אותו צבע יש לנוצה שצמחה כבר ולא גדלה יותר כמו נוצת התעופה הארוכה שיש בקצה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”