ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אקלקטוס - נשירת נוצות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
עומרי
בקיעה
בקיעה

אקלקטוס - נשירת נוצות

שליחה על ידי עומרי »

ביום שישי ה-30.8.12 קניתי מחוות תוכים אקלקטוס זכר המוכר אמר לי שהוא בין ארבעה חודשים לבין חצי שנה התוכי ממש נחמד וחמוד אבל היום שמתי לב שחסרות לו כמה נוצות מתחת לכנפיים ושיש נוצות בתחתית הכלוב האם זהו דיכאון או החלפת נוצות כי ראיתי שיש לו מחת לכנפיים נוצות אפורות רכות ולא מסודרות
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: אקלקטוס - נשירת נוצות

שליחה על ידי שירלי87 »

איך בחווה לא ידעו מה הגיל המדויק? תמונה
גם אם קנית אותו בגיל חצי שנה, גיל 7 חודשים נשמע לי מוקדם בשביל חילוף, אבל יכול להיות..
יכול להיות גם שהוא היה בוגר יותר כשקנית אותו.

כל עוד אין קרחות, ואין נוצות שבורות/מושחתות/הרוסות/מכורסמות, סביר להניח שמדובר בחילוף נוצות רגיל
אצל אקלקטוסים צומחות נוצות אפורות, ורק לאחר מכן הנוצה מקבלת את הצבע (ירוק/אדום.. תלוי במין התוכי)
אם הנוצות מבולגנות, או שאתה רואה שהתוכי מורט או פוגם בנוצות, כנראה יש בעיה כלשהי בריאותית או פסיכולוגית

עומרי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עומרי »

כשהיום היתקשרתי לחווה הסברתי לו את המצב ואמרתי לו שיש את זה אך ורק מחת לכנפיים ושמתחת לכנפיים כל הנוצות האפורות חלקות ירדו ועכשיו יש נוצות פלומתיות אז הוא אמר לי שאם היה לו דיכאון זה היה מתחיל בזה שהוא היה צועק (שהוא לא עושה את זה) והוא היה תולש בעיקר מהבטן (שגם זאת הוא לא עושה)
האם הוא צודק?
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לא. תוכי יכול להתחיל למרוט גם מאזור אחר, תלוי בסיבה למריטה.. והוא יכול להתחיל למרוט גם בלי לצעוק לפני כן

אולי תעלה תמונה שנראה בדיוק?
עומרי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עומרי »

אני כבר מעלה תמונה אך האם זה נכון שאצל אקלקטוסים הנשירה גדולה כל כך?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא הבנתי את השאלה, אם אתה מתכוון שאקלקטוס משיר יותר נוצות מתוכי אחר בגודלו אז לא. אין הבדלים.
הכי טוב שתעלה תמונה כדי שנבין במה מדובר.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”