ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה לגבי הטלת הביצים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
avilevy
בקיעה
בקיעה

שאלה לגבי הטלת הביצים

שליחה על ידי avilevy »

היי האנגלים שלי היזדווגו לפני 10 ימים בפעם הראשונה ומאז עד עכשו היו עוד שני זיווגים
אחרי כמה ימים מהזיווג הראשון צריכה לבוא ההטלה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלה לגבי הטלת הביצים

שליחה על ידי eli_lea »

אמורים להטיל בשבוע הקרוב במידה והנקבה מוכנה. האם הנקבה מבלה בתא ההטלה?
avilevy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי avilevy »

בימים הראשונים לפני הזיווג ראיתי שהיא נכנסת ויוצאת הרבה יותר מהרגיל
אבל ב 3 עד 4 ימים אחרונים היא לא מבלה שם בכלל היא ניגשת לתא מכניסה את הראש וזהו
מה שכן יש הבדל משמעותי ביין הזכר לנקבה פתאום ניראה שהבטן התחתונה נפוחה יותר מה שעושה אותה ליותר שמנה מהזכר...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תשתדל לא להפריע ולא לפתוח את תא ההטלה, הפרעות מיותרות יכולות לגרום לכך שהנקבה תחשוש להיכנס לתא ההטלה.
במקביל תדאג להעשיר את התזונה בירק,פרי,השרייה,מזון ביצים וסידן.
avilevy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי avilevy »

היי תודה על העזרה עד עכשו
יש מצב שהזיווג לא נתפס אם היא לא הטילה עד עכשוו ?
כי היא פשוט לא נכנסת לתא ההטלה יותר אני לא מפריע להפ בכלל חוץ מאוכל
זה מוזר כי היא פשוט עומדת מולו או על המעקה של התא כמעט כול היום חוץ מהזמן שהיא אוכלת ושותה
עד עכשו עברו 15 ימים מיום הזיווג
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין קשר בין ההטלה של הביצה לבין הפריית הנקבה על ידי הזכר. הנקבה תטיל את הביצה גם אם הזכר לא הפרה אותה.
תהליך התהוות הביצה אינו מצריך הפרייה מצד הזכר.
זיווגים בין זכר ונקבה לעיתים מתבצעים לחיזוק הקשר אם כי לרוב מדובר בתהליך ריבוי טבעי שבעקבותיו הנקבה מטילה.
ראיתי כבר הרבה זיווגים שלאחריהם לא הייתה הטלה של ביצים.
כשהנקבה תהיה מוכנה היא תטיל. פשוט תהיה סבלני ותמעט בהפרעות ככל שניתן.
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

אתה ממש כמו החבר שקנה ממני 8 זוגות פינקים ומצפה מהן ישר להתחיל להתרבות וכל הזמן מנג'ס לי נו מתי נו מתי
אבל הוא לא מבין שגם אצלי 18 זוגות שמקבלים את הטוב ביותר מסרבים להתרבות כבר מעל שלושה חודשים אז מה
לעשות ? להעיף אותן לזרוק אותן למכור אותן ? זה הכי קל.ואולי פשוט חם להן ועדיין התקופה קשה להן והן לא מטילות
אז אני מסביר לו >>סבלנות מילת מפתח לכל דבר וגם לך אני אומר תן לטבע לעשות את שלו בסוף תהיה מרוצה מהם ...תמונה
avilevy
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי avilevy »

חחח בסדר בסדר בסך הכול קצת דאגתי מצידי שלא תטיל רק שלא תמות לי הנקבה מאיזה ביצה כלואה....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

השאלה שלך לגיטימית בהחלט ואני מבין את הרצון לדעת ללמוד להבין ואת הציפייה להטלות. אין בושה בכך להיפך.
אני זוכר את עצמי מאז היותי ילד כמה הייתי מחכה להטלה ולביצה שתגיע כבר, ולאחר מכן סופר את הימים ומצפה בכיליון עיניים לשמוע ציוצים, ואז עוקב בדריכות בציפייה לראות את התוכון מציץ מהתא. חלק ניכר מגידול תוכים כרוך בציפייה לבאות ומצריך סבלנות ...אבל להגיד "תמתין בסבלנות" זה קל למי שלא ממתין. כשאני ממליץ להמתין בסבלנות תאמין לי שאני יודע שזה לא קל, אבל אין שום כלי שיכול לזרז את התהליך הטבעי וזה מה שנותר.
בכל מקרה, אליאב, אם החבר שלך מתכוון לזרוק את הציפורים בגלל שהם עדיין לא מתרבים ולאחר שלושה חודשים הוא לא נחשב בעיני ממש מגדל. מגדל טוב יודע להמתין בסבלנות, יודע להכין את הציפורים שלו לקראת הבאות, כך שבבוא הזמן הם יהיו מוכנים פיזית בריאותית להטיל ולגדל גוזלים בריאים.
סמל אישי של משתמש
aliav56
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי aliav56 »

אותו מגדל המדובר מגדל כנריות כבר זמן רב ואני הכנסתי לו בראש שיש גם ציפורים אחרות כגון
תוכים יפים ומעניינים סוגי פינקים יפים ומעניינים ורציתי שהוא יצא מההיתמקדות שלו על כנריות
ויתחיל עוד משהו חדש שיעשה לו מעניין אז הוא קנה ממני כמות פינקים והחברה מסרבים להתרבות
אבל זאת בעיה שיש להרבה מגדלים ולא רק לאליאב או ליוסי אז אנו ממתינים בסבלנות למרות שקשה ...
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”