ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תזונת אקלקטוס

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
עומרי
בקיעה
בקיעה

תזונת אקלקטוס

שליחה על ידי עומרי »

בתאריך ה-31.8.12 קניתי אקלקטוס ואחרי שבוע קניתי לו כלוב A11 ענק וקניתי לו כופתיות עגולות בצבע חום והוא לא נוגע בזה שאמרתי את זה למוכר הוא לא האמין כלל מה עושים?
בנוסף לכך אני קונה עוד חודש גוזל של קקדו טריטון בן חודש האם אני יכול לשים אותם ביחד כי הכלוב ממש גדול
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: תזונת אקלקטוס

שליחה על ידי שירלי87 »

מה האקלקטוס אוכל עד עכשיו? בן כמה הוא?
אם הכופתיות גדולות, תנסה להחליף/לקנות כופתיות קטנות כדי שיהיה לו קל לשבור אותן. אני ממליצה על פריטי בירד.
אפשר לשים לו כמות קטנה של כופתיות בקערה עם מעט מים פושרים כדי שהכופתיות יתרככו ויהיה לו קל לאכול
אבל תזרוק לאחר חצי שעה כי ברגע שהכופתיות מתרטבות לאחר זמן מה מתפתחים חיידקים (כמו עם כל מזון לח)

אי אפשר לשים אותם יחד, לא משנה כמה הכלוב גדול (ולדעתי הוא לא גדול מספיק בשביל שני תוכים בגודל הזה)
הם עלולים לריב ולפצוע קשה אחד את השני
כל תוכי צריך כלוב משלו
עומרי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עומרי »

עד עכשיו הוא אוכל תערובת לתוכים קטנים אני לא יודע איזה כופתייות אלה כי המוכר הביא לי אותם בקופסא שקופה של קילו והם ממש קטנות ואפילו הקוקטיילים שלי אוכלים את זה והוא בן 7-9 חודשים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תערובת לתוכים קטנים לא מתאים לאקלקטוס. יתכן מאוד שהוא יסבול מחוסרים בתזונה וחבל.

התזונה של האקלקטוס שלך צריכה להיות מבוססת על כופתיות (75% מהמנה היומית) והשאר צריך להתחלק בין:
ירק,פרי,תערובת השרייה/הנבטה, תערובת זרעים לתוכים גדולים ותוספת סידן.
כדי שהתוכי יאכל את הכופתיות הכופתיות צריכות להיות זמינות לאורך כל שעות היום והלילה בכלי נפרד. יש להוציא את כל סוגי המזון האחרים.
בשלב ראשון אפשר להכניס תערובת זרעים בכמות קטנה בערב לחצי שעה ולהוציא את מה שנשאר. להשאיר לתוכי את הכופתיות עד למחרת בערב ולחזור על הפעולה של הכנסת והוצאת התערובת זרעים לאחר חצי שעה.
בינתיים יש לעקוב אחר התוכי ולראות האם הוא אוכל מהכופתיות ולבדוק שהוא מלשלש.
בכל זן בתהליך שינוי התזונה יש לשים לב להתנהגות התוכי. אם ישנם סימנים המעידים על חולשה להפסיק את התהליך לתת לתוכי להתחזק ולחזור על התהליך לאחר שבועיים.
לאחר שהתוכי אוכל מהכופתיות אפשר להתחיל לגוון את המזון הניתן בשעות הערב, פעמיים שלוש בשבוע ירק ופרי, פעמיים השרייה ופעמיים תערובת זרעים לתוכים גדולים.
לשים לב שהכמויות של התוספות שניתנות לא יבואו על חשבון הכופתיות .לתת אותן במידה.
עומרי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עומרי »

אז שאני יבין אני בהתחלה יביא לו תערובת השרייה מעורבת עם כופתיות עד שיתרגל או שאני יביא לו כופתיות עד שיוכאל אותם?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין צורך לערבב כופתיות עם תערובת. התוכי יאכל את התערובת ולא את הכופתיות, זה שזה מעורבב ביחד לא אומר שהוא יאכל את הכופתיות. התוכי יודע לזהות היטב את סוגי המזון השונים.
מערבבים בפעמים הראשונות מעט כופתיות בתערובת על מנת שהתוכי יכיר את המזון החדש. במקרה שלך התוכי מכיר את הכופתיות ולכן אין צורך.

להשאיר לתוכי כלי עם כופתיות לאורך כל היום. בכלי הכופתיות יהיו רק כופתיות והם יהיו זמינים לתוכי בכל שעות היום והלילה. בכלי נוסף לשים תערובת זרעים בערב למשך חצי שעה ולאחר מכן להוציא את מה שנשאר עד למחרת בערב.
ההמשך כפי שכתבתי בהודעה הקודמת.
עומרי
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי עומרי »

תודה אתמול הוצאתי לו את התערובת והשארתי לו רק כופתיות ומים והוא לא אכל בהתחלה אבל לא וויתרתי לו אז עד הצהריים ההוא היה רעב אז עכשיו הוא אוכל את הכופתיות
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חשוב שתמשיך כך מספר ימים לפחות לפני שאתה מכניס תוספות. המטרה היא שהוא יתרגל למזון ושהמזון יהווה את הבסיס.

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”