שלום,
יש לנו 2 קוקטלים זכרים ונקבה. הנקבה ואחד הזכרים הם האכלת יד בעוד שהזכר השני אינו מבויית כלל.
את הזכר שאינו מבוית (נרכש כזכר רבייה) יש לנו כבר כשנה וחצי ולאורך כל הזמן הזה הוא לא חיבב את הזכר השני, למרות שהוא כל כך מבוית שהתוכים האחרים לא מעניינים אותו. לכן גם הוצאנו את תא ההטלה מיד בהתחלה כי בנוכחותו התוכי החדש ממש השתגע.
היום הזכר התוקף עבר כל גבול ותלש נוצות לזכר השני!
בבוקר מצאנו דם מפוזר וכן עקבות רגליים מדממות.
התוכי המותקף זוהה בקלות. והתוכי התוקף לא טרח להסתיר שזה הוא ומעל המקור יש לו כתם דם.
השאלה שלי היא - מה לעשות?
אני לא רוצה להשאיר אותם ככה ולתת לו להמשיך לתקוף כאוות רצונו.
האם ישנה אפשרות "לחנך" את התוקף? כדאי להעביר אותו לכלוב אחר?
או שדווקא מומלץ להוציא את הנתקף, לתת לו להבריא ולא להחזיר אותו לשם? (למרות שזה יהיה מסובך להחזיק 2 כלובים באופן קבוע)
האם התקיפות יפסקו אם התוכים יהיו פחות משועממים? כי אני מתכוונת להחליף צעצועים וליצור להם כלובי אוכל חדשים וכד' ממילא.
אשמח לפתרונות.
תודה מראש!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקטלים זכרים - אחד תוקף את השני
מנהל: מפקחים
Re: קוקטלים זכרים - אחד תוקף את השני
תוציא את הזכר המבוית ומהר אין לך ברירה
Re: קוקטלים זכרים - אחד תוקף את השני
לא מבין למה את מחכה. עלייך להוציא את התוכי מייד, את התוקף או את הנתקף (לא הבנתי מי הגיע חדש המבויית או הפרא) אבל את חייבת להפריד ביניהם מאחר והתוקף יהרוג את התוכי השני ללא ספק.
מדוע הוספת זכר לכלוב עם הזוג ? מהו גודל הכלוב?
מדוע הוספת זכר לכלוב עם הזוג ? מהו גודל הכלוב?