ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי שמן

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ninka
בקיעה
בקיעה

תוכי שמן

שליחה על ידי ninka »

אחרי שגיליתי שהתוכי שלי שמן..ובעצם אני רואה ששנהם עצלנים קטנים.

מומלץ לשים משחקים לזוג תוכונים פראים? עם כן אז איזה משחקים?

הנקבה אוהבת לקחת מהיד שלי אוכל מהסורגים. והיא מתקרבת אלי ממש.. אפשר לעשות אותם האכלת יד איך שהו? או שזה כבר עבוד? חשוב לי גם לא לגרום להם לטראומה,הויטרינר היום החזיק אותו ואחרי זה כול הדרך הביתה הוא עשה עם המקור משהו מוזר...נראה שהוא ממש נבהל כשכולה נגעו לו בשומן. תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: תוכי שמן

שליחה על ידי eli_lea »

גם תוכים שנחשבים לפרא זקוקים לפעילות, במיוחד בכלובים שאינם כלובי תעופה.
את יכולה להעשיר את הכלוב בנדנדות, משחקי טיפוס ועוד.
לא ממליץ לנסות ולגרום לתוכי להפוך לחברותי אלא אם הוא מיוזמתו עושה זאת. אפשר להגיש מזון מהיד, אפשר לנסות לגעת או ללטף אבל עם התחשבות ברגשות התוכי ומבלי לגרום לו ללחץ מיותר.
שמן זה גם יכול להיות שילוב של תזונה לא טובה וחוסר פעילות. כך שיש לבדוק האם התזונה מתאימה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

נראה לי זה חוסר פעילות.

הם אוכלים תאוכל שלהם. בלי חמניה..

פירות\ירקות,וכנראה שהגזמתי עם הלחם...

הויטרינר אמר שצריך לעשות להם דיאטה ולהגביל אותם באוכל.. או להשאיר אותו ככה שישאר שמן.. יש לו שומן כזה מפחיד,אז עדיף שזה יעלם.

ממזמן שמתי לב שכול פעם שאני עוברת לידם אז הזכר אוכל....

אז זהו מהיום דיאטה ובלי לחם :)...

מנסיוני עם תוכים שהיו לי פראים כולם,הם נורא פחדו ממשחקים או דברים שהוכנסו לכלוב. אבל זה פעם ראשונה שלי עם תוכונים.. הם לא יפחדו ממשחקים?הם לא זקנים מדי בשביל משחקים? והכי חשוב איזה משחקים מומלץ לקנות להם? כרגע הדבר היחיד שיש להם בכלוב זה נדנדה.. פעם הם היו מתנדנדים בה,היום זה משמש לשינה...קניתי גם לתוכי הקודם שלי נדנדה נורא גדולה ויפה שפחד ממנה פחד מוות,אחרי 10 דקות ועד היום זה מונח איפה שהו בבית ללא כול שימוש.. אז אני לא רוצה לקנות דברים ואז להעיף אותם כי הם מפחדים..חשבתי לנסות קצת קצת... אבל לא ראיתי שמוכרים לתוכונים סולמות ועוד דברים חמודים שמתאימים לגודל הקטן שלהם וכשאני אומרת עוד דברים חמודים אז אין לי מושג מה הם. אשמח לשמוע מה מומלץ שיהיה להם,גם תעסוקה וגם שירזה הזכר..

תודה :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא הבנתי מה זה אומר "אוכלים את האוכל שלהם בלי החמניה" . מה זה "האוכל שלהם". מה הומלץ לך ע"י הוטרינר לתת או לשנות בתזונה?
לחם כמובן מיותר ולא מומלץ אבל אל תפעלי בצורה חדה מידי ובטח שלא להרעיב או לגרום שלא יהיה מזון בצורה מספקת.

מה גודלו של הכלוב? כמו שציינתי בהודעה קודמת. כלוב קטן מידי יגביל את התוכונים בתנועה ויגביל אותך באיבזור מאחר ולא ישאר מקום.
יש להרגיל את התוכים לצעצועים חדשים. לפני הכנסת צעצועים חדשים יש לתלות את הצעצוע מחוץ לכלוב ולתת לתוכי להסתגל אליו.
רק לאחר שהתוכי מתרגל לצעצוע החדש ואינו חושש, ולאחר שמקרבים את הצעצוע לתוכי בהדרגה במשך תקופה (על פי הסתגלות התוכי) רק אז מכניסים את הצעצוע לכלוב.
לתוכונים ישנם משחקים שונים כגון נדנדות, מראות, סולמות טיפוס, צעצועים צבעוניים עם חרוזים, "בויינג" קפיץ מפותל לתלייה ועוד.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

הם אוכלים תערובת לתוכונים,ששם אין גרעינים...בהתחלה הם גם היו אוכלים תערובת בלי צבעי מאכל..ובזמן האחרון התחלתי לקנות עם כי בחנות אין יותר

וחס וחלילה להעריב.

הויטרינר המליץ לשים להם כול יום 2 כפות אוכל. להגביל אותם,או להשאיר אותו ככה גם זה בסדר לדבריו.

בנתיים הפסקתי להביא להם לחם,אני מביאה להם יותר ירקות ופה ושם פירות וכמובן בלי אוכל זמין כמה שבא להם,כי אחרת הם תמיד אוכלים או יושנים..נראה לי זה משעמום

הכלוב שלהם גדול. הם פורסים כנפיים ועדיין נישאר מלא מקום.

נישאר רק לקנות להם צעצועים שיחיו בכייף ,מה שאני אעשה אחרי כיפור.

ושמתי לב כבר יומים שהנקבה יושבת על רגל אחת,כול פעם רגל אחרת,ומנפחת תצמה טיפה.זה אומר משהו? זה היה גם יום לפני שהייתי אצל הויטרינר,אבל הוא אמר שהם בריאים...ועדיין מדאיג אותי שבאמצע היום היא מרימה רגל מתנפחת והולכת לישון..מה קרה לה? טוח כדאי שהם מתנפחים והולכים לישון אני שומעת אותם מדברים בנהם...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני לא בעד הסרת המזון לגמרי . במיוחד כשמדובר במזון תערובת ולא כופתיות. הסרת המזון ומתן מזון במידה קצובה, מבלי לדעת בוודאות האם המזון שניתן מספיק או שנוצרים חוסרים, יכול להיות בעייתי.
עצם הורדת המזון שאינו בריא ומשמין כגון הלחם יכול מאוד לעזור, בנוסף לאפשר לתוכים פעילות זה מצויין.

לגבי הנימנום, אם התוכים פעילים במשך שאר שעות היום זה בסדר. יתכן שהם משלימים שעות שינה. בדרך כלל בשעות הצהריים הםתוכים ינמנמו די הרבה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”