ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בניית כלובי ריבוי וריבוי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Ran
ביצה
ביצה
שם פרטי:: רן תורג'מן

בניית כלובי ריבוי וריבוי

שליחה על ידי Ran »

שלום, אני ואחי רוצים לקנות תוכים מסוג קוקטייל ותוכונים ורוצים להרבות אותם...
אשמח אם תעזרנו לנו ותתנו לנו עצות איך לגדל איך לעשות ובכל נושא שקשור לגידול

ועוד משהו אנחנו בונים את הכלובים ואשמח אם תתנו לנו כמה עצות לתכנון הכלוב במידה הנכונה ובצורך הכי טוב והכי נוח לריבוי

כמה תוכים להשים להתחלת הריבוי מכול סוג ?
ואיפה עדיף להשים את הביתי הטלה מתוך הכלוב או מבחוץ ?
אשמח אם תעזרו לי תודה מראש
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בניית כלובי ריבוי וריבוי

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,

כמות או מספר התוכים בכלוב תלויים בגודלו של הכלוב. בעיקרון אם לזוגות יש מקום מרווח ותנאים הולמים אין בעייה עם מספר הזוגות.
אם אתה יודע בכמה זוגות מדובר מכל סוג אוכל להמליץ לך על גודל כלוב.

לגבי בתי ההטלה, זה תלוי בסוג הכלוב. האם מדובר בכלוב תיופה גדול בו נמצאים התוכים יחדיו או שמדובר בכלובי ריבוי בהם כל זוג בנפרד.
בכלובי ריבוי נהוג לשים את תאי ההטלה מחוץ לכלוב. בכלובי תעופה שניתן להיכנס אליהם מציבים לרוב את תאי ההטלה בתוך הכלוב.
בכל מקרה הכלובים אם הם מחוץ לבית צריכים להיות מוגנים עם גגון מתאים.
Ran
ביצה
ביצה
שם פרטי:: רן תורג'מן

שליחה על ידי Ran »

אני רוצה להשים 4 תוכונים זכרים ו4 נקבות איזה גודל כלוב אני אמור לבנות בערך ? וכמה בתי הטלה להשים להם ?
ולגבי הקוקטלים אני אשים קוקטייל זכר וקוקטייל נכבה ואולי בהמשך אני אוסיף עוד

תודה על העזרה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לזוג קוטילים אתה יכול לבנות כלוב במידות 50*50*100ס"מ. אם אתה יכול לבנות כלוב 1*1מטר תוכל בעתיד להוסיף עוד שני זוגות.
לארבע זוגות תוכונים אתה צריך כלוב מינימלי של 1*1 מטר. קח בחשבון שתוכונים מתרבים די מהר ותצטרך מקום נוסף לגוזלים.
כלובי ריבוי מתאימים לתוכונים ולקוקטילים אתה יכול לראות בקישור הבא ולבנות במידות שלהם:
http://www.tukishops.com/%D7%9B%D7%9C%D ... ducts.html

במידה ויש זוג בודד מספיק תא הטלה בודד, ברגע שיש מספר זוגות יש להציב תאי הטלה כמספר הזוגות ובתוספת תאים נוספים כדי למנוע ריב על התאים. יש למקם את התאים באותו גובה בחלק העליון של הכלוב ולהפריד ביניהם כדי למנוע חיכוכים בין התוכים. 25 ס"מ בין תא לתא לפחות.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”