ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קנדידה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

Re: קנדידה

שליחה על ידי GuyG »

חלק נכבד ביותר מהמאמרים שקראתי בעברית היו בתוכיאינפו..ועל תזונה קראתי המון.
המאמרים שאני מדבר עליהם לא היו מבוססי ת.זרעים אלא כמו שאמרתי- שליש כופתיות, שליש, השרייה, שליש פירות וירקות. מאמרים בודדים המליצו על 50% כופתיות 25% השרייה ו 25% פירות וירקות אך אף-אחד לא דיבר על 75%.
אקח את מה שאתה אומר לתשומת ליבי ואנסה ליישמו(בהדרגה כמובן), כרגע אני לא רואה את צ'יף עובר ל2 ארוחות של כופתיות ואחת של מזון רך..בכל מקרה לא אנסה זאת עד שהוא יבריא לחלוטין.
ד"א האם בזמן חילוף נוצות צריך לתת לו אוכל(או אבקה) שמכיל יותר חלבון/וויטמינים ספציפיים??
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: קנדידה

שליחה על ידי eli_lea »

לדעתי אין באתר מאמר שמורה להשתמש בכמויות שאתה מציין. אם יש כזה ותוכל לקשר אשמח לתקנו.
מאז ומעולם אני ממליץ על היחס ועל הכמויות שצינתי ועל סמך ניסיון של שנים זוהי התזונה האופטימלית.
בעבר אחד הוטרינרים דיבר על יחס של 40% כופתיות 30% ירק פרי ו 30% תערובות. לאחר מספר פעמים שדיברנו על כך הסכים עימי
שהיחס הנכון הוא היחס של 75%.

החלפת נוצות לרוב עוברת אצל תוכי בריא ללא בעיות מיוחדות. אפשר להעשיר את התזונה במזון עשיר חלבונים (הכופתיות מכילות לא מעט)
לתוכים שניזונים בכופתיות אין צורך להוסיף כלום. תוכים שניזונים כבסיס על תערובת זרעים מומלץ להוסיף מזון שמכיל וטימין A,C, ו- D שאותם אפשר לקבל ממזונות טבעיים. במקרה של צ'יף אני ממליץ לך לדבר ישירות עם עדי גנץ ולהתייעץ עימו מאחר והתוכי בטיפולו.

לידיעה כללית, בארה"ב למשל כבר לפני עשור שנים ויותר עברו המגדלים הגדולים לשימוש בכופתיות. בשנים האחרונות אפשר להגיד שרוב המגדלים הגדולים והחוות באירופה מבססים את תזונת התוכים על כופתיות.
עוד דבר מעניין זה שבעבר השתמשו בכופתיות להאכלת תוכים גדולים וכיום המגמה היא להאכיל את כל הסוגים כולל תוכונים ואף לורים. ללרוים נהוג לשלב בין כופתיות לבין דייסות כך שהלשלשת הופכת למעט מוצקה ופחות נוזלית.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”