ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הטלת ביצה ע"י תוכית קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
iamb88
ביצה
ביצה

הטלת ביצה ע"י תוכית קוקטייל

שליחה על ידי iamb88 »

שלום,

יש לי תוכית מסוג קוקטייל כבת חמש האכלת יד, שהטילה היום ביצה בפעם הראשונה.
כרגע היא דוגרת על הביצה ומאחר והיא לא מופרת רציתי לשאול מספר שאלות:

1. כמה זמן לתת לה לדגור על הביצה לפני שאוציא אותה?
2. האם יש צורך בשינויים כלשהם מבחינת תנאי מחיה, מזון, שעות שינה וכדומה?
3. איך בכללי עליי להתנהג אליה בימים הקרובים? לנסות להוציא אותה מהכלוב? כרגע היא מאוד תוקפנית ולא מוכנה
שאף אחד יתקרב.
4. האם היא תפסיק לדגור בשביל לאכול ולשתות? אם לא - מה עושים?

אם יש עוד משהו שלא שאלתי עליו וחשוב שאדע אשמח שתוסיפו זאת בהודעותיכם.

תודה מראש!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: הטלת ביצה ע"י תוכית קוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

ברוכה הבאה,
כתבתי בדיוק בנושא אבל אתייחס בקצרה.

1. תני לה לדגור על הביצה עד שימאס לה. לא מן הנמנע שהיא תמשיך להטיל וזו רק הביצה הראשונה.
לקיחת הביצים מעודדת את האם לשוב ולהטיל. תטולה מרובה מידי עלולה להחליש את התוכי.
2.הטלת ביצה זהו תהליך שדורש מהאם די הרבה. הן פיזית והן נפשית. בתקופה זו יש להעשיר את המזון ככל שניתן. אם תכתבי מהי התזונה של התוכי נוכל לומר לך האם טוב מספיק. בכל מקרה תוספת סידן הכרחית. תוספת סידן יכולה לבוא בצורת סבידה, אבן קלציום, אבן גיר.
3.כמו שכתבתי על הדוגרת עוברים גם שינויים נפשיים. היא יכולה להיות תוקפנית יתר על המידה ולהגן על הביצים. לרוב התוכים הופכים טריטוריאלים אבל תוכים מוחתמים לעיתים משתפים פעולה עם המגדל ולא מתרגשים מהפרעות. תלוי באופי התוכי.
הכי טוב להניח לה לנפשה ולא לגרום לה לחרדה או לחשש לביצים.
4.היא בהחלט תפסיק לדגור בשביל לאכול ולשתות. אין ספק בכך ואין לך מה לדאוג. היא יכולה לעשות זאת גם בלילה.

אני מצרף לך מאמר בנושא, אם יתעוררו שאלות נוספות נשמח לעזור.

http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%9D.html
iamb88
ביצה
ביצה

שליחה על ידי iamb88 »

תודה רבה על תגובתך המפורטת.
לגבי מזון - היא אוכלת כופתיות האגן בלבד.

אגב, כואב להן להטיל את הביצה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כופתיות זה מעולה, אבל כופתיות בלבד לא מספקות את התוכי. כופתיות צריכות להוות כ 75% מהמנה היומית של התוכי. את ה 25% הנותרים צריך להשלים ע"י מתן תוספים כגון ירק, פרי,תערובת השרייה/הנבטה, תערובת זרעים לקוקטילים ותוספת סידן.
כך תדעי בעצם שהתזונה מושלמת מצד אחד ומצד שני התוכי שלך לא יסבול משיעמום מהמזון שניתן לו.
שימי לב שמדובר בתוספים, כלומר הכמויות צריכות להיות כאלה שהתוכי עדיין יאכל את הכמות המומלצת של הכופתיות.
בנוסף אפשר לצ'פר את התוכי במזונות שהוא אוהב במיוחד ואינם נמצאים בתפריט היום יומי שלו, כגון שקדים אגוזים וכל דבר שהוא
אוהב מאוד ומותר לתת לו.

בדרך כלל הן לא חוות כאב. במיוחד לא לאחר ההטלה הראשונה כשאיזור האגן מתרחב.
היכן התוכי שלך מטילה את הביצים? האם יש לה תא הטלה או שהיא מטילה בתחתית הכלוב?
iamb88
ביצה
ביצה

שליחה על ידי iamb88 »

בתחתית הכלוב.

בירקות ופירות היא לא מוכנה לגעת. באשר לתערובת הזרעים - נמנעתי מלתת לה, היות ובכל פעם שהיא קיבלה לאכול משהו חוץ מכופתיות
(למשל חטיף מקלות דבש), היא עשתה בעיות לחזור ולאכול כופתיות.
אם כך, איך היית ממליץ לשלב לה את התערובת בצורה שלא תגרום לה לא לרצות לחזור לאכול כופתיות? האם יש תערובת של חברה מסוימת שהיא מומלצת?

כתבת שבסופו של דבר ימאס לה לדגור על הביצה. יש לך הערכה כמה זמן זה לוקח? והאם אז עליי להוציא את הביצה?

שוב, המון תודה!
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה שאת מתארת בהחלט לא ייחודי לתוכי שלך. רוב התוכים מאוד חוששים משינויים בתזונה ואפשר להבין אותם. בטבע יש להם מודל לחיקוי מה מותר לאכול ומה אסור. בשבי הם לא בטוחים שאפשר לאכול את מה שמוגש להם ולכן הם מעדיפים לאכול את המזון המוכר והבטוח וממעטים להתנסות במזונות חדשים. כתבתי זאת מאחר והרבה לא מבינים למה התוכי שלהם מתנגד לאכול דברים חדשים ומאוד בררן.

איך בעצם מרגילים את התוכי למזון חדש או מזון מוכר ואהוב ובכל זאת עדיין לגרום לתוכי לאכול כופתיות.
ראשית יש לדאוג לכך שכופתיות יהיו זמינות בכלוב בכל שעות היממה ללא קשר למזונות נוספים שניתנים.
את שאר התוספות שנדבר עליהם יש לשים בכלי אוכל נפרד/ים .
כדי שתזונת התוכי שלנו תהיה מאוזנת עלינו לדאוג לכך שהתוכי יאכל מהכופתיות בסביבות 75% מהמנה היומית שלו. כל שאר ה 25% יהוו את התוספות. אם ניתן לתוכי בשעות היום תערובת זרעים או צ'ופרים שונים ( כגון מקל דבש) הוא יאכל אותם קודם. אם הכמות שלהם תהיה גדולה
לא יהיה לו פשוט מקום לכופתיות כאשר התערובת או הצ'ופרים יגמרו.
לכן את התוספות אין לתת במהלך היום. במהלך היום צריך להשאיר לתוכי את הכופתיות בלבד. את התוספות להתחיל ולתת אחר הצהריים.
לא לשכוח שמדובר בתוספות (תוספת ולא העיקר מבחינת כמויות) וחשוב לא לשים כמויות גדולות מידי (זוכרים 25% מהמנה היומית) .

אפשר לחלק את התוספות לימי השבוע. למשל יום ראשון לתת ירק/פרי. יום שני תערובת השרייה. יום שלישי ירק /פרי. יום רביעי תערובת זרעים. יום חמישי תערובת השרייה, יום שישי ירק/פרי ובשבת צ'ופרים ומקל דבש.
כמובן שזו רק דוגמה ואת יכולה לשנות את הימים.

כדי שהתוכי יתנסה במזונות חדשים צריך מצד אחד לדחוף אותו לכך ע"י הצבת המזון מולו. מצד שני אפשר להעצים לו את הביטחון שהמזון טוב ובטוח על ידי זה שתאכלי לידו מהמזון (או תעשי את עצמך) ואף תגישי לו מעט מידייך.

iamb88
ביצה
ביצה

שליחה על ידי iamb88 »

הבנתי. אין לי כרגע עוד שאלות.
המון תודה על תשובותייך הברורות והמפורטות להפליא. וכמובן על הסבלנות :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

נשמח לעדכונים בהמשך.

בהצלחה.
iamb88
ביצה
ביצה

שליחה על ידי iamb88 »

שלום (שוב) לכולם,

הנה עידכון + כמה שאלות נוספות:

מההטלה הראשונה עברו 11 ימים, מניין הביצים הגיע כעת ל-5 והזרוע עוד נטויה.
ההפרש בין ההטלה הראשונה לשניה היה הגדול ביותר (בערך 4-5 ימים), כשיתר הביצים הוטלו כמעט יום אחרי יום.
כבר ביום למחרת ההטלה הראשונה התוכית יצאה מהכלוב, נתנה לי לגעת בביצה ודגרה פחות שעות.
גן העדן נמשך עד ההטלה השלישית, כשמאז ועד כה היא דוגרת על הביצים כל היום ומספיק שמישהו רק עובר ליד הכלוב והיא תוקפת.
כפי שיועץ לי, רכשתי לה אבן סידן ותוספי תזונה. אבן הסידן נמצאת בקביעות בכלוב והיא אוכלת ממנה מדי פעם (אפשר לראות סימני נשיכות על
האבן). לתוספי התזונה אין הצלחה רבה - היא מעדיפה לאכול את הכופתיות. עם זאת, אני משתדלת לשים לה כל יום, בשעות אחה"צ - ערב מתוספי המזון בכלי נפרד.
שוחחתי עם וטרינר שהמליץ על טיפול הורמונלי, במידה וההטלות ימשכו. מה דעתכם על כך? אישית, אני מעדיפה לתת לטבע לעשות את שלו,
אלא אם כן לא תהייה ברירה.
מה דעתכם על המצב בכללי? על ההטלות המרובות? האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות כדי לסייע לה?

תודה תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הנקבה תטיל את המקבץ שיש לה להטיל וזה יכול להיות אפילו 7 ביצים ויותר. לא מדובר ב"הטלות מרובות" מדובר בהטלת
ביצים שמתאימה לסוג התוכי.

לגבי טיפול הורמונלי. אני בדעה שלך ולא רואה צורך להתערב. אם את מודאגת מבחינת כמות ההטלות אני יכול להרגיע אותך.
תוכי בטבע יכול להטיל בכל פעם מחדש מבלי שהדבר יפגע בו פיזית. תוכי שלוקחים לה את הביצים יכולה להטיל 3-4 סבבים ללא בעייה בתנאי שהיא מקבלת תזונה טובה. על פי מה שאת מציינת התוכי שלך מקבלת תזונה טובה.

התערבות הורמונלית עלולה לפגוע ולהזיק יותר מאשר להועיל.
ציינת שהקוקטיל שלך אוכלת כופתיות וזה מצויין כבסיס.
שמח שעדכנת תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”