ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גאקו מורט

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
tomtom
ביצה
ביצה

גאקו מורט

שליחה על ידי tomtom »

יש לי תוכי ג'אקו בן 11 חודישם הבאנו אותו לפני 3 שבועות.
בשלושה ימים האחרונים התוכי מרט מלא מלא נוצות מהצוואר שלו.

התוכי מקבל יםםםםם של תשומת לב,מלא משחקים (החלפנו לו את המשחקים הישנים בחדשים אתמול כי אמרו לי שיכול להיות שזה בגלל זה) בנוסף התוכי עושה קולות, משחק עם הקוקטייל והכל בסדר.

השאלה ממה זה יכול לנבוא?
אמרו לי שיכול להיות שהתוכי עם פישפשים שמנו לו את הספרי הזה של הציפורים ובנוסף שמנו לו חומר (ספריי) נגד מריטה שנקרא FOOEY! ULTRA BITTER SPRAY

מה אני עושה??!?!!?!!?!?
תודהתמונהתמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
ranamir
בקיעה
בקיעה

Re: גאקו מורט

שליחה על ידי ranamir »

אני לא מומחה אבל עדיף שתלכו לוטרינר שמבין בתוכים לשלול מחלת עור או טפילים.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מריטה יכולה לנבוע מסיבה בריאותית ומבעיה נפשית.
נראה שהמעבר השפיע רע מאוד על התוכי שלכם. תוכי יכול להיכנס למצב ריגשי קשה כתוצאה מכך שבעליו נעלמים והוא מועבר לבית חדש. הוא נמצא במקום זר ומאיים מבחינתו (גם אם אתם משתדלים לתת לו יחס ואהבה) קולות שונים, מיקום שונה, ריחות שונים ואיבוד "הלהקה" או "בן הזוג" הקודם כל אלא מכניסים ללחץ מאוד חזק.
כשרוכשים תוכי שכבר עבר בעלים צריך לזכור שלרוב הוא כבר עבר פעמיים בתקופה קצרה. הוא עבר את המגדל שהביא אותו לגמילה ולאחר מכן עבר ממי שרכש אליכם. כלומר אתם הבית השלישי שלו בתקופה קצרה יחסית. עוד דבר שיש לתת עליו את הדעת אליו הרגלים שהתוכי רכש מסביבתו הקודמת. תוכי יכול להיות רגיל לשהות מחוץ לכלוב לאורך כל היום בבית הקודם ואצלכם לפתע הוא סגור (וגם להיפך) ואז הוא מרגיש לחוץ יותר. הוא יכול לחוש פחד כתוצאה משינוי תזונתי פיתאומי לעומת המוכר לוץ. הוא יכול לחוש פחד מצעצועים חדשים ולא מוכרים שנראים לו מאיימים . הוא יכול לחוש פחד להשפרצת או התזת חומר נגד פישפשים ( אם הייתם שואלים אותי קודם הייתם חוסכים את זה) כי זה נראה לו מסוכן ומפחיד. לעיתים שואלים אותי האם כדאי לרכוש תוכי בוגר יותר או גוזל לאחר גמילה. מה שאתם מתארים זה אחד הבעיות שאני מצביע עליהם ברכישת תוכי בוגר יותר. צריך לדעת כיצד לעשות את המעבר נכון ולרוב זה לא מתאפשר.
בכל מקרה, ההצעה שלי היא לבדוק עם המגדל מה התוכי אכל ולהמשיך בדיוק באותו מזון לעוד כחודש.
לבדוק את סדר היום של התוכי ולנסות לפעול כפי שהתוכי היה רגיל קודם.

חשוב מאוד להוריד מהתוכי לחץ. לרוב מבלי שנשים לב כשמביאים בעל חיים הבייתה בתקופה הראשונה כולם מתלהבים, מתקרבים נוגעים. מנסים להעלות את התוכי על היד, מדברים אליו מעט בקול גבוה, לעיתים ילדים קטנים מתרוצצים ונוגעים בכלוב. כל הדברים שלא צריך לעשות.
כשתוכי חדש מגיע הבייתה הוא צריך סביבה שקטה ותחושת ביטחון. הוא צריך שיגש אליו בכל פעם רק אדם אחד. צריך שיאפשרו לתוכי לבחור האם הוא מעוניין לבוא מרצונו או לא. אם התוכי לא מרגיש בטוח אסור לכפות עליו. צריך לדבר אליו ברכות ולשמור על מרחק מסוים שהוא ירגיש בטוח. צריך להתקדם שלב אחר שלב בזהירות על פי התקדמותו של התוכי ולא לפ מה שאנו רוצים.

לגבי בדיקות. מאחר ורכשת את התוכי מאדם שרכש אותו כבר ממקום אחר במקרה כזה הייתי לוקח את התוכי לבדיקה לשלילת מחלות (ללא קשר למריטה) אך לא הייתי עושה זאת בזמן הקרוב. הבדיקה עצמה אצל הוטרינר עלולה לגרום לתוכי לסטרס ולהחמרת המצב.
אם התוכי לא מראה סימני מחלה כדאי לתת לו להתאקלם קודם לכן ורק לאחר מכן כשירגיש בטוח במחיצתכם לקחתו לבדיקה.

יש לקחתו לוטרינר שמתמחה בבעלי כנף ולא לכל וטרינר. לא כל וטרינר מטפל בציפורים ולעיתים אצל וטרינר כזה נעשות בדיקות שאין צורך בהן ואבחנה שגויה. באתר ישנו אינדקס וטרינרים. גם כאן צריך לבדוק קודם האם מתמחים בבעלי כנף מאחר ויתכנו שינויים.
אם תרצו המלצה על וטרינר בסביבת מגוריכם תגידו כשתחליטו לקחתו לבדיקה.
tomtom
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tomtom »

היי אז ככה....אנחנו קנינו אותו מאדם שהתוכי היה אצלו מגיל שבוע.... האוכל הוא אותו אוכל קנינו אותו ממנו בערך 7 קילו הכלוב הוא אותו הכלוב והצעצועים הם אתם צעצועיםם....
אנחנו רוצים לקחת אותו לוטרינר באזור שלנו אנחנו גרים בקדימה ))ליד נתניה(( יש המלצות לוטרינר אמין במחירים שפויים??
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מחירים שפויים לא תמיד משקפים טיפול טוב ונכון. אתם צריכים להגיע לוטרינר שיצליח לאבחן ולתת טיפול נכון כי אחרת חבל על כל אגורה שתוציאו. אני אישית בדיעה שמדובר בבעיית התנהגות אבל כפי שציינתי שווה כבר לבדוק את התוכי בצורה יסודית.

אמליץ לך על וטרינר בהודעה פרטית.
בהצלחה.
tomtom
ביצה
ביצה

שליחה על ידי tomtom »

[CENTER]אז היינו אצל ד"ר עדי גנץ(חייבת לציין אחלה מרפאה ואחלה וטרינר!!) עשינו לג'קי ניתוח להוצאת גלד שהיה לו בחזה מסתבר שזה מה שגרם לו לתלוש נוצות....הניתוח עבר מעולה התפרים בסדר גמור התוכי התחיל להתקרב אלינו ולהיפתח חייבת להגיד-ממש התחיל לחיות מחדש!
תודה רבה על העצות :)))
[/CENTER]
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שמח לשמוע, מקווה שימשיך כך והכל יהיה בסדר.
קיבלתם ייעוץ לגבי התזונה?

בכל מקרה, בהצלחה בהמשך וכמובן נשמח לעידכונים.תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”