ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שאלה בנוגע לזנב של קוקטייל

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
kim:)
ביצה
ביצה

שאלה בנוגע לזנב של קוקטייל

שליחה על ידי kim:) »

הזנב של הקוקטייל שלי מוזר.. כל הזמן נשבר לו נוצות שם והכלוב שלו גדול אז בחיים זה לא יכול להיות מחוסר מקום..
וכל הזמן הזנב שם מבולגן ואם מסתכלים מלמטה רואים שהנוצות לא מסודרות בכלל
ממה זה יכול להיות? מה עושים במצב כזה
הוא בן בין 4 ל5 חודשים(:
ועוד שאלה...הוא ממש חברותי והוא מדהים אבל לפעמיים שמוציאים אותו הוא נכנס ללחץ כזה ומנסה לעוף ותמיד נוחת לריצפה..מה עושים כדי לשנות את זה??
קבצים מצורפים
66766_10200385428505283_1922907780_n.jpg
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שאלה בנוגע לזנב של קוקטייל

שליחה על ידי eli_lea »

נוצות נשברות מסיבות שונות. יתכן שיש חיכוך בסורגי הכלוב (מה שכבר שללת) .יתכן שיש לתוכי חוסרים תזונתיים. אם אינו אוכל מזון שמכיל את כל אבות המזון זה עלול לקרות. יתכן גם שישברו נוצתות בגלל מחלה.
קודם צריך להתחיל ולבדוק את התזונה ולוודא שאין חוסרים ולאחר מכן אם המצב לא משתפר להתקדם הלאה.
מה התוכי אוכל ביום יום?

לגבי התעופה לאחר הוצאתו מהכלוב. כאשר הוא עולה לך על היד ואת מוציאה אותו כסי לו את העיניים עם היד השנייה. כופפי את היד כמו כיפה והניחי מעל הראש כך שהתוכי לא יראה. לאחר שתעבירי אותו לאן שאת רוצה הרימי את היד. כיסוי העיניים ימנע מהתוכי לעוף.
kim:)
ביצה
ביצה

שליחה על ידי kim:) »

הוא התחיל עם כופתיות וכרגע הוא אוכל רק זרעים...כבר כמה שבועות ... כן אז כנראה זה בגלל חסרים תזונתייים :) אני ישנה לו את זה !!! תודה רבההההה :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

צריך שהתוכי יאכל כופתיות (אם הוא מוכן לזה) בשיעור של 75% מהמנה היומית שלו והשאר צריך להתחלק בין מעט תערובת זרעים, מעט השרייה הנבטה, ירק, פרי ותוספת סידן.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”