ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כיצד להרגיל תוכי קוקטיל לסטנד

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
lior_i
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

כיצד להרגיל תוכי קוקטיל לסטנד

שליחה על ידי lior_i »

אספתי מספר ענפים יפים ואני רוצה לבנות סטנד נחמד לתוכי, אבל התוכי ממש מפחד מהענף עוד לפני שחיברתי אותו.
אני מניח את התוכי עליו ונותן לו לאכול ועדין הוא בורח ועף עלי מהפחד.
ניסיתי להניח את זה ליד הכלוב אבל ראיתי את הלחץ שלהם.

אשמח לעצות.

תודה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: כיצד להרגיל תוכי קוקטיל לסטנד

שליחה על ידי eli_lea »

העצה הכי טובה זה לתת לתוכי להסתגל לענף בהדרגה. להניח את הענף במקום די מרוחק שלא יהווה איום . לאחר מכן לקרב את הענף מידי פעם. לא יודע מה גודלו של הענף אבל אפשר לנסות את השיטה שאני נקטתי בה. השיטה היא להסתיר את הענץ (אם הוא גדול אפשר לכסות אותו ) כשאנחנו למשל יושבים על הספה. להניח את התוכי עלינו ולגלות רק את הקצה ממש של הענף. לאפשר לתוכי לגעת בקצה הענף עם המקור. ללשטף ולשבח את התוכי ולגלות עוד קצת מהענף. אפשר נניח לגלות מהענף 4-5 ס"מ ולשים צ'ופר שיגרום לו להתקדם ע הענף. כך לאט לאט לגלות את הענף תוך כדי שאנחנו מצמידים אותו עלינו כדי שהתוכי יקבל ביטחון. לאחר שהתוכי יעלה על הענף לשבח ולתת צ'ופר. להוריד אותו ולגרום לו לעלות שוב מספר פעמים כדי שיתרגל לטפס עליו ויכיר אותו.
נמקווה שהוא לא נכנס לטראומה מהניסיונות הכושלים בהתחלה, בכל מקרה תנסה ותעדכן. לא לשכוחל שיש להתחשב בתוכי ולהתקדם על פי המצב והתגובות שלו.
lior_i
בקיעה
בקיעה

Re: כיצד להרגיל תוכי קוקטיל לסטנד

שליחה על ידי lior_i »

עד שלא התחלתי לגדל תוכי לא הבנתי מה זה.
תמיד חשבתי שזאת עוד ציפור שעפה ומסתכלים ואוכלת מה שבא לפה שלה ומשחקת עם הכל....אבל ממש לא.

הקטע המדהים זה התשומת לב שהיא רוצה, למשל אחד מהקוקטילים עף בחדר למקום גבוה ולא זז ממנו ואני הולך ומביא אותו וכמובן נותן לו אוכל ואז הבנתי שזה לא נכון ופשוט התעלמתי ממנו ומה שקרה שכל פעם שאני מתעלם הוא עף לי על הכתף או על הראש :).

חמודים כאלו.

תודה אלי בע"ה אמשיך לעדכן.תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”